Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 01:33:10 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Twin a UNI Twin  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
12.05.2004 14:55 • alviz
Otázka - je rozdiel medzi konvertorom Twin a UNI Twin? Pretože v "Škole" na tomto serveri sa hovorí že Twin konverory majú dva výstupy jeden pre nižšie páso a druhý pre vyššie pásmo. Prívlastok UNI zase znamená že konvertor je univerzálny pre všetky pásma. Čo potom znamená Twin UNI, že v každom výstupe sú obidve pásma a možnosť na jednom pozerať transponder vo vertikálnej polarizácii a na druhom v horizontálnej polarizácii? Poraďte!!!
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Twin a UNI Twin  
13.05.2004 13:46 • laco
Co kdybys ses wole podíval na lištu vyhledávače,zadal twin uni a zjistil že je tam 300 odpovědí????????
 
 
 
Rádo se stalo...  
13.05.2004 13:39 • gespa
Rádo se stalo... ;)
 
 
 
dík!!!  
13.05.2004 12:56 • alviz
ďakujem za radu
 
 
 
Kup si s označením "universal" či "UNI"  
12.05.2004 17:27 • gespa
Mohou být dva typy LNB (konvertorů). Jeden má dva výstupy a přitom z jednoho výstupu jde low horizontal a low vertikal (tzn. H i V, ale jen nízké frekvence - cca. do 11,750GHz). Takovýto konvertor se používá pro multiswitche v analogovém systému. Takovýto LNB také potom NEMÁ přívlastek "univerzální".
-
A pak už jsou ve twinech na trhu jen LNB, které mají dva NEZÁVISLÉ výstupy, což znamená, že z každého výstupu jde nezávisle lowband horizontal, lowband vertical, highband horizontal, highband vertikal, podle toho, co požaduje v daném momentě připojený receiver. Takové MAJÍ přívlastek "universal" anebo je na nich vyznačen rozsah 10.7-12.75GHz. A v takovémto případě se můžeš koukat na obou receiverech na co chceš, naprosto nezávisle...
-
Tebou popsaný twin LNB, který by měl z jednoho výstupu low band a z druhého high band jsem tedy ještě neviděl (jak má potom děleno horizontální a vertikální polaritu???), toto se používá až u quattro LNB (čtyřnásobné), kde jsou opět buď nezávislé čtyři výstupy anebo rozfázované výstupy: lowband horizontal (H/L), lowband vertical (V/L), highband horizontal (H/H), highband vertical (V/H). Takovýto LNB ovšem MÁ TAKÉ PŘÍVLASTEK "universal"!!! Slovo UNI či universal totiž nesouvisí s nezávislostí výstupů, ale s možným frekvenčním rozsahem LNB.
Zda má tento LNB výstupy plnohodnotné či zda je má rozfázované, se na LNB dozvíš tak, že neplnohodnotný LNB má u každého výstupu popisku/značku výstupu (H/L,V/L,H/H,V/H), v cenících se pak většinou rozlišuje tím, že se přidá k popisu LNB přívlastek (plnohodnotný se označuje jako "pro čtyři sat. přijímače", rozfázovaný jako "pro multipřepínače").
-
Pokud se ale vrátím ke twinům, o které ti zřejmě jde, tak zde stačí pokud bude mít tvůj vyhlédnutý twin označení "universal" či "UNI" a potom se už nemusíš o nic starat, takto označený twin LNB má dva na sobě naprosto nezávislé plnohodnotné výstupy využitelné pro dva na sobě naprosto nezávislé receivery...
 
 
Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist