Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 16:05:45 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
UPC Direct vs. kvalita  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
19.01.2004 13:53 • MarcoD
Môže mi prosím niekto poradiť. Mam UPC Direct... hruba intezita signali 77, jemna intezita signalu 35. Ako by som mohol skvalitniť príjem??? Obraz nie je bohvie čo a ak sa zamyslím nad cenou, ktorú platím mesačne (1.114,- Sk vátane HBO) tak to považujem za nehorázne.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 9   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
tak to bude jednodušší  
20.01.2004 17:40 • gespa
Tak to bude jednodušší. ;)
-
Pokud ti jde o zrnitost a prolínání cizího obrazu, tak zde jde o to, že prolíná terestrický signál (tedy klasická anténa) a zasahuje ti do obrazu AV (tedy satelitu). Je to problém především levnějších OBOUSMĚRNÝCH scartů a někdy i některých televizorů. Potvrdit si to můžeš tak, že až tam tu zrnitost či duchy uvidíš, tak vytáhni pozemní anténu z televizoru a vše bude najednou :good:
-
Řešení:
- buď si koupíš hodně kvalitní dobře odstíněný scart kabel, který ale není z nejlevnějších
- nebo koupíš pouze jednosměrný scart
- nebo musíš ze stávajího scartu udělat jednosměrný, tudíž ho otevřít např. na straně u satelitu a vystřihnout kus drátku, který přichází na PIN č.20 (čísla pinů jsou napsané vedle kontaktů zvnějška scartu - 20 je jeden z těch co jsou na kraji).
- nebo propojíš receiver s tv přes tuner (RF IN a RF OUT - pokud to receiver umožňuje) a potom než přepneš na scart (AV), tak dáš na televizoru předvolbu se satelitem po tuneru - potom ti sice bude pořád prolínat, ale už jen satelitní obrázek do satelitu a tudíž nakonec nula s nulou pojde...
 
 
 
Skôr by som povedal, že mám zr ...  
20.01.2004 09:11 • MarcoD
Skôr by som povedal, že mám zrnity obraz. Nie kockatý, ale zrnitý. Myslel som, že sa to vyrieši nastavením/zlepšením jemnej intezity signalu.... Občas sa dokonca stáva, že najmä vo večerných hodinách mám v obraze aj tzv. duchov.
Všetkým Vám ďakujem za odpovede.
 
 
 
datový tok  
20.01.2004 07:53 • asharat
Ak máš skúsenosti s napalovaním DVD tak vieš čo spraví s obrazom maly datovy tok ten istý problém má aj UPC. Takže stým bohužial nespravíš nič
 
 
 
menit receiver by bylo zbytečné  
19.01.2004 21:46 • gespa
Je potřeba rozlišovat dvě varianty kostečkování!!!
-
Pokud to kostečkuje tak, že obzvláště při rychlých scénách/přechodech či při poblikávání barev (např. u hudebních klipů) celý obraz jakoby zhrubne/zkostečkuje (a počasí na to nemá vliv), tak tady jde jednoznačně o nedostatečný datový tok stanice a žádný sebelepší receiver nepomůže!
-
Pokud je obraz perfektní, ale občas se stane (za deště častěji), že na několika místech v obraze se natvrdo vytrhne obdélník či kostečka nebo se obraz zasekává a poté na chvíli rozpadává, tak jde naopak spíše o slabý signál, ale lepší než měnit receiver by bylo v tomto případě lépe dosměrovat parabolu či zakoupit větší talíř nebo lepší konvertor.
-
Bohužel u UPC Direct půjde velice pravděpodobně o první variantu, protože jejich datové toky jsou opravdu na minimální úrovni a tudíž výměna receiveru (ani vylepšování kvality signálu) NEPOMŮŽE! :bad:
 
 
 
otazka?  
19.01.2004 20:06 • anonym
myslíš, že sa to novým receiverom zlepší??? Bojím sa investovať do nového receiveru ak by sa nemal tento problém vyriešiť... UPC napriek mojím niekoľkým urgenciám vôbec nezaujíma aká kvalita obrazu je dostupná cez tie ich bohovské satelity...
 
 
 
nič  
19.01.2004 18:14 • MMM
ja mám 90 parabolu, cez humax mi ide napr. SkyNews na 40% a na Philipse mám len kocky alebo nič=17%. Podobne TVEi. Je to nanič receiver.
 
 
 
:mad: ...  
19.01.2004 14:29 • anonym
:mad:
 
 
 
To snad nie je mozne...  
19.01.2004 14:18 • anonym
Má ešte niekto takéto problémy? Malo by sa s tým niečo urobiť!!!
 
 
 
odpoved hodna zlata  
19.01.2004 14:14 • anonym
Nijak neskvalitnis. Iba pouzitim vacsej paraboly mozes mat lepsiu intenzitu pre pokrytie vykyvov za zleho pocasia. Ale obraz ako taky bude rovnaky.
 
 
Celkový počet reakcí: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist