Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 06:15:10 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
22.10.2003 20:58 • Andrej
Uz mam vsetko kupene ( demodulator,parabolu, pcmci etc )
Ostava posledny problem kde a ako mam to cudo na streche
otocit, aby som chytil EUROBIRD, ked som sa na to
spytal francuzskych "specialistou" vyvalili na mna oci , ako fresky na Montmare
, ze nikdy nepoculi o nicom takom ako EUROBIRD, a ze si ho pletiem z HOTBIRD-om.
Tak som z toho zase Jelen

?

Andrej(F)


<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 6   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Re: Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
27.10.2003 09:40 • ten slovensky
OK,OK nemam skusenosti mimo rodnej obce, isto mas pravdu, chcel som len povedat, ze ja by som to najprv skusil sam a keby sa to nepodarilo prizval odbornika, ked mas kolny stoziar a poznas svoju zemepisnu sirku nemal by to byt problem, ved to nemusi ladit na nasich programoch, v zapadnom francuzsku musia bezat anglicania ako vino, ale clovek potrebuje cas a trpezlivost - v niektorych pripadoch je lacnejsie zaplatit draheho technika...
 
 
 
@SK Andrej  
24.10.2003 14:27 • MDK
Mozno sa ti zdam az priliz komplikovany, avsak jedna vec je jasna. EuroBird 1 (najma spot c.2) je druzica orientovana najma na ten uplny stred europy, to znamena cs a sk. U nas (vas) staci antenka 60 cm popripade 80 cm. Nastavit doma taku antenu (si myslim) je omnoho jednoduchsie, ako hladat tento signal vo Francuzsku. Ja zijem v Madride, a cez vikendy chodim na chalupu do dediny vzdialenej asi 150 km zapadne od Madridu. Doma (v Madride) mam na streche "prime focus" 190 cm, a na chalupe "prime focus" 220 cm. Na 190-ke mam signal 62/75 a na 220-ke 61/72. V celom Madride som nenasiel jedneho jedineho technika, ktory by bol schopny tuto druzicu najst. Nakoniec mi to instaloval jeden slovak z Valencie. Mam LNB (v skutocnosti je to vodic vln) 0.4 od Sharpu. A ci mi veris alebo nie, musel sa tym dost trapit. Je to otazka doslova a do pismena milimetrov. Staci pohnut antenu o milimeter, a mam po Markize. No a pri nahlej zmene pocasia mi to aj tak odchadza. Preto nemam na tejto antene motor. Kdeze technicky nie je mozne napojit 2 anteny na jeden prijimac tak, aby jedna mala motor a druha nie, musel som "skupit" dalsie tri anteny od susedov ktore uz na streche boli. Takto mam jednu orientovanu na EB1 28.2 E, druhu na Hispasat 30 W, tretiu na HotBird 13 E a stvrtu na Astra1 19.2 E. No a vsetky 4 kable idu dole cez DiSEqC. Neviem kde presne sa FR Andrej nachadza, ale ak je v zapadnom, najma teda v juhozapadnom Francuzsku, urcite to s tym nastavenim nebude mat lahke.
 
 
 
Re: Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
24.10.2003 13:11 • slovensky andrej
ja som tiez vsetko nakupil a instaloval sam podla manualov a rad na internete, takze odborneho a draheho technika by som videl ako celkom poslednu moznost, neviem ci mas motor alebo to chces nepevno na eurobird, ak mas motor najskor musis podla zemepisnej sirky na ktorej sa nachadzas nastavit uhol jeho sklonu, potom otocit motor na stoziari na presny juh a potom nastavit sklon paraboly, na to nie je prasny recept, najlepsie je ho odkukat od suseda, az potom mozes zacat otacat motorom a hladat pozicie satelitov, pritom treba nastavit volny,silny program ktory urcite vysiela (isto nalad na stv2 a pod.), ak motor nemas navol silny volny program z eurobirdu, kde je juh isto vies, nameraj si 28 stupnov na vychod a v tom mieste otacaj parabolu vpravo / vlavo a hore / dole, ja som merak nepotreboval, nastav si prijmac na ukazovatele sily a kvality signalu, otacat musis pomalicky a trpezlivo, reakcia na obrazovke je trosku oneskorena a necakaj ze chytis sum a ten doladis, digital ide alebo nejde VELA ZDARU!
 
 
 
Re: Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
23.10.2003 22:19 • MiDiK
Ano. Je to jedna z moznosti. Napojit antenu este na zemi na prijimac s nastavenymi parametrami, a sledovat silu/kvalitu signalu. Problem je vsak v tom, ze Andrej si najprv musi byt 100 % isty, ze velkost jeho anteny je dostatocna. Cital som tu clanky od ludi dokonca zo Svajciarska, kde mali problemy s 150 cm (!) antenou. Dalej si musi byt isty, ze antena je VIAC-MENEJ spravne orientovana. Mne osobne sa stalo, ze som sa trapil s orientaciou 100 cm na HotBird (pomerne lahko lokalizovatelny satelit), a aj tak som nebol schopny. (co vsak neznamena, ze sa to Andrejovi nepodari). Este raz opakujem, ze si myslim, ze by mu mohla VELMI pomoct nejaka nablizku instalovana antena na Astra 1.
@Andrej: Vysvetli tomu Pierovi, ze na 0 stupnov je JUH. Ide HotBird (13 stupnov E), potom Astra 1 (ta je na 19.2 E), a zhruba v rovnakej vzdialenosti dalej na vychod (E) je Eurobird 1 a Astra 2 (28.2 a 28.5).
Vela stastia, a napis ako sa to skoncilo.
 
 
 
Re: Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
23.10.2003 22:08 • Stan.
Doporučuji nastavit parabolu podle signalu na zemi, maš-li možnost. Mužeš pohodlně natáčet a při tom pozorovat sílu signálu. Potom ji dát na střechu, potom už nejsou tak velké rozdíly. Stan,
 
 
 
Re: Este jedna otazka pre MiDiK alebo Andreja(S)  
23.10.2003 12:22 • MDK
Presne toto som ocakaval, ze sa ti stane. Na vychode, popripade v malych stredoeuropskych krajinach su tocive anteny uplnou beznostou, kdezto v krajinach ako Spanielsko, Francuzsko a podobne funguje proste 1-2 osvedcene druzice, na ktorych su vsetky ich-dotycne-konkretne stanice. Zvysok druzic je pre nich neznamy pojem. S tymto ti ale Andrej dost tazko pomozem, pretoze cim vacsia antena, tym je vacsi problem ju naladit. Neviem sice aku antenu si kupil, (a dost by ma to zaujimalo), ale ak o tom nemas ani sajnu, nebudes to mat lahke nastavit LNB, presnu orientaciu, elevaciu, azimut....
Ak sa rozhodnes sa s tym trapit ty sam, skus to takto: Najdi v blizkosti nejaku antenu nastavenu na Astra 1 , 19.2 E. Eurobird je rovnych 9 stupnov dalej na vychod, to znamena na 28.2 E. Urcite tvoja otazka znie: "A kolko je to 9 stupnov dalej na vychod v praxi ?". To naozaj zalezi na velkosti anteny. Viem ze je tu kopec ludi, ktori si antenu nastavuju samy, avsak v mojom pripade to bolo nad moje sily. Teda, skus to porovnat s tou Astra 1, 19.2 E, a proste o par centimetrov dalej na vychod. Existuju potom "buzola" (kompas), a Sat.Beeper. Buzola ti ukaze "ORIENTATIVNY" (nie vsak uplne presny) smer paraboly, a SatBeeper je malicka hracka ktoru napojis na LNB, a bude ti to piskat v uchu, ked to najde nejaku druzice. Ja osobne vsak nie som zastancom tychto amaterskych praktik, pretoze ak to chces mat naozaj dobre nastavene, jednoducho k tomu potrebujes profesionalneho instalatera s profesionalnym merakom. No a to je ta druha moznost.
Doporucujem ti NAJPRV nast v blizkosti nejaku antenu nastavenu na Astra 1. Potom si nainstaluj ZHRUBA (myslim orientaciu) tu svoju antenu, aby ta ten technik neobral aj o gate pri orientacii. Budes pocut hlasky typu: To sa neda, zavadzia strom, zavadzia dom, a bude sa ti pritom urcite potit ako keby pracoval s cakanom. Hovorim to preto, lebo francuzi a spanieli su rovnaki. Povedz mu, ze EUROBIRD1 a ASTRA2 (pozor !!-- ASTRA 2) su zhruba na tej istej frekvencii. Astra2 je 28.5 E, a EUROBIRD1 je 28.2 E. Tam je rozdiel 0.3 stupnov na vychod. V praxi to znamena, ze tam skoro nie je rozdiel. Skus sa zistit, ci dotyxny technik pouziva klasicky analogovy merak BEZ identifikacii, alebo ci jeho merak ma funkciu digitalnej identifikacie jednotlivych paketov. To znamena, ze ked najde paket, merak mu digitalne vypise meno paketu.
Inac, ak to nie je tajomstvo, zaujimalo by ma, co vsetko si kupil, a tiez aka velka je tvoja parabola. Teda, najma kde vo Francuzsku si, a aku antenu si kupil. Pamataj, ze potrebujes este bud kartu UPC (ak sa rozhodnes pre UPC na ASTRA 1, ale tam mas len TA3), alebo kartu SLOVAK LINK, ak si sa rozhodol pre EB1.
MiDiK
 
 
Celkový počet reakcí: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist