Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 19.05.2024 - 23:15:45 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Zopar zaciatocnickych otazok.  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
02.06.2004 02:17 • DaDo
Zdravim vsetkych.
Chcel by som si kupit digitalny satelit a mam teda zopar otazok.
1. Ma vyznam kupit si natacacie zariadenie na parabolu, alebo si dam pevnu parabolu a k tomu 2 (pripadne 3) transpondery. Je nieco rozumne na tych druhych satelitoch?
2. Ktory primac by ste si vybrali. Nejaky, co sa da dobre upgradeovat a ma aj nejake moznosti dekodovania kodovanych kanalov.
3. Stale dobre nerozumiem tomu kodovaniu. Kedze uz bol prelomeny CW, preco sa neda naklonovat karta slovak-link a ine, aby iso pozerat aj platene kanaly. Ako to je s paketom UPC, je mozne ho prijimat bez platenia mesacnych pausalov?
Zatial dik.

<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 11   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
teraz mozno dreambox 7000, nie ...  
03.06.2004 17:34 • nobody
teraz mozno dreambox 7000, nie koli dekodovaniu, ale koli disku a tej sietovke
 
 
 
Skola  
03.06.2004 13:42 • DaDo
Bohuzial, tu skolu som si uz cital davnejsie, ale nenasiel som tam odpovede na moje otazky. Ta skola je dost slaba.
Co by ste si vybrali Humax 5500 alebo Dreambox 7000?
 
 
 
uč se hochu moudrým býti  
03.06.2004 06:55 • Raul
Dado, když začínáš, je třeba si nejprve alespoň trochu okouknout základní věci. Od toho je tady rubrika "škola". Odpovědi na tvé otázky:
1. pokud máš natáčení, je více LNB (konvertorů) zbytečných a v praxi se to nedělá. I když to možné teoreticky je (v některých speciálních případech). Ten jeden konvertor by měl být co nejkvalitnější.
2. Na české stanice (ČT1,2,Prima) musíš mít přístupovou kartu Czechlink
3. Na slovenské stanice STV1,2,Markíza musíš mít kartu slovak-link
4. Dále, aby ti společnost CZ nebo SL umožnila sledování svého paketu, musíš mít trvalé bydliště na území příslušného státu a platit tam televizní poplatek a zavázat se, že budeš ten paket přijímat jen tam.
5. Pokud má přijímač jen jednu čtečku přístupových karet cryptoworks a chceš přijímat oboje tj. CZ i SL, musíš karty CZ a SL střídat nebo si dokoupit dvojčtečku nebo modul do CI.
6. Pro UPC neexistuje jiná alternativa než platit (i když pokusy už jsou)
5. Na přijímač s interním HDD můžeš zaznamenat jen programy ze satelitu, jsou tam uloženy jako soubory a u některých typů receiverů jdou přetáhnout do PC a dále zpracovávat, např. vypálit na DVD apod. Zda tuto možnost chceš nebo ne je výhradně tvoje rozhodnutí. Raul.
 
 
 
Este nejake otazocky.  
03.06.2004 03:48 • DaDo
Ked teda budem chciet aj natacacie zariadenie, mozem tam mat 2 (pripadne tri) LNB alebo vtedy mozem mat len jeden?
Takze ked chcem pozerat slovenske a ceske stanice, musim si kupit Slovak a Czech link? To je pekne debilne, kvoli tomu dokupovat jeden CW modul.
Nie je prijimac s HDD zbytocny? Predpokladam, ze nepojde nahravat z externeho zdroja, len zo satelitu, nie?
Dik.
 
 
 
Prijímače Humax.  
03.06.2004 01:05 • mrtz
Sú rôzne typy, ale v podstate: vyššia cena, ďalšie dodatočné výdaje (modul CI, prístupová karta, ...), vcelku spoľahlivá prevádzka, max. len 2 prístupové sloty pre CI moduly, jednoduchá obsluha, slušne prepracovaná aktualizácia firmware.Odporúčam, ale starší model. Novšie majú prepracovanejšie ochrany proti satelitnému pirátstvu a ty sa chystáš kradnúť platené kanály. Čo sa týka prístupových kariet najlepšiu propagáciu a výsledky má podľa mňa ječný.cz , ale inak si prečítaj staré články a diskusné názory aj tu.
 
 
 
Ako to vlastne funguje s tym dekodovanim?  
02.06.2004 23:40 • anonym
V oblasti sat. techniky som zaciatocnik, ale prave som skoncil technicku skolu, takze veci ako MPEG2 a modulacie ovladam v pohode, tiez programovanie mikropocitacov, takze by som si chcel napalovat aj tie karty, ktorym ale zatial moc nerozumiem.
Takze keby sa tu nasiel niekto, kto by mi mohol vysvetlit (aj technickejsie), na co je vlastne potrebna ta karta, co je v nej nahrane, ako casto menia kodovanie niektore spolocnosti. Preco sa neintegruju vsetky kodovacie systemi do prijimaca a co predstavuje tento modul? Oplati sa mi kupit niektory modul all in one a ktory? Vsimol som si, ze uz su aj nejake moduly, ktore nepotrebuju karty.
Aky mate nazor na prijimac Humax.
Dik
 
 
 
Mily Mrd, sorry Mrtz  
02.06.2004 23:30 • anonym
Neviem, co si taky husty! Neviem, ako si vydedukoval, ze neovladam cudzie jazyky, kludne by som sa s tebou mohol porovnat a videl by si kto tu neovlada jazyky. Rok v amerike (a uz sa pracuje aj na gramatike), nemcina a pasivne rustina, tak neser a chod davat mudre rady niekomu inemu!
 
 
 
to Raul  
02.06.2004 19:20 • mrtz
3. otázka je cielená na okrádanie distribučných spoločností. Dreambox ponúka viac typov prijímačov.
 
 
 
Každý někdy začínal, pane @mrtz  
02.06.2004 11:36 • Raul
@mrtz, vyslovil odvážný názor, že nerozumíš cizím jazykům, aniž tě zná a ví o tobě cokoli, příteli @dado. I kdyby to byla pravda, nic se nemění, a to on by se nad sebou měl zamyslet, mluví totiž o koze, když ty mluvíš o voze. Z tvých otázek je jasné, že jsi začátečník. V tom případě ovšem nechápu, proč ti @Mrtz doporučuje dreambox - přístroj velmi kvalitní, avšak naprosto nevhodný pro začátečníky. Čili tato jeho rada je špatná. Pokud jde o pakety placených programů, které lze v dnešní době odkódovat bez originálních přistupových karet, jsou to pakety v řeči polské, francouzské, německé (swiss, orf), portugalsky, italsky, engl., dánsky, norsky, švédsky, finsky, ukrajinsky atd. Dekódovat je lze na různých zařízeních, mj. na dreamboxech i premiumx. Buď pozdraven, Raul.
 
 
 
Odpovede.  
02.06.2004 10:56 • Mrtz
1. Má. Určite je len si vybrať.
2.Dreambox
3.Tebe nejde o kódovanie, ty nerozumieš cudzím jazykom a otázka je len východiskom z núdze ako sledovať zrozumiteľné programy slabej technickej kvality. Existujú iné satelitné pakety alebo voľné programy s kvalitnejšími programami bohužiaľ v iných rečiach, kde nemusíš okrádať distribučné spoločnosti. Správať sa ako zlodej signálu.
 
 
 
Doporučuji už od samého začátk ...  
02.06.2004 08:11 • Raul
Doporučuji už od samého začátku motor digipower, parabolu 100 cm až 120 cm dural, přijímač PremiumX s možností rozšíření o interní HDD (typ PremiumX 7100 PGU). Přečti si recenze o tomto příjímači na tomto situ. Cryptoworks NENÍ prolomen, alespoň ne tak, jak bychom potřebovali, čili žádné klonování a dohrávání např. slovak-linku do czlinku karty, a UPC apod. Raul.
 
 
Celkový počet reakcí: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist