Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 17:30:59 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Pán Zenofex potrebujem poradiť...  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
20.03.2012 06:58 • ® Luteran
Pán Zenofex potrebujem poradiť. Iste ste si všimli na nemenovanom serveri P...dňa 17.3.2012 správu cit.. " v poslední době se opakovaně objevují spekulace o možném zpoplatnění bezplatné nabídky, kterou poskytují obě platformy. Jak to tedy bude do budoucna?
"Bezplatná nabídka se jmenuje bezplatná, protože se za ni neplatí," vysvětluje webu ........cz Jaromír Glisník, ex-šéf společnosti TradeTec".
Pokud provozujeme něco bez nákladů, nehodláme to zpoplatnit. " No a teraz nasleduje otázka. Uvedená správa sa akoby zázrakom stratila ?!!! Dňa 18.3.2012 sa naproti tomu v diskusii objavila téma " Ten ( nevhodné slovo ) Glisnik se zblaznil!!! ". Ako publicista uskutočňujúci analýzu médií o SAT TV mám z toho zmiešané pocity. Ako je možné, že server tak blízky pánovi G...robí takéto šarády. Niečo oficiálne uverejní, potom to zmaže a nakoniec nezabráni, alebo naschvál ponechá, ba doslova živí priestor na urážanie obchodného partnera. Nezdá sa Vám to prinajmenšom zvláštne. Čo Vy na to Zenofex, smscz, Rasto 78, Padre Pio ? Neviete mi poradiť.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 27   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
Plně souhlasím jak piše smscz je to o ničem  
21.03.2012 21:08 • ® miku
Plně souhlasím jak piše smscz je to o ničem
 
 
 
pre : letas  
21.03.2012 17:42 • ® Frank1
Ty si to vôbec nepochopil. Ja som sa ani slovkom nezmienil, že by niečo z toho nemusela byť aj pravda. Osobne som dokonca presvedčený, že časom bude aj väčšina základnej ponuky spoplatnená. Tu však ide o to, ako sa pracuje s informáciami, ako sa podsúvajú polopravdy, ako sa zavádza a ako sa odpovedá len na to, na čo sa chce odpovedať. Samozrejme má plné právo používať argumentáciu, akú sám uzná za vhodné. Čitatelia si sami urobia názor. Ja som mal právo (aspoň dúfam) na to zasa poukázať. Súhlasím s "smcz" a nemá zmysel ďalej pokračovať v tejto diskusii.
 
 
 
Nj,ale zrejme až budúce časy ukážu,kto a do akej  
21.03.2012 16:52 • ® letas
Nj,ale zrejme až budúce časy ukážu,kto a do akej miery mal pravdu.Možno tu budeme mať možnosť sa k tomu niekedy vrátiť.
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
 
 
 
Nereagovat - klidné řešení  
21.03.2012 15:46 • ® smscz
První jsem reagoval na jeho první příspěvek!
První jsem napsal, že je to o ničem!
Nesmyslné, zavádějící a zbytečné!
http://www.youtube.com/watch?v=WSve_Q6FgkU&feature=related
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
 
 
 
pre : letas  
21.03.2012 15:43 • ® Frank1
Nič som v mojom príspevku adminovi nevnucoval, nenavrhoval, ani som ho k ničomu nevyzýval. Bola to normálna reakcia na "hujer23".
Ide o to, že neznášam lož, zavádzanie a fabulovanie. Ak som sa v niečom mýlil, nemám problém si to priznať. Niekto s tým problém asi má.
 
 
 
Re: Podakovanie  
21.03.2012 15:23 • Správca
Prosim nemylit si diskusiu so spravodajstvom, resp. s titulkou webu. Diskusia sluzi na vymenu nazorov a redakcia nezodpoveda za pravdivost, ci nepravdivost cudzich sukromnych nazorov. Reagoval som na formu nie na obsah. Ak niekoho vytacaju ineho nazory, tak ich skuste ignorovat alebo napisat ze to nie je pravda a poskytnut svoju pravdu. Osobne utoky nic nevyriesia.
 
 
 
Black OK...  
21.03.2012 15:03 • ® Luteran
Black OK, to je v poriadku, veď takto to čiastočne funguje aj teraz u Skylinku a jeho predajcov čo sa platených programov týka. Čiastočne preto, lebo túto službu poskytujú rôzne subjekty od stavebnín až po ... Tam sa ale podobnosť končí. Mnohí predajcovia satelitnej techniky službu platených programov Skylink nechcú robiť. Náklady a zbytočné nervy k tomu im nevykompenzuje nízka odmena.
 
 
 
Jupi  
21.03.2012 14:25 • ® black13
"šáli"? myslis ten "najvýhodnejší pau-šál" od Orangeu :D
http://www.youtube.com/watch?v=Z-XfO8rmgBQ&feature=player_embedded
 
 
 
Jdu blít velebnosti  
21.03.2012 14:24 • ® dempsey
Samotný názov témy mal vyvolať konfrontáciu tak isto ako tá kopa výmyslov v prvom príspevku.
Môj názor na tieto Luteranove praktiky na zviditelnenie ohrdnutého zabudnutého webu sú známe. Vďaka týmto konfrontačným a cielene vykonštruovaným témam sa tam nepochybne znovu pár ľudí pozrie, ale po polhodinovom štúdiu zistí prečo tam nikto nechodí a nehľadá tam nič čo by mu mohlo rozšíriť obzory.
Veľmi nešťastné komentovanie stavu ... veľmi
 
 
 
tak  
21.03.2012 14:11 • ® Jupi
Luterán tu šáli o skylinku šíri poplašné spravy aj kedto neni pravda
a oni mu ešte dakujú hmm :mad:
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
Podakovanie  
21.03.2012 13:49 • Správca
Dakujem Hujerovi, Letasovi, Blackovi a Luteranovi za konstruktivne reakcie a uvazlive nereakcie voci niektorym nezvladnutym a zbytocnym osobnym vypadom.
 
 
 
p. Luteran  
21.03.2012 13:20 • ® black13
Ale samozrejme to moze fungovat dalej dovtedy, dokedy je to vyhodne pre obe strany. Hosteska a kavicka sa casom zrusia a zostane iba predaj prijimacov znacky XYZ, ktorych predaj by ste normalne nerealizovali (z akychkolvek pricin - vysoka cena, riziko nepredajnosti a pod.). Tento predaj vam bude aj do buducnosti financovat firma XYZ. Dam este jeden konkretny priklad na Slovensku a uz naozaj koncim. Obchodne miesta Postovej banky v ramci obchodnych miest Slovenskej posty (to ste urcite zaregistrovali) - sluzby a produkty Postovej banky su realizovane pracovnikmi Slovenskej posty na obchodnych miestach posty na zaklade zmluvy. A asi sa to oplati obom, pretoze to tak funguje uz dlhsi cas a asi bude aj v buducnosti. Naklady posty na prevadzku obchodnych miest banky su refundovane bankou a naklady banky na takuto prevadzku su zjavne nizsie, ako keby museli otvarat svoje vlastne pobocky.
 
 
 
Black, s tou hosteskou ste ma dostali...  
21.03.2012 12:41 • ® Luteran
Black, priznávam s tou hosteskou ste ma teda riadne dostali. Myslím teraz na to, ako farbisto ste to "poňali". Dobre, potencionálny dodávateľ prijímačov Vám v rámci úvodnej reklamy uhradí Vaše náklady. Vy ste teda na nule, on je v mínuse a čo ďalej ? Donekonečna to takto fungovať nemôže.
 
 
 
RE:Frank1  
21.03.2012 12:28 • ® letas
Je demokracia,nikto Ti Tvoj názor nebere,ale nebol by som rád,aby sa niečo vnucovalo adminovi,čo má robiť a čo nie.Potom sa to môže všetko zatvoriť a vytvoriť si debatný krúžok pre pár vyvolených.
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
 
 
 
pre : hujer23  
21.03.2012 11:15 • ® Frank1
Áno, je to človek, ktorý potrebuje len debatovať. Ale za akú cenu !
Za cenu klamstva, možno nepozornosti, ktorú si však nehodlá pripustiť, pretože on je pán neomylný - prípad údajne vymazanej správy.
Za cenu propagovania a označovania sľubov firmy, ktorá málokedy dodržala to, čo nasľubovala za hotovú vec, to by však utrpela jeho reputácia, keby to priznal - prípad vyjadrenia CSlinku na jeho akcii k programom v HD.
Za cenu naznačovania úplne zavádzajúcej (ak nie doslova lži) informácie, že verejnoprávne médiá musia byť prístupné bezplatne a voľne z akéhokoľvek zdroja vysielania, to by musel pochopiť, že keď televízia kupuje nejaký program, tak jeho cena sa odvíja od veľkosti územia, na ktorom ho budú distribuovať. To, čo si môže z finančného hľadiska dovoliť ARD a ZDF u nás zatiaľ neexistuje. Jednoducho na to nemáme. A prevdzkovateľ je povinný zabezpečiť, aby sa program nemohol sledovať mimo oblasti na ktorú si zakúpil licenciu. Pred časom to dlhší čas porušovala TV JOJ. Kto ju však zažaloval za to, že porušuje zákon (vysiela nekódovane zo satelitu) aby sa dostala viac do povedomia divákov ? Ani on nie, pretože všetci boli radi a napomáhalo to predajnosti satelitov.
Za cenu vyzdvihovania informácií o ktorých som presvedčený (ak sú vôbec pravdivé), že im ani on sám neverí - prípad údajného vyjadrenia TV JOJ, že ona nevie o žiadnych impulzoch ktoré sa posielajú na prístupové karty. Tak to snáď nie ! Chce pán Luterán klamať nás, alebo sa chce vedome nechať klamať TV JOJ ?
Za cenu podsúvania úplne nepravdivej informácie, že súkromný poskytovateľ televízneho vysielania je povinný dodržať nejaký "univerzálny" kódovací systém a robení chudákov z ľudí, ktorí sa nechali ukecať, prípadne boli uvedení do omylu a kúpili si zariadenie, s ktorým môže byť teraz problém - prípad propagovania jeho takmer výhradnej značky Ferguson-Ariva v dávnej aj nedávnej minulosti. To sa hýbali kšefty, keď sa s tým dalo odkódovať DIGI TV. Vtedy sa aj v jeho časopise (skôr reklamnom tlačive za peniaze) Solid Europe nenápadne zdôrazňoval "študijný" príjem týchto programov. To nebolo porušovanie zákona ? Teraz, keď to nefunguje korektne s inou platformou, tak za to môže ten "špekulant" Skylink ?
Za cenu znevažovania až urážania čitateľov, ktorí si chránia svoje súkromie pred hyenami na internete používaním nič nehovoriaceho nicku ?
Za cenu zneužiť toto odborné fórum na zozbieranie podobne zmýšľajúcich ľudí a vytvoriť hnutie, prípadne v budúcnosti nebodaj politickú stranu ?
Podľa mňa je väčšina jeho príspevkov prachobyčajný SPAM.
UPOZORNENIE : Tento príspevok je určený výhradne pre "hujer23". S pánom Luteránom diskutovať nemienim. Nemám pocit, že by to bola vzájomne obohacujúca diskusia a môj čas je príliš drahý na to, aby som ním zbytočne mrhal.
P.S. Ak má pán Luterán pocit, že boli porušené jeho osobné alebo ľudské práva, nech podá na konkrétnu osobu, prípadne subjekt trestné oznámenie.
 
 
 
pan Luteran, uz sa dostavame dost daleko od temy,  
21.03.2012 10:36 • ® black13
pan Luteran, uz sa dostavame dost daleko od temy, co v odbornych diskusiach admini nemavaju prilis v laske, no skusim este vysvetlit oba pripady trosku ekonomicky (hoci kuchynskou ekonomikou):
a) tie investicie na technologicke zariadenia naozaj byvaju vysoke, ale su sucastou obstaravacich nakladov. treba ale rozlisovat medzi obstaravacimi nakladmi a potom nakladmi prevadzkovymi - tie casto byvaju nulove, hoci pri zlozitych technologiach samozrejme este mozu vchadzat do prevadzkovych nakladov tiez naklady na udrzbu a opravy (niekedy su ale pokryte obstaravacimi nakladmi, napr. bezplatny servis v cene)
b) tuto alternativu skusim vysvetlit napr. na predaji sat techniky, ktorou sa myslim zaoberate. Predpokladajme, ze vyrobca prijimacov XYZ chce zacat predaj svojich novych prijimacov, ktore vy neponukate (z akehokolvek dovodu) prave vo vasej predajni (neoplati sa mu otvarat predajnu a ani na to nema know-how) a to tak, ze vam ich doda a zaroven chce, aby ste najal peknu hostesku v minisukni, ktora by kazdeho potencialneho zaujemcu o XYZ ponukla pri specialnom stoliku kavickou a strudlou a vysvetlila mu vyhody prijimaca. teda vase naklady by zahrnali naklady na modelku, kavicku, strudlu, stol, fotelky + cast vasich nakladov na vasu prevadzku (plat predavaca, energie, najom, upratovanie a pod.). A prave tieto naklady na predaj prijimacov XYZ by vam uhradzal vo vyske vasich vynalozenych nakladov podla zmluvy ich vyrobca (tretia strana) a teda vase by boli nulove.
Je to dost zjednodusene, no na osvetlenie snad staci.
 
 
 
Ešte doplnok...  
21.03.2012 09:19 • ® Luteran
Pán Black13, nedá mi aby som sa nevyjadril aj k tej Vašej prvej úvahe. Aby ste mohli využívať " zadarmo" slnečnú energiu, alebo geotermálnu, musíte investovať a teda mať obrovské náklady na technologické zariadenie,pozemky, prevádzku atď. Pravda, to všetko sa dá získať aj tzv. "zadarmo" ako napr. "prichmatizáciou" a kadejakými inými podvodmi. Čo Vy na to ?
 
 
 
Black13, možno konečne zaujímavá diskusia...  
21.03.2012 08:04 • ® Luteran
Pán Black13, zaujímavá úvaha, mohli by ste uviesť ako to myslíte s tými nákladmi hradenými treťou stranou ? Lebo to potom nie je prevádzka bez nákladov, ale klasický podvod. To akože Jožo je Bublinka, má kamaráta Fera, ten má 6 tried ľudových, Jožo mu založí firmu Bobolinka. Fero má akože náklady, ale všetky peniaze cez neho smerujú k Jožovi. Fero skrachuje, pôjde na rekreáciu do basy s televízorom a posilňovňou na pol roka a spolu urobili super biznis. Takto nejako ste mysleli tú tretiu stranu ? Ďakujem za takú opravu.
 
 
 
pan luteran, musim vas opravit, ale prevadzka bez  
21.03.2012 02:11 • ® black13
pan luteran, musim vas opravit, ale prevadzka bez nakladov naozaj existuje a funguje. mozeme o nej hovorit minimalne v dvoch pripadoch:
a) pristroje a zariadenia, ktore vyuzivaju napriklad slnecnu, veternu pripadne geotermalnu energiu - toto ale zjavne nie je pripad skylinku
b) ak su naklady na prevadzku hradene tretou stranou a nie priamo prevadzkovatelom, v tom pripade ide u prevadzkovatela o prevadzku bez nakladov - a prave toto by mohol byt pripad skylinku; a asi aj je.
 
 
 
Vďaka, Vaše reakcie mi pomohli.  
20.03.2012 22:09 • ® Luteran
Vážení, ďakujem za reakcie. Pomohli mi. Popri SAT TV sa amatérsky venujem aj problematike manipulácie verejnej mienky médiami. Uvedený príklad je sygnifikantný. Ľudia dnes vnímajú informácie podprahovo. V mnou spomenutom prípade sa sústredenie pozornosti vôbec nevenovalo podstate informácie. Napríklad taká veta " Pokud provozujeme něco bez nákladů, nehodláme to zpoplatnit." je sama osebe nezmyslom, ale nikto si ju v podstate ani len nevšimne. Dá sa niečo prevádzkovať bez nákladov ? Nedá sa. Všimnite si, čo všetko iné si všímali ľudia v príspevkoch. Výmaz správy, konšpirácia, vylúčenie,kravina, mierny protest, mierna podpora. Vďaka. Pekný večer.
 
 
Celkový počet reakcí: 27 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist