Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 12:58:02 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Kdo poradí s nastavením usals ?  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
17.04.2005 23:26 • salora
Mám problém,nedaří se mi optimálně nastavit natáčecí zařízení motoru SM3D12,bud mi jde po nastavení v přijímači dreambox a uchycení na vodorovné tyči Turksat 42E po Thor 1 E ale ne už hispa 30W a zase naopak což je logické pokud nastavím správně Hispu ale musím posunout a dost /asi 5 mm na tyči/celým kompletem abych ji chytil.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
mám vymalováno  
21.04.2005 20:19 • salora
Tak jsem zjistil konečně jednu dost nemilou leč asi skutečnou informaci přímo od prodejce a dodavatele mého motoru SM3D12 společnost AB-SAT ze slovenska :
Motor sa resetuje odpojením od prijímača.
Hispasat bohužial týmto motorom nenatočíte.
To je věc co ?Takže se můžu snažit jak chci a stejně je to na prd.Ještě jedna šance tu však možná je.Poradil mi jeden kolega z jiného fora že mám bud resetovat gotto,což jak píše prodejce se dělá vypnutím dreamboxu/to by se ale po každém vypnutí resetoval takže v tomto asi nebude a nebo každou sdružici si dát do dreamu manuálně poněvadž šipkou posuvu ho ručně dotočím na hispu jen ne softwarově z dreamu daným programem tak uvidím.
 
 
 
konečně u cíla ale  
21.04.2005 11:01 • salora
Honzo tak jsem se konečně dopracoval k cíli,ono to bylo nakonec to co jsem nejméně očekával,prostě motor byl na kraji ,téměř na dorazu a konci se dál otočit.Má pouze cca 90 st. otáčení kolem osy což se ukazuje jako dost málo,jako např. u SG2100.Zkusil jsem čudlíkem na motoru ruční posuvem ho dotlačit zlela uplně na kraj a hispa se objevila v plné kráse,jenže jsem to prošel zase na druhou stranu kde až po turksta bylo vše OK ale když jsem se vrátil resp. chtěl vrátit opět na Hispu tak to tam opět nedojelo.Chtělo by to možná doporučený reset funkce gotto ALE to v meny mého přijímače dreambox 7000 nejde vyvolat resp, jsem to nikde nenašel .Dá se pouze v menu nastavení motoru bud gotto označit ano nebo ho neoznačit tod vše,o resetu ani zmínka.Máš dreambox 7000 nebo má někdo z dalších čtenářú nějakou zkušenost s tímto nastavením ?
 
 
 
nějak to neberu  
18.04.2005 09:53 • salora
díky honzo za pomocnou radu ale abych se přiznal pomalu se mi z toho vše zamotává.O tom co píšeš není v návodu ani zmínka.Kromě toho když už by to tak bylo jak píšeš tak by přece nešla celá levá strana od Turksatu až po Thor dobře což je můj případ,poněvadž při jakémkoliv posunu dejme tomu celého kompletu i s motoremse mi to stávající co beru ztratí/což jsem i zkoušel/navíc tzv bod což stále nevím co je tím myšleno/bez goto snad ano je to jih/ Kolmost tyče je jasně prioritní věc,nastavenou profi váhou a potvrzeno kolegou.Ono s tém motorem sice můžeš ručně zajet kam chceš ale pokud je s dreamem spojen po určité době se vrátí na svou asi předurčenou pozici,v mém případě je to astra na bodu 0 rotoru.No je vidět že to neníá zdaleka tak jednoduché jak se všude píše pokud chci obsáhnout celý možný rozsah.Napiš prosím mailem pro možnou komunikaci např. skypem,díky moc.
 
 
 
Nejprve bych zkontroloval doko ...  
18.04.2005 07:11 • Honza
Nejprve bych zkontroloval dokonalou kolmost tyče, na které je motor a parabolou uchycený. Pak bych nastavil na motoru odchylku od jihu (nulu) na pozici místa instalace. Pokud máš polohu 17 st. východně, tak Astra nabeude na jih, ale 2,2 stupně ujetá apod. Teprve pokud toto splníš, budeš se potkávat se všemi dostupnými družicemi na orbitu. Dá to fušku, ale s měřákem anebo velkou trpělivostí se to dá zvládnout.
 
 
Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist