Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 14:15:36 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Radšej STV SAT ako STV HSD DVB- T...  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
02.04.2012 07:45 • ® Luteran
Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. O STV HD to platí ešte viac. Pokiaľ ste nevideli, aj by ste si mysleli, že STV HD existuje v MPEG-4 cestou DVB-T. Pravda je taká, že STV HD radšej nepozerať.
Obraz STV cez satelitné vysielanie hoci len v SD rozlíšení je oproti tomu čo sa honosí titulom STV HD vizuálne ďaleko uhladenejší, kvalitnejší. Jednoducho povedané, STV HD cez DVB - T by sa malo nazývať STV HSD, teda STV horšie ako SD.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 8   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Radšej STV SAT ako STV HSD DVB- T...  
10.04.2012 14:25 • ® Frank1
Rasto78 - presne tak. Luterán len zakladá kontroverzné témy v ktorých manipuluje s polopravdou a mnohokrát operuje úplne nepravdivými tvrdeniami. Ťažko však dokázať, že to robí úmyselne. Myslím si, že diskusia sa dá rozprúdiť aj normálnejším spôsobom.
SD obraz prevzorkovaný štúdiovým zariadením na HD rozlíšenie musí byť u štandartného programu vždy jednoznačne lepší. Myslím si, že aj on to vie. Čo nevieme my, sú jeho myšlienkové pochody.
 
 
 
Luteran  
07.04.2012 15:31 • ® Rasto78
Na toto vlákno som chcel reagovať hneď, ale nemal som ako odsledovať STV na jednom TV, pretože doma mám na plazme len dvb-s (dvbt - nemám anténu) a v dielni síce mám dvb-t ale zas tu mám len 20" LCD a to sa nedá porovnávať. Dnes však do dielne dorazila 50" plazma od Panasonic a konečne k "testom" hneď však musím upozorniť Luterána aby čo najskôr navštívil očného lekára...
Takže na spomínanej plazme som naladil dostupné DVB-T a do HDMI som zapojil svoj Octagon SF 1008 HD. Sledovaná scéna bola, nejaký "strarší film ?" (Jana Eyrová).
STV1 HD u DVB-T je jednoznačne obraz lepší, o dosť vyššia ostrosť a aj farby sú živšie. Sledovaná vzdialenosť asi 1m a to som nevidel žiadne "artefakty". Celkový dojem (STV1 HD a STV1 SD u sat) ako keby porovnám DVD a VHS a musím povedať že tá kvalita u STV1 HD vzhľadom k vysielanému obsahu bola veľmi slušná.
Neviem ako Luterán došiel k takýmto nezmyslom, alebo žeby reklama na Arivu ? A čo napíše teraz ? Octagon je horší ako Ariva ? Alebo to, že by som mal ísť k očnému ja ? (To asi nie, na toto mám vycibrený zrak, pretože s tým nejaký ten rok pracujem).
 
 
 
Soco, Ariva 220 a u Vás ?  
03.04.2012 21:46 • ® Luteran
Soco, Ariva 220 a u Vás ste čo a na čom zistili ? Tiež poprosím o vysvetlenie.
 
 
 
STV HD  
03.04.2012 18:54 • ® soco55
Pán Luteran mohli , by ste nám vysvetliť , na akom tv prijimači ste dospeli k vašim poznatkom?
 
 
 
Dobre, tak ešte raz...  
03.04.2012 13:57 • ® Luteran
Dvbinfo, dobre, tak ešte raz. Polemizovať môže hocikto, Vy však špekulujete. Tvárite sa , že téme rozumiete a potom sa totálne znegujete, akoby ste sa zľakli, že sa Vám na niečo prišlo. Myslím teraz v súvislosti s tým nešťastným " STV HD " cez DVB-T. Pozrite sa, je to jednoduché. Ani ja som si to " STV HD " príliš nevšímal, ale keďže ľudia logicky očakávajú pod značkou STV HD niečo viac ako je STV, pýtajú sa a chcú odpovede, pozrel som sa tomu na " zúbky " a výsledkom je zverejnené info. To je všetko a nič viac. No potom sa objaví dvbinfo a začne špekulovať cit. " STV bude postupne nasadzovat nativny obsah, takze nateraz porovnavat Skylink SD a STV HD cez dvb-t je dost mimo ". Mimo je samozrejme dvbinfo, nakoľko verejnosť je takýmto
" fujtablovým " vysielaním riadne oklamaná. Je to v podstate medvedia služba HD vysielaniu. Proste v technike a slobode je krása, ale iba dovtedy pokiaľ niekto neporušuje jej základy t.j. demokraciu, čestnosť atď. Pán dvbinfo len ďalej polemizujte, v tom Vás budem vždy podporovať a ak začnete špekulovať a ja, či niekto iný Vás za to " vykrstí ", netreba hneď plakať a baliť kufre.
 
 
 
nemozem polemizovat? Nerozumiem, ved nedavno ste  
03.04.2012 11:45 • ® dvbinfo
nemozem polemizovat? Nerozumiem, ved nedavno ste mal silnu potrebu aby Vas ludia co najviac podporili :D
A vidite? Uz aj mna kritizujete a pritom som uviedol realne fakta tiez. Z toho vyplyva ze Vase prispevky uz nebudem citat a ani reagovat na ne!
Takze idem od Vas, neublizil som, nikomu z vas :eek:
VU+duo & Optibox zebra & Opticum 9500HD & Sky+HD Box UK. Full HD LED TV + FULL HD 600hz Plasma. Multifeed 28/23/19/13 ... Skylink + SkyDigital... proste v technike a slobode je krasa!
 
 
 
To nie je predpoveď počasia...  
03.04.2012 09:29 • ® Luteran
Pán Dvbinfo, mnou uvedená informácia o " STV HD " nie je predpoveď počasia, o ktorej môžete polemizovať. Je to reálny fakt, na ktorý niet čo reagovať. To, že ste zareagovali práve Vy môže mať súvis s tým, či nemáte pocit viny a tú sa snažíte zakryť takpovediac "zvláštnymi rečičkami". Pozrite, ak Vám to pomáha pri terapii, aj tomu som rád a neprotestujem.
 
 
 
ziadna reakcia? :-)  
02.04.2012 19:32 • ® dvbinfo
Az mi je smutno ze Vam nikto na dalsi uspesny prispevok nezareagoval.
Ale teda aby to neostalo bez odozvy, STV bude postupne nasadzovat nativny obsah, takze nateraz porovnavat Skylink SD a STV HD cez dvb-t je dost mimo. Skylink zabezpecuje pre verejnopravne TV jeden z najvyssich datovych tokov, takze porovnanie nie je na mieste. Ak ste chceli, tak ste mali pozerat OTO v nativnom HD. Obraz bol excelenntny! Taktiez STV uz investovala do techniky.
Ale spat k Vasmu prispevku... uz by bolo na case prestat vsetko kritizovat. Ak sa Vam nedari tak za to ostattni nemozu ;) Prajem pekny vecer.
P.S.: Tu je asi Vasa situacia a pohlad na svet najlepsie opisana: http://www.youtube.com/watch?v=NEboAJf9UVc
VU+duo & Optibox zebra & Opticum 9500HD & Sky+HD Box UK. Full HD LED TV + FULL HD 600hz Plasma. Multifeed 28/23/19/13 ... Skylink + SkyDigital... proste v technike a slobode je krasa!
 
 
Celkový počet reakcí: 8 / zobrazují se: 1 ... 8

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist