Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 20:37:58 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Jiné
Ako to vlastne vsetko funguje  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
21.03.2008 00:42 • ® ondeer
Zdravim, som tu novy a hlavne by som sa chcel informovat o nejakych beznych veciach, takze mozno tento prispevok bude pre vacsinu z vas nezaujimavy, ale aj tak by som bol vdacny keby mi niekto odpisal..Vlastne ani neviem ako presne taky satelitny prijimac pracuje co sa tyka kodovania a toto by som potreboval objasnit. Ako to vlastne je s kartami ktore do satelitov davame a ake funkcie vlastne vykonavaju. Pred casom som rozpraval s kamosom co zije v Canade, ja sa zbezne zaujimam o techniku tak mi dal otazku ze ako by si dokazal dekodovat video cez takyto prijimac nejaky, no a nevedel som mu presne odpovedat. Vraj to tam funguje nejako tak ze do prijimaca v jeho pripade nejaka znacka DELL sa vlozi karta, vdka ktorej moze on prijimat signal. Vraj ked to maju oreginal a nie na cierno tak sa k tomu pripaja aj telefonny kabel normalne z pevnej linky a ked chce nejaky kanal navyse tak len zavola spolocnosti zaplati a kanal mu nabehne. Ale ze ked to ma na cierno tak nepotebuje ziadnu pevnu linku len rovno tam da kartu a bezi mu to ale kartu musi niekde nahrat, no a zamyslal sa nad takou nejakou vecou ze by si tu kartu dokazal doma nejako sam prerobit aby to fungovalo. Konkretne ma kartu s nazvom SUPER SMART CARD No.2 vraj to ma nejakych 7 pinov podla neho sa pouzivaju 3 a 4 su na to programovanie, spominal mi ze vraj ked si nabije nejaku vec statickou energiou napr. pero a prilozi ho na jeden z pinov a potom zapne prijimac tak mu uz nabehne menu a funguju asi 3 nejake bezne kanaly, len nefunguje zvysok..Takze podla neho by stacilo takych par inpulzov tam dat a malo by to fungovat..Potreboval by som to objasnit ako to vlastne funguje s takym prijimacom a aku funkciu to vlastne taka karta v nom zohrava a ci by sa to dalo obist bez nejakeho programovania alebo podobnej veci, osobne si myslim ze by to nemalo byt az take jednoduche, ale strasne ma to zaujalo..Kedze s tym nemam ziadne znalosti tak by som sa chcel informovat..Vdaka za kazdu pomoc..
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Koupíš si přijímač, kterej má na netu neoficiální  
22.03.2008 14:25 • vortimond
Koupíš si přijímač, kterej má na netu neoficiální firmware někde ke stažení (možná už ho máš a ani o tom nevíš, je jich dneska už asi nadpoloviční většina) nahraješ tam ten firm pomocí RS232 kabelu jako náhradu toho původního softu od výrobce. Potom tam někde najdeš nový menu, kam se zadávaj aktuální klíče.
Je dobrý se napřed pro jistotu zeptat, než se do toho nahrávání pustíš, je to jednoduchý, ale je nutný použít přesně správný programy. Každej jednotlivej typ má jinej software (nelze v žádnym případě použít jenom "něco podobnýho").
Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
 
 
 
OK, diki za mensie objasnenie, ta emulacia sa  
22.03.2008 14:06 • ® ondeer
OK, diki za mensie objasnenie, ta emulacia sa potom robi ako? Da sa to spravit pomocou nejakeho kodu ktory zadas ale nejako inak, pripadne nevies nejaku stranku kde by som si o tom mohol precitat?
 
 
 
EMM instrukce se dostává na kartu taky zároveň se  
22.03.2008 00:36 • vortimond
EMM instrukce se dostává na kartu taky zároveň se signálem. Pomocí těchhle číselnejch řad se provádí "menedžment" karty (mění se třeba zrovna aktuální service key).
Na nějaký modifikace karet zapomeň, to se řeší všechno pomocí emu. Je to pochopitelný. Když už je ta karta známá a přečtená (to znamená systém je hack) není důvod přeprogramovávat karty, když to jde emulovat.
Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
 
 
 
Takze nie som celkom isty ci som spravne pochopil.  
21.03.2008 13:28 • ® ondeer
Takze nie som celkom isty ci som spravne pochopil. Ten EMM kod sa do prijimaca potom dostava len obcas napr. cez telefonnu linku, alebo internetovym pripojenim ? A ten ECM kod sa meni neustale, takze teoreticky ked si ten EMM kod dokazem spravne nahrat na tu kartu tak by teoreticky mal skoro stale ten control word dokazat rozlustit ? No a nahranie toho EMM kodu bez pouzitia pc alebo nejakeho programatora asi nebude mozne co?
 
 
 
Jestli to chápu správně, tak ta karta má v tom  
21.03.2008 08:40 • vortimond
Jestli to chápu správně, tak ta karta má v tom procesu naprosto zásadní význam. Vlastně plní funkci takovýho temnýho prostoru, kam by se teoreticky (u těch neháčknutejch systémů to tak funguje) neměl nikdo dostat, neměl by vědět, co se tam odehrává, může znát akorát vstupy a výstupy.
Datový vstupy jsou dvojího druhu a dostávají se na kartu v šifrovaný podobě: ECM a EMM sekvence
Ještě nejdřív je potřeba vědět, že existujou dva druhy klíčů. Jednak klíč služby (service key) to je ten, co se tady objevuje třeba na DIGI TV. Je to klíč vyšší úrovně, protože pomocí něj se dá vypočítat kontrolní klíč (control word) a ten už umožňuje dekódovat přímo obrazový a zvukový data.
Takže v praxi to funguje asi takhle:
Service key se nachází na kartě (dostává se tam pomocí EMM sekvence). Mění se jenom občas a je jeden stejný pro celý paket. Naproti tomu control word se mění neustále (jednou za vteřinu) a je různý pro každej jednotlivej program v paketu (je nedílnou součástí těch kódovanejch obrazovejch a zvukovejch dat). Na kartu se dostává jako součást tzv. ECM sekvence v šifrovaný podobě. Na kartě se z týhle neustále přítomný ECM vypočítává pomocí service key kontrolní klíč (control word) ten se předává modulu a modul pomocí něj dekóduje vlastní obrazový a zvukový data, který předává k zobrazení nazpět do přijímače.
Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
 
 
Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist