Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 07:53:27 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Zahraniční stanice
PremiumX 7100PGU - asi zadny zazrak ??  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
01.07.2004 09:05 • 007
Uvital bych nekoho kdo ma tento "super" prijimac, aby vyjadril sve pripominky. Mam tento prijimac ted na testovani a test se objevi brzy na parabola.cz. To prepinani kanalu je ale dost spatny, muj starej humax 5400 prepina rychleji. Jinak na krabici je typ 7000P, ale v menu je 7100 PGU. Zvukovy vystup ma asi polovicni uroven vuci ostatnim prijimacum (Humax, Technisat ...). Vsimnul si toho nekdo, muze to nekdo vyzkouset ?? Jestli to neni jen timto kusem.
Conax-key21 ok, naladovany pres updown1.07. Jinak neni conax editor jako conax editor, ja mam 2 kusy, oba stejna verze, ale pokud ty soubory srovnam v editoru tak je to jine. No a pak si muzete srovnat ten vyrobenej bin. Me jede ten ze zotosu, ten je ok.
Rychlost dekodovani...cryptoworks...dela se mi spatne jak to dlouho trva. Mam tu ted na test i homecastu a to je proti tomu drak, ale jak rikam i H5400 je rychlejsi. Na sky italia pres magic to uz docela slo, asi stejne jak na H5400.
V cem se da editovat ten hex s klicama, je na to nejakej editor ??
Mam tam soft 1.30, daji se nekde stahnout starsi verze softu ?? Please nejakej link.
Dikec 007

<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 40   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
maly mike  
02.07.2004 12:01 • Karel
Maly mike je myslim technik - opravar u Weisse v Nemecku, celkem rozumi receiverum DigitAll World a ted co Weiss prodava Premium PGU (jine typy ale ne!) tak je schopny i vyletovavat vadne IO i na tyto stroje. O jeho softwarovych zasazich ci dokonce ovlivneni Korejcu jsem ale skepticky. Ale jak uz tu nekdo psal - vic hlav vic vi, mozna bychom si mohli udelat na tomto webu samostatnou diskusni sekci PremiumX fans ;)
 
 
 
@jirka_old  
02.07.2004 11:43 • Raul
Ahoj, jirka_old: Hele, když se maly_mike nabízí k intervenci ve věci úprav softu nebo i dalších zlepšení, proč to nevyužít? Pamatuji se, jak jsem si v minulosti zanaříkal na to neustálé točení HDD, maly_mike mi odpověděl, že tu připomínku předal výrobci a ejhle, skutečně to nějak upravili, že to teď jde vypnout alespoň po těch 10 minutách. Neříkám, že je to dokonalé, ale lepší to bezesporu je. O kousek výš jsem založil thread, kam můžeš taky napsat své náměty a uvidíme, třeba něco z toho zrealizují. Já jsem do těch svých připomínek např. zapomněl uvést ten nefungující zvuk pro náš model 7000P se softem 1.30, můžeš to tam doplnit. Raul.
 
 
 
ó všemocný maly mike  
02.07.2004 11:23 • Jirka old
Z diskuzí víme, že satelitním přijímačům rozumíš. Jen se mi zdá, že až příliš vyzdvihuješ (a to nejen zde) svoje nadpozemské schopnosti zasáhnout do osudů softů pro naše miláčky premiumxky (viz - pomuzu s opravou sw a s jeho vyvojem). Proč to tajemno a neurčité náznaky. Buď řekni, že jsi dovozce, který se může nalogovat na nám nepřístupné části serveru premium-x.com a komunikovat s výrobcem nebo máš strýčka přímo u Korejců ve fabrice. Ale jinak přeji hodně zdaru, bude to ku prospěchu nás všech.
 
 
 
Parada  
02.07.2004 09:09 • maly mike
Zdravim vsechny,vidim ze se tady bavite o receiverech Premium X .Doufam ze se tady zacnou vypisovat vyhrady a namety na zlepseni funkci tohoto pristroje.Rad pomuzu s opravou sw a s jeho vyvojem, paklize to bude v me moci.Je ale zbytecne se osocovat vuci sobe.To nic neprinese.Na to ani nebudu mit cas.Z vasich prispevku si rad udelam vycuc a chyby necham opravit.Bylo tomu tak i doted.
Zatim se mejte
 
 
 
007 a gespa  
02.07.2004 06:56 • Raul
No comment. Raul.
 
 
 
tak, tak  
01.07.2004 20:15 • gespa
Ano, ano, ano, to je ta správná diskuse a už teď vidím, že článek bude opravdu zajímavý! Doufám, že v tomto duchu budete i vy "Premium fans" pokračovat, já se v tomto bodě loučím, protože k Premiu nemám bohužel co říci...
-
Jen na závěr ještě dodám osobní vzkaz pro 007 - Nedejte se NIKÝM znechutit, Vaše články jsou na velmi dobré úrovni a rozhodně mají nám ostatním co dát!
:good:
-
S pozdravem všem gespa
 
 
 
@all  
01.07.2004 19:32 • 007
Myslel jsem, ze uz nebudu reagovat. Ale neda mi to. Musim plne souhlasit s gespou, to co tady napsal je pravdive a klidne bych se pod to podepsal. Diky sukesada !!! Mas uplne pravdu, lepsi je se na vsechno vy ...A nikdo se do tebe nebude navazet. To Raul: ja se zabyvam satelitama od roku 89 a muzes mi verit, ze u toho sedim skoro porad, je to snad uz manie ... Dalsi vec je, ze jsem takovej detailista, vidim chyby i tam kde je jini nevidi, dokonce me uz rekli v jednom servisu, ze slysim i travu rust. Ja vim ze jsem ten thread nezacal diplomaticky, ted bych to napsal uz jinak. Ne nic mi nedavej, to by si uz mohl napsat za me. Ale vis co, ja ten test napisu, abys mel prilezist me zkritizovat. A ver me, ze kdyz ta kritika bude na miste, tak reknu ANO mas pravdu, tohle jsem nevedel, me to nedela problem. A prave od toho je diskuze, aby jsme spolecne prisli na veci, ktere jsou jinak skryte.
Ale zkusme se ted bavit o konkretnich vecech. Co vy na to ?? Takze ta rychlost prepinani na CW. Takze uz vim kde byla chyba ...ja tam mel modul v3.01.003 a to je ono, s nim je to pekne liny, ale jakmile jsem tam dal 1.15.015 tak uz to jelo jako pila, totez s 1.14 a starou czechlink kartou.
Ale presto si dovolim rict, ze ten kram zvany Homecast, ktery mam hned vedle Premia je prece jen rychlejsi. Ja vim, ze ten Homecast skoro nic neumi, ale na CW je proste dobrej a ne kazdy potrebuje funkce Premia.
No tom zvuku, ale trvam, ten vykon je fakt nizky, ale jinak je zvuk prokresleny a zni paradne a to taky neni bezne u vsech boxu. Kdyby me aspon nekdo to srovnal se svym druhym boxem, treba Humax, abych vedel, jak to je, jestli tu neni nejaka zavada.
Co se tyka CW, tak me se to chova stejne jako ing. Hrubcovi, jakmile dam do interni ctecky czechlink bios 3, tak to vypadava, chvili je obraz, chvili neni, proto jsem chtel ten predchozi image, ktery se me zatim z rusu nepodarilo stahnout. Starou kartu bios 1 me to nevezme vubec, ale ja mam jednu z uplne prvnich, uplne bilou, v Ci modulu je bez problemu.
Jeste ma neda zareagovat na ten editor, ja jich mam v pc tolik, ze ani nevim kolik. Uz jsem delal a plnil kdejaky karty, takze o programatory taky neni nouze. Vis ja jsem si nejprve vycetl ty data (p2) z boxu a ty jsem chtel zeditovat. No a pres hexa editor jsem si to srovnal s mou naplni do funky. A protoze tady byl rozdil, tak jsem si rekl no tady je potreba se zeptat. Ted uz vim, ze to nema vliv, napral jsem tam tu mou napln a jede to jako pila. No ale treba paket nagra na amosu ..m+, f+ ten se zapisuje do banky polsatu, takze jeste je nad cim badat.
No a takhle by se dalo pokracovat dal ....co vy na to ??
 
 
 
@pan Hrubec  
01.07.2004 19:23 • gespa
No jo! Máte pravdu...
-
Článek o eMTechu (200CRCI - 14.8.2003 - jak ten čas letí...) i o Strongu (4500CI - 9.6.2004) byl zde u Vás.
Na P******* byl 20.6.2004 článek "Praktické zkušenosti s přijímačem KAON HORNET 320ANV" (mimochodem byl i čtenáři velice dobře hodnocen, což se vidí jen málokdy...).
Takže pokud jsme na něco nezapomněli, tak zatím 2:1 pro Vás. ;)
-
Příjemnou (a snad už ničím nerušenou) dovolenou přeje gespa :good:
 
 
 
@Gespa  
01.07.2004 18:56 • V.Hrubec
Zdravim Gespu - asi jsme to domotali oba! Na satCentrum vysel 9.6.2004 clanek Seznamte se: Strong 4500CI od pana Svehlika, a ten jsem mel na mysli. (Viz http://www.satcentrum.com/?action=show&a rt=1001). Na druhy web - ani jinam se uz dnes nedostanu, tak uz se odpojim a priste uvidim, co jste zase natropili :) Dfm., ze uz budou chladne hlavy. Mejte se fajn, s pozdravem V.Hrubec.
 
 
 
@pan Hrubec  
01.07.2004 18:07 • gespa
Nechci se hádat, ale asi tady zabodoval šotek - prvním testem pana Švehlíka byl pokud vím právě eMTech a byl uveřejněn na Vašem webu, kdežto tím druhým (uveřejněným na P******) byl onen zmíněný Strong.
-
viz. http://www.satcentrum.com/?action=show&a rt=653
-
Neberte to jako chytání much - píšu to jen proto, aby nebyli čtenáři zmateni...
-
S pozdravem gespa
 
 
 
@007  
01.07.2004 17:23 • gespa
Já si říkal, že mi to "Švemar" nějak nesedí (i když jsem věděl, že to patří k těm testům ing. ŠVEHLÍKA), takže "Upsss", sorry za zkomolení jména (nemohl jsem si vzpomenout - jen jsem věděl, že to začíná na Š a když na mailu bylo napsáno svemar...).
-
Jinak hezkou dovolenou a jsem rád, že mně osobně nikdo nic nezakazuje, či že si "nepřejí"... (to bych si asi líbit nenechal...) ;)
 
 
 
Muj nazor  
01.07.2004 17:10 • V.Hrubec
Dobry den, jsem nyni dlouhodobe odjety mimo domov a vase reakce tak sleduji jen na malem displeji mobilniho komunikatoru, omlouvam se tedy za diakritiku. Ing.Svehlika (jehoz jmeno se tu uz stejne proflaklo - tak aspon at vime o koho jde) znam uz roky jako dobreho satelitniho DXera a tak jsem uvital, ze byl ochotny psat pro nas web recenze sat.receiveru. Jako prvni napsal test Stronga 4500CI, pote vsak byl pozadan firmou O--M--K--O, od ktere dostal receiver zapujceny zda by recenze nestridal a tak tedy druhy test eMTechu uz byl zaslan parabole, no a pak jsem se dozvedel ze si webmaster ani uvedena firma uz si nepreje aby uz pan Svehlik cokoliv psal pro nas web, takze mu prosim nenadavejte, protoze to stejne u nas nikdy neuverejni. Ja to nebudu komentovat, situace je takova, jaka je a prestoze jsem uz drive nekolikrat nabizel druhemu webu spolupraci, oni maji svoji vidinu exkluzivity jedineho spravneho webu a s tim ja nic nenadelam. Pred chvili mi dosel na mobil mail od pana Svehlika ze mam cely thread smazat, ze - cituji: "tato diskuze nema smysl, a je zbytecne rozdmichavat nalady a emoce. Opravdu se omlouvam, ze jsem ten thread zalozil, uz to urcite neudelam". Ne, neni proc se omlouvat, take mne mrzi, ze jsou lide podrazdeni, ale zadnou cenzuru na satCentrum zavadet nechceme. Byl bych rad, kdybychom se oprostili od emoci a narovinu napsali, co se nam na Premium (ale v jinych pripadech i na jinem prijimaci) libi a co ne a toto si byly schopni obhajit bez subjektivniho nadechu a poznámek o tom, ze nejaky stroj je shit a jiny plecka :) Berte to prosim za muj osobni nazor jednoho clena redakce webu satCentrum. Dekuji, Vaclav Hrubec.
P.S.: Dlouhodoby test dokoncim po navratu na Moravu v zaveru cervence, do te doby budu jen zridka dostupny na internetu pres datove funkce komunikatoru :)))
Preji vsem peknou a klidnou dovolenou a odpocinte si od satelitu :)))
 
 
 
@Raul 16:46  
01.07.2004 16:54 • gespa
A co ta rychlost přepínání, máš možnost ji ty sám srovnat např. s eMTechem při vložené CL kartě bios3?
-
Napříkla mně eMTechy i s bios3 přepínají naprosto rychle a bez problémů!!!
-
I ve srovnání s Kaonem, Humaxem či Techisatem jsou na tomt o něco lépe, takže jestliže je v tomto Premium jen o malinko pomalejší nežli např. Kaon, tak se vůbec 007 nedivím, že mu příjde eMTech (či homecast) jako drak!
 
 
 
dodatek  
01.07.2004 16:46 • gespa
Jinak co se týká onoho "tónu", tak mně přišel NAPROSTO NORMÁLNÍ!!!! :warning: :warning: :warning:
-
A to říkám jako člověk absolutně neovlivněnej, protože proti Prémiu vůbec nic nemám a ani jsem ho ještě neměl v ruce! Myslím, že jste si to (téměř) všichni zde špatně přebrali, jelikož jste už ovlivněni svým fandovstvím tohoto receiveru! Já jsem totiž (asi narozdíl od vás) mimojiné vnímal i ty otazníky na konci nadpisu příspěvku...
-
Jak už psal sám 007 "...No pekne se do me navazite ....Nejprve bych chtel rict, ze jsem neudelal zadny zaver, jak tady rikate, byl to muj prvni dojem, vic nic !!!..."
---
Jinak ještě z jiného soudku - osobní vzkaz pro Diváka:
-
Jsem rád, že nick "Divák" (velice pravděpodobně) NENÍ "pacholkem" zdejší redakce, za něhož jsem ho po naší diskusi o EBD já osobně považoval a má jen prostě tento web ve stejné oblibě jako já ten druhý.
Docela jsem měl chuť mu také napsat, že je zřejmě za svůj postoj k satCentru placen, ale odpustím si to, každý máme rádi prostě něco jiného (já eMTechy a P******, Divák Premium a satCentrum), takže je zbytečné se tady osočovat, jak ostatně už onehdá zmínil sám pan Hrubec... :good:
 
 
 
@gespa: tak se nebudeme bavit ...  
01.07.2004 16:46 • Raul
@gespa: tak se nebudeme bavit o dekódovacích schopnostech PremiumX ale o tom ostatním. I to je přece v existující recenzi zde popsáno. Jen si to vyzkoušet v praxi. I kdyby jsi premiumx používal jen na FTA programy, tak ti v tom nikdo nebrání a běhají v tom samozřejmě bezproblémově, můžeš přidat dobrou podporu pro karty czechlink, 2 standrardní sloty CI, možnost vestavby disku, UCAS čtečku - to vše přece můžeš využívat stále a v tom nejsou problémy. Co kdyby jsi chtě např. přijímat paket Premiere - tak můžeš, stačí si obstarat jejich kartu, a jedeš. To např. emtech nebo každý humax umí taky? Výtka může být k nepraktickému DO, k dizajnu, absenci s-vhs výstupu atd. Ale pro dnešek dost. Končím. Čau. Raul.
 
 
 
Suhlasim s Raulom, mas uplnu p ...  
01.07.2004 16:30 • PremiumX
Suhlasim s Raulom, mas uplnu pravdu. 007 zacal cudnym tonom a takej odpovede sa mu aj dostalo.
 
 
 
@Raul  
01.07.2004 16:30 • gespa
Pan Švemar (toť onen tvůj "Bond" - snad se na mne nebude zlobit, když to má i v mailu) rozhodně není žádnej zelenáč!
-
Ovšem vědět všechno o všech receiverech? To si děláš srandu? PremiumX není žádnej standardní receiver, tak se nepodivuj nad jeho (pro tebe začátečnickými) dotazy! Každej totiž u toho nemůžeme pořád sedět a zkoumat všechna jeho "zákoutí"!
-
Ty se soustředíš na tento jeden typ, tak o něm víš toho hodně, kdyby jsi ale to stejné měl vědět o všech receiverech na trhu, tak bys byl dneska už fousatej i na zádech!
-
Je pravda, že já bych se tady třeba taky neptal a raději bych se v tom vrtal a vrtal a vrtal, to ale zabírá čas, který všichni nemáme! A mě osobně třeba velice zajímají i ostatní vlastnosti tohoto přijímače, nejenom jeho dekódovací schopnosti, které ho dnes vynášejí vzhůru a za půl roku to klidně může být z této stránky nepoužitelnej šrot!
Z mého pohledu je jedinej perspektivní přijímač pro piráta DM nebo PC karta, ale já se v tomto nepohybuju, takže toto ber jako vyjádření laika ovlivněného tím, že pokaždý když se obdobnej přijímač dostane na trh, tak je to "hvězda" co ale do roka zhasne (vyjma zmíněných PC karet či DM). A já osobně nemám na to si kupovat novej receiver každej rok - toť můj názor na Premium X, který se ovšem zrovna tobě vůbec líbit nebude... ;)
-
Nepochybuju o tom, že se pan Švemar bude snažit být objektivní ve svém testu, k tomu je potřeba ovšem nejen vůle, ale i dokonalé prošťourání receiveru, které ovšem zabere mnoho času. V praxi by to potom vypadalo tak, že naši "testeři" by buď museli sedět pořád u nějakého receiveru (což nejde, když za to nejsou/nejsme placeni) anebo by ho testovali ve zbytku svého volného času a v takovém případě by jsi si tento test přečet tak za půl roku nejdřív, což by tě ovšem zase rozesmálo - psát test o receiveru, který je už osm měsíců na trhu a polovina věcí v testu už není aktuálních...
 
 
 
Gespa, vítej v PremiumX klubu. ...  
01.07.2004 16:08 • Raul
Gespa, vítej v PremiumX klubu. Prosím, aby sis pozorně přečetl a vnímal tón, s kterým pan Bond 007 vtrhnul na toto fórum. Když někdo bez jakéhokoli náznaku snahy získat úvodní informace něco načne ve stylu, který tady Bond prezentuje, tak se nemůže divit, že je na něho reakce taková jaká je. Pokud bude opravdu chtít, potřebné informace jistě najde. Ale ten test snad není o tom, že splácá u internetu dohromady co kdo doteď po celém světě o premiumX řekl, jaké měl problémy a zkušenosti, ale o tom, aby ten dotyčný tester, vybaven základními znalostmi zatížil ten receiver všemi možnými úkoly až nadoraz, aby skutečně objektivně posoudil kam až to premiumx , může a kam už ne. Když načne diskuzi mj. otázkou např. jak editovat "ten hex s klíčema, je na to nějakej editor??" tak jsem oprávněn si o dotyčném myslet, že je v satelitech začátečník, a v takovém případě bych závěry jeho případné recenze bral nanejvýš jako závěry "začínajícího uživatele" ale nikoli experta na danou problematiku. I takové recenze jsou potřebné, protože běžný uživatel může se sat. receiverem provést kousky, které bychom nečekali. Ale parabola snad zveřejňuje seriózní recenze nebo recenze, které se jako seriózní tváří. Takže by mohlo dojít k mýlce. Gespo píšeš, že pokud panu Bondovi nenapíšeme své info, že náš přijímač nebude mít objektivní recenzi. To snad ne, to skutečně máme psát recenzi za jakéhosi Bonda? Když navíc ta recenze i v češtině už existuje? viz. zdejší server? NE NE, ať pěkně maká sám. A my pak popřípadě, pokud tam napíše pitomosti si na něm zgustnem. To umí každej blbec se do něčeho nahrnout a pak čumět, že nemá základní znalosti a informace, tak ať se v tom vykoupe. Stejně si nedělám iluze - recenze už tady existuje, tak udělá její kompilaci, přihodí pár vlastních mouder a je to. A nekvalitu odůvodní tím, že to dělá zadarmo. Možná to i zadarmo bude drahé, ale nepředbíhejme. Raul.
 
 
 
No tady se nám to teda rozjelo ...  
01.07.2004 15:41 • gespa
No tady se nám to teda rozjelo...
-
Já se raději k nějaké objektivitě testů vyjadřovat nebudu, jen poznamenám k 007 - vítej v klubu. Není to tak dávno, co jsem se snažil (a dále snažím) vysvětlovat, že moje testy nejsou zaplacené, byť mám s onou již tady zmiňovanou firmou velmi dobré vztahy. (Ty mám ovšem nemám proto, že by mě kdokoliv za cokoliv platil, ale proto, že se s nimi velice dobře obchoduje - spolehlivost, ochota a solidní sortiment, to je jejich síla - a v mém případě také jejich zeměpisná blízkost k mému působišti.)
-
Ale abych se tady nerozkecával o blbostech (mimochodem Diváku oni Premium skutečně prodávají) - to důležitý je, že každému z nás asi vyhovuje jiný receiver a těch taky potom nejvíc prodáváme. Jak už psal Divák o PrémiuX a o shitech jako je např. eMTech (na kterém se mu kritika p.Švemara naopak líbila), tak já mám zkušenosti zase jiné a např. na eMTech absolutně nedám dopustit (tedy z pohledu užitkového receiveru pro "trotly" - kteří ovšem tvoří 95% mojich zákazníků) a naopak např. Kaony mi k srdci vyloženě nepřirostly, i když proti nim v zásadě nic nemám a O*** je také prodává...
-
Co chci tedy říct, že každý receiver (který jsem doposud měl v ruce) má svoje výhody a nevýhody. Slepit z nich jeden, tak by to bylo super, ale to bohužel nejde. Důležité potom je, jaké přednosti či zápory komu do jaké míry vadí! A o tom to je.
-
Pokud pan Švemar (jehož testy si také rád vždy přečtu, byť s nimi třeba osobně nemusím vždy úplně souhlasit) měl s reakcemi Prémia nějaké problémy, tak tady asi něco problémového bude... Vy ostatní by jste mu měli ale v tomto naopak pomoci a dodat mu info, která potřebuje, aby váš oblíbený přijímač potom měl objektivní recenzi!
Psát o tom, jak někdo někoho platí, to je dost ubohost (navíc, když z vlastních zkušeností vím, že mu nikdo nic nedá), napište vlastní objektivní test, pošlete ho na web, který chcete a pak mi vyfoťte vaše ksichty až vám tam někdo napíše, že je ten přijímač je šrot a vy jste za svoji recenzi zaplacení!!! ;(
-
No koukám, že nakonec jsem k posouzení oné objektivity stejně sklouznul... ;)
-
Takže všichni pište, pište, pište, recenzujte, recenzujte, recenzujte - já si rád přečtu reakce o zaplacení vašich názorů, to mi vždy pomůže, alespoň vím, že v tom nejsem sám... :D
 
 
 
@sukesada  
01.07.2004 15:36 • Raul
@sukesada: v tom, že o--m--k--o prodává receivery premiumx 7100 PGU se skutečně nemýlíš. Je to novinka v jejich nabídce. Zařadili ho do skupiny k dreamboxu. Asi pochopili, že pouhými humaxy, kaony a emtechy nejsou schopni v některých oblastech konkurovat. Je to jedině dobře, že i oni premiumx a dreamy nabízejí, neboť konkurence je velmi potřebná a může tlačit ceny těchto přístrojů ještě dolů. Co se týče připravované recenze našeho přítele Bonda, tak se na ni taky těším. Buďto si na něm v reakcích smlsnu nebo ne. Každopádně, a´t už to dopadne jakkoli, pomůže Bond (možná že nechtěně) ještě k větší popularitě PremiumX. Raul.
 
 
Celkový počet reakcí: 40 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist