Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 02:10:42 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Impulzy, zápisy, dáta na kartách TT,  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
14.03.2012 08:14 • ® Luteran
Dobrý deň Vážení priatelia, som tu prvýkrát, rád by som sa predstavil. Volám sa Ing. Ján Luterán a budem tu s Vami diskutovať pod vlastným menom Luteran. Nejaké roky sa pohybujem v SAT TV a potrebujem Vašu pomoc. Riešim problém zápisov-impulzov na karty základných neplatených CS SK programov. Niekedy v minulosti sa tieto zápisy uskutočňovali v ročných intervaloch, čo sme logicky pripisovali väzbe na koncesionárske poplatky. V poslednej dobe sa mimoriadne znásobila početnosť problémov so zápismi, tie tam prichádzajú nelogicky per partes. Akosi sa zabudlo na základnú otázku. Kto a z akých dôvodov obmedzuje majiteľov kariet zápismi ktoré im de facto manipulujú slobodný príjem ? Ak chcete pomôcť, uveďte dátumy zápisov, ktoré máte na svojej karte. Vaše informácie poslúžia k riešeniu uvedeného problému. Vopred vďaka.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 42   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 3

 
Žiaľ, konkurencia tu už nie je  
15.03.2012 21:56 • ® Luteran
JJdjster asi ste zabudli, že konkurencia tu už nie je. M77 zhĺtlo CS Link a aj Skylink. To je teraz voda na ich mlyn. Majú všetko. Právne hľadisko je veľmi dôležité, avšak priznajme si, pozícia M77 je mimoriadne silná. Vo svojej podstate môžu takpovediac diktovať. Ak národu zoberiete Sultána, buď zošalie, alebo ihneď začne platiť. Reč je teraz už len o tom, či zdravé jadro národa dokáže aktivovať páky na umravnenie novovzniknutého monopolu.
 
 
 
Všimol.. Ale teraz s tým neobstojí.. z právneho  
15.03.2012 14:36 • ® jjdjster
Všimol.. :)
Ale teraz s tým neobstojí.. z právneho hľadiska...
A po zrušení koncesionárskych poplatkov to bude diskutabilné a ďalšia z vecí je tá, že zjavne zabúda na konkurenciu ...
kto chce kam, pomôžme mu tam...
Prajem krásny slnečný deň
 
 
 
Jjdjster, žiaľ, teraz už riešime vážnejší problém  
15.03.2012 14:26 • ® Luteran
Jjdjster, tiež Vás pozdravujem. Ako ste si iste všimli, teraz sa už celá ta "tortúra" so zápismi a prijímačmi Ready a vôbec s predajom CS Linku a Skylinku začína rozkrývať. Nový majiteľ M77 dnes rokuje v Prahe a von preniklo info o tom, že uvažuje od leta 2012 so spoplatnením aj základného neplateného balíka. Môže to byť len lakmusový papierik, my to ale musíme brať vážne. Uvidíme ako to celé dopadne a možno práve toto naštartuje verejnosť i predajcov SAT TV k tomu, aby sa vecou začali včas zaoberať.
 
 
 
Pozdravujem p. Luteran Trochu vela citania, ale  
15.03.2012 13:30 • ® jjdjster
Pozdravujem p. Luteran
Trochu vela citania, ale budis.. Xcel som pochopit vo co go..
Napada ma niekolko faktov.. Ak by to bolo skutocne take easy ako si myslite, mali by sa polozit aj otazky ako.. preco to nemaju aj v dalsich krajinach.. napr, Rakusko, Poliaci tiez nemaju vsetko verejnopravne FTA a ani Madari nemaju vsetko FTA ako naznacujete...
Dalsia z otazok je - co hovorite na autorske prava.. ? Narazam na to, ze aj ked raz za uhorsky rok sa nieco odvysiela.., ale nieco to stoji.. a je jedno v akom jazyku to leti vzduchom... Po tychto zodpovedanych otazkach by som videl opodstatnenie... A to ze ani jedna druzica na orbite nie je made in Slovakia a transfer dat tiez nie je gratis a teda rovnat sa k tym ekonomicky silnejsim krajinam je tiez jeden z faktov, ktory stoji za zvazenie..
Snad som pisal spisovne a zrozumitelne .. :)
 
 
 
Pán Pistok áno, problém je viacrozmerný  
15.03.2012 08:38 • ® Luteran
Pán Pistok problém ste vystihli v tom, že majitelia satelitných kariet nemajú informácie a tým pádom sú hračkou v rukách tých, čo si z nich urobili akési handry a robia si s nimi čo chcú. No a o tom je celá naša diskusia. Pokiaľ bude k dispozícii viac takýchto serverov ako je Satcentrum, náš a Vaše informačné kanály, ľudia sa dopracujú k pravde. Nedávno som ešte diskutoval na nemenovanom serveri,ktorý v oblasti satelitnej techniky robí to najhoršie čo môže. Obmedzuje slobodnú diskusiu a účelovo ju manipuluje. To je ale skôr dôkaz bezmocnosti tých, ktorí mali predstavu o tom ako rýchlo vymenia na trhu Ready mašinky za NeReady a zarobia Majland. Na trhu SAT TV platia tiež pravidlá korektnej súťaže. Nie vždy sa dodržujú,ale kto ich výrazne poruší zle dopadne. No a teraz sme v situácii, kedy sa profesionálni predajcovia satelitnej techniky, medzi ktorých sa rátam aj ja musia rozhodnúť. Budú nezávislí a zákazník je pre nich priorita, alebo budú Ready a zákazníkovi budú zatajovať pravdu. Ja chcem zostať v prvom rade zostať nezávislým teda neReady a až potom Ready. Ready prijímače začnem predávať až v momente kedy budem presvedčený, že zákazník za svoje peniaze dostane prístroj, ktorý bude mať záruku funkčnosti nielen na dva roky. Hoci zatiaľ aj o tých dvoch rokoch pochybujem. Mimochodom, so zápismi mi zatiaľ nikto z Vás nepomohol. Nevadí. Ak by ste vedeli o spoľahlivom prijímači Ready, ktorý Vás zatiaľ ani raz nesklamal, napíšte mi konkrétny model. Budem Vám povďačný.
 
 
 
Dakujem pan Luterán ,ja si cením tiež váš názor a  
14.03.2012 22:48 • ® pistok153
Dakujem pan Luterán ,ja si cením tiež váš názor a obdivujem vaše príspevky a hlavne odvahu hovoriť a postaviť sa k danej problematike takto otvorene ,želám Vám nech vám to vydrži velmi dlho.
Aj ja som za slobodny názor a vážim si ho a obdivujem takích ludí ktorí sa ho neboja verejne vyslovyť.
Takže v podstate si vás v tomto velmi vážim.
Niekedy sa o tomto ešte dufam podebatujeme a možno príde aj iná problematika ,v podstate tieto veci trápia aj mna ,ale aj kopu inych uživatelov a najviac to trápi ludí ,ktorí nemaju o tomto ani šaj ,Dochodcovia a bežní uživaťelia ,ktorí si fakt chcu zapnuť iba TV a nerušene pozerať svoj program.
V podstate bežny človek pri poruche volá Platformu ,takže tí študenti ktorích spomínaťe su doležití ,len ide o to ,že aj platforma by sa k tomu mala stavať ináč a nie ......šak viete na čo myslím stím READY ,lebo pre nich spraviť tomu chudakovy ten refreš nemože byť problém.
želám Prijemnu diskusiu.
 
 
 
Pistok, nehnevajte sa, nemáte všetky správne  
14.03.2012 22:19 • ® Luteran
Pistok, ďakujem, ste milý človek a cením si Váš názor i odvahu so mnou diskutovať. Ak by ste mali mať niekedy problém za to, že ste slobodne vyslovili názor, ozvite sa, budem za Vás bojovať ako lev.Ale poďme k veci. Píšete o dievčatách a chlapcoch pri telefónoch. Áno, sú ako papagáje opakujúce naprogramované vetičky. Problém je asi v tom, že tí študenti nemajú nič spoločné s prevádzkovateľom. Ak im povedia, že majú za každú cenu propagovať Ready prístroje tak to jednoducho budú robiť. Ak im poviete, že ste Ready, vygenerujú Vám zápis bez slov a ani sa nebudú čudovať ako je možné, že aj taký dokonalý zázrak potrebuje zápis. V skutočnosti oni potrebujú Váš telefonát.Z čoho si zaplatia výplaty, nájom a odmeny, pokiaľ by nikto nezavolal ? Pistok, prajem pevné nervy a veľa zdravia.
 
 
 
Raf, najprv riešime základ, potom nadstavbu  
14.03.2012 22:02 • ® Luteran
Raf, čo ste napísali je vcelku OK. Autorské práva teraz neriešime, hoci by som sa na danú tému vedel vyrozprávať do Aleluja. Nemci vysielajú FTA, Maďari tiež a keďže sme už v EÚ, verím, že by sme to vedeli urobiť bez nutnosti mimoriadneho navýšenia nákladov. Túto tému si ponechajme na iný čas. Polemizovať s Vami však budem čo sa týka satelitných prijímačov s univerzálnou čítačkou karty. Je ich tu na trhu ČR a SR cca 2 milióny. Myslíte si, ak by boli nelegálne, už by niekto z ochranných zväzov po nich nešiel. Veď to by bola ľahká korisť, nemyslíte ? Za tie dlhé roky, čo som sa pohyboval po rôznych satelitných výstavách v Londýne,Frankfurte, Amsterdame,Berlíne, Vicenze atď som na túto tému diskutoval donekonečna a výsledok je nasledovný. SAT prevádzkovateľ si zakúpi licenciu na kódovací systém a zaplatí cenu zodpovedajúcu predpokladanej penetrácii abonentov. Žiadna licencia na prijímače sa nerieši ! Úplne inou kapitolou sú prijímače PAY TV určené pre platenú platformu ako je DIGI TV, Magio a pod. Tu je logickým vybavením prijímačov i párovanie kariet a prevádzkovateľ za špeciálne objednané prístroje zaplatí. Ja nemôžem a ani nechcem zastaviť vývoj, len musím reagovať na nesprávne ponímanie skutočností. Ak chce nový prevádzkovateľ M7 nenápadne opustiť platformu neplateného základu a prejsť na čisté PAY TV, sme povinní o tom hovoriť skôr než bude neskoro. Je to snáď logické, či nie? Naši zákazníci musia dostať korektné informácie. Mimochodom, všetkým zatiaľ ďakujem za príspevky. Sú mimoriadne prínosné, nakoľko odhaľujú stav informovanosti k danej téme. Ak niekedy niekoho tak trocha napálim mentorovaním, neberte to príliš osobne.
 
 
 
Pan Luteran ,pravdaže som tím nemyslel zdielanie  
14.03.2012 21:33 • ® pistok153
Pan Luteran ,pravdaže som tím nemyslel zdielanie ,a tiež si vážim prácu tecnikov ,šak robia čo možu ,ale ak sa napr človek dovolá na Skylink ,prvá otázočka operátora je na STB a potom je už po probléme ,toť jednoducho Nemáte certifikované STB ,toť ale česť ostatním ,preto že ich vobec nehádžem do jedneho vreca snažia sa pomocť aj pomocť ,šak su to len zamestnanci.
Ja myslím tiež na základné neplatené balíčky ,za jedno je velmi dobré to vám uznám ,že o probléme sa dyskutuje je tiež dobré ,aspon sa o poruche vie.
či mám doma zdielanie ,tak to je v jednej domácnosti uplne legálne ,tak sa ani nad tím nezastavujem ,a naviše mám aj dosť karát ešte aj v balíčku mám jednu ,
Je to pravda ,že aj pre mna je to ,no trošku nahlavu ,vaši bívalí spolupracovníci su tiež zamestnanci a pokial myslím pracuju ako najlepšie vedia ,ale na druhej strane musíte vziať do uvahy že je aj šef ako v každej práci ,takže musia plniť aj nariadenia z hora ,ak sa nemílim.
Toť tie zbytočné dáta čo su v podstate EMM/ECM ,vám uznám ,na tích neplatenych programoch ,to je pravda ,mne to tiež pripadá nezmyselné ,ale čo stím ,v podstate to zahlcuje Flesku STB uplne zbytočne ,no v podstate už sme takuto debatu mali niekedy dávno na AB ,ked začínali ICE karty a tie nezmyselné zbitočné zápisy ,ktoré chodia každí den z mesačnou platnosťou sa ani mne nelubia ,keby prišla raz za mesiac ,tak to prehltnem ,no chodí to každí den uplne zbytočne podla mna ,a zakyždím sa to prepisuje ,tento jeden zmysel vobec nechápem ,nač to je.
Takže aj u mna je toho nezmysel ,len ja sa ktímto detailnym veciam stavám radšej vyhíbavo ,lebo v dnešnej dobe človeku može na dvere zaklopať hoci kto napr. za nejaky vyrok a v podstate som sa ničoho nelegálneho nedopustil ,a ani nič nelegálne nepreváckujem a ani som nikdy nepreváckoval (ale už som čítal o takíchto veciach ked dotičnému prehladali domček), :D
Pozrite ,mám určité znalosti ,no ale to neposkytujem a na AB sa tomu tiež vyhíbam ,napr ak niekto chce ,ako na napr, na share ,vyhíbam sa tomu ,lebo nikdy človek nevie či to dotiční bude používať iba pre svoju potrebu.
Takže klasicky 1x STB a tento problém čo popisujete.
Tím Akcia a Reakcia som nemyslel ale Suflock a vobec žiadne zdielanie ,ináč do toho spadá aj obmedzenie PVR.
Presne som myslel na problém zahlcovania STB zbytočnímy EMM/ECM a toť už bolo a dokonca sa aj spočítalo ,že Nelicencované STB nedokáže už spracovať 5Inštrukcii za Sekundu ,takže sa to upravovalo ,takže som to mohol brať aj ako test aby sa zistila reakcia na uživaťelou ,toť kolkí sa ozvu napr. pretože automaticky pri problémoch takéhoto rozsahu sa automaticky dyskutuje.
No je to otázne ako sa k tomuto problému postaviť ,ja si za svojim nazorom tiež stojim ,no nemám odvahu do niekoho vrtať ,Som dosť chorí od augusta ,takže pridávať si dalšie problémy by som už vobec fizicky ani psychicky nezvládol.
Ináč rád podiskutujem a to aj svami ,v podstate aj mna trápi a zaujíma podobná vec ako vás ,len máme možno trošku odlišny názor na pár vecí ,ale preto je to diskusia ,aby sa pripojili aj ostatny zo svojim názorom na vec.
 
 
 
Pistok, ktorýže to technik má tie svoje prsty na  
14.03.2012 19:05 • ® Luteran
Pistok, žartujete ? Máte na mysli niektorého z mojich bývalých kolegov, alebo aj mňa ako bývalého rádiokomunikačníka, ktorý prešiel cez televízne prevádzače, vysielače, rádioreléové trasy, SŠÚ,či oddelenie rozvoja a satelitným vysielaním ? Človeče, neblbnite, to nie je film, ani rozprávka, to je obyčajná každodenná realita. Optimisticky počítam s tým, že nastavenie systému EMM dát možno už zvládajú aj naši chlapci. Skôr ale verím, že keď si nie sú istí, tak pribehne špecialista z Kórei, ale ak veľmi chcete, zistím Vám to presne, hoci je to úplne jedno. Pistok, technici zo Skylinku sa nesmejú, sú radi, že sú. No a my veci vyriešime už len tým, že tu o nich diskutujeme, Vy ste to doteraz nepochopili ? Mimochodom, až teraz mi napadlo, či Pistok nehovorí o koze a my o voze. Jaj, jaj, že Vy ste mysleli na to, že máte doma zdieľanie a chlapci zo Skylinku sa to teraz dozvedeli a prídu Vám ho vypnúť. Tak to ste vedľa, my tu riešime problematiku základných neplatených programov. Hovoríme o tom, aby nám ujo technik nepribaľoval k posielanému signálu otravné dáta, ktoré tam nemajú čo hľadať. A ak to nejaký ujo robí, chceme vedieť, či to robí z blbosti, alebo mu to niekto prikázal. Na tom môžeme spoločne pracovať, pochopili ste to už ?
 
 
 
Pan Luteran Nieje problém dyskutovať o tomto ,ale  
14.03.2012 17:32 • ® pistok153
Pan Luteran
Nieje problém dyskutovať o tomto ,ale zasa na druhej strane nič stím nevyriešime ,akurát že si nás prečíta možno pár technikov zo Skylinku a dobre sa zasmeju.
šak vždy to bolo o tom : Akcia a Reakcia.
 
 
 
netsharing  
14.03.2012 17:30 • ® echostar 65
Je to vsetko o nicom aj cele kodovacie systemy.
Pokial vlasnite sat.prij.napr.Dr....ox s os.Li..x pripojenim na siet
spravnym sw.pristupovou I.P.spravne natocenou parabolou potom ste za vodou.
V najhorsom pripade sa da vyuzit aj stream Player V.c player.
Niektore streamy su aj v HD no je nutna ich abonencia.
ETO VSJO
 
 
 
@RAFI007  
14.03.2012 17:26 • ® pistok153
Svobodný příjem neexistuje.Vše co "omezuje majitele.."se děje v rámci kódování Irdeto a souvisí se zákony EU a vlastníka služby (prolomeni crypta) ,někdy technichké chyby na straně provozovatele a nakonec vlastnictvím Conax přijímače.
No pekné ,ale trošku mimo ,lebo prevadskovatel pay-TV si dyktuje podmienky na kodovací systém ,respektívne to licencovanie READY STB ,teda aj keby bol IRDETO READY ,pokial nenesie Skylink READY nemusí to vtom STB Fungovať správne.
A keby páni chceli ,ide to na každom črepe.
Druhá vec je :
Zákazník byl vždy při prodeji upozorněn na použití licencovaného cryptoworks přijímače textem na zadní straně obálky.
toť možno takéto niečo bolo na volakedy kartičkách v CR ale nie v SR a to sem možem napísať aj text.
Pokial je niečo CE tak splna všetke bezpečnostné požiadavky atd. ináč by to nemohly predávať ,aky FW si tam kadekto nahrá ,jeho vec ,furt existuje aj CAM modul.
A už potom len noví začínajuci biznys z názvom NEXT.
Ale na záver v podstate Suhlas až na to READY.
 
 
 
@luteran  
14.03.2012 16:58 • ® RAFI007
Provozovatel vysílání má zaplacené autorské práva pro určité území a proto musí pomocí dek. karty omezit vysílání pro ostatní území. Dovozce přijímače se čtečkou musí zaplatit licenci a certifikaci pro daný kódovací systém. Conax je nejlevnější, proto mají některé Conax. Na netu se ale potulují různé neof. sw, které tuto licenci a nemají zaplacenou a nejsou certifikované. Proto ty problémy. V roce 2009 SkyLink upozornil dovozce na přechod na Irdeto se všemy kroky, nedoporučil dovážet od r. 2010 jakékoliv SD přijímače a přejít pouze na Irdeto HD přijímače s párováním, aby neměli prodejci od r. 2012 problémy se zárukama.
Svobodný příjem neexistuje.Vše co "omezuje majitele.."se děje v rámci kódování Irdeto a souvisí se zákony EU a vlastníka služby (prolomeni crypta) ,někdy technichké chyby na straně provozovatele a nakonec vlastnictvím Conax přijímače. Zákazník byl vždy při prodeji upozorněn na použití licencovaného cryptoworks přijímače textem na zadní straně obálky.
Mimochodem, nemám žádné problémy se zápisy u SkyLinkReady přijímačů,cryptoworksových přijímačů z doby schválení u Philip. U sw upravených Conax čteček se problémy liší dle schopností programátora, který je upravil.Bohužel tyto neof. sw se upravují po dobu prodeje přijímače, pak už nic není zaručeno. Chápu, o co Vám jde, ale vývoj nezastavíte. Možná by bylo vhodné věnovat síly osvětě, vysvětlit co přinese letos FastScan u přijímačů SkyLinkReady atd.
 
 
 
lut sat  
14.03.2012 16:31 • ® Igor Obicky
V.p.Luteran.
Velmi sa Vam ospravedlnujem za prchku odpoved k Vami danej teme.
No tieto veci by som nerozoberal na fore.Je to asi o inej internej komunikacii.
 
 
 
Namiesto uražania by ste si mali uvedomiť to že  
14.03.2012 16:29 • ® par32
Namiesto uražania by ste si mali uvedomiť to že Luteran urobil pre slensky sat ozaj vela,a myslim realne! A uražať niekoho preto lebo ma žiada o môj nazor je ozaj sila :mad: :bad:
 
 
 
Pán Milanmin, občan sa má zaujímať, pasívny občan  
14.03.2012 16:28 • ® Luteran
Milanmin, skúste si pozrieť výročnú správu STV, ČT a tiež máte právo v rámci slobodného prístupu k informáciám požadovať uvedené informácie a aj ďalšie. To preto, že som Vám uviedol ako to je v skutočnosti a Vy to spochybňujete. To je málo, to dokáže hocikto, treba byť aktívnejším. A ak iní sú, treba im pomáhať. Pán Milan, s Vami to bude asi najťažšie, Vy dokonca nerozlišujete karty CSkylink od DIGI, Freesat a Magio !!! To je prosím už katastrofa, alebo je tu ešte iná možnosť. Chcete tých ostatných zavádzať. No a to je už nie je katastrofa. To už je trik hodný púťových atrakcií.
 
 
 
Dobre pán Igor Obicky , konečne je tu programátor  
14.03.2012 16:16 • ® Luteran
Pán Obický, ak by som Vám odpovedal štýlom podobným Vášmu, kde by to skončilo? To ale zatiaľ nechám tak. Prileteli ste sem ako meteorit, obviňujete ma z operácie mozgu a ja ani nepoznám Vaše IQ a napriek tomu budem slušný. Najprv si budem predstavovať, že to Vaše IQ je nadpriemerné a preto Vás poprosím, keďže moje IQ som si nemeral, je zrejme iba priemerné, čo keby ste mi napísali niečo zrozumiteľného. Aj keď mám u Vás trocha pochybnosti. Za totality som nemohol vytvoriť časopis Solid Europe, lebo by mi ho komunista nepovolil. Časopis vznikol v roku 1991. To po prvé a po druhé cit. " Casova zmena cyklickych klucov nie je vsetko provider moze vykonat.Sparovanie kariet+sat.prijm.A.I.
Nezavisle od velkosti pamati na chipe karty.Irdeto proste je uz viac ako CRYPTOWORKS.Je to nieco ako PowerVu. " Mne to fakt asi myslí pomaly, Vám asi až veľmi rýchlo. Buďte prosím opatrný a skúste mi to, čo ste napísali pretransformovať do normálnej reči. Dúfam tiež, že je to z tej Vašej hlavy a verím, že nie je po žiadnom zákroku.
 
 
 
lut sat  
14.03.2012 15:42 • ® Igor Obicky
Neviem o co sa snazite p.Luteran.
Za totality ste vytvoril? casopis Solid Europe nieco podobne,ako v Cechach Parabola.Nechapem tie Vase otazky! Alebo ste bol na operacii
mozgu a nic si nepamatate ? Ved sa robili akcie pre sat.amaterov,odovzdavali sa ceny napr. nebohy JARO FILIP vyhral ...
Nechapem vlastne ako sa moze stary harcovnik pytat na taketo banality,
nakolko moji predchodcovia napisali!Casova zmena cyklickych klucov nie je vsetko provider moze vykonat.Sparovanie kariet+sat.prijm.A.I.
Nezavisle od velkosti pamati na chipe karty.Irdeto proste je uz viac ako CRYPTOWORKS.Je to nieco ako PowerVu.
 
 
 
Čo chcete diskusiou dosiahnuť?  
14.03.2012 15:20 • ® milanmin
Môj názor som napísal nižšie, ale nedá mi pár pripomienok.
1.Nikde nie je napísané, že verejné programy musia byť vysielané cez satelit zadarmo!!!(UPC-freesat, digi...)-zadarmo ich máš terestriálne.
2.Ak chceš sledovať satelit, riadne si prečítaj zmluvu s prevádzkovateľom a slobodne sa rozhodni čo vlastne chceš
3.Nikto občanov nenúti kupovať karty Skylink, CSlink, DigiTV,Freesat, Magio-sat a neviem aké ďalšie karty a odkiaľ máš informácie, že občan si zaplatí vysielanie cez satelity (asi poznáš finančné toky v STV) a potom koncesionársky poplatok.
4. Problém je asi naozaj niekde inde....
 
 
Celkový počet reakcí: 42 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist