Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 03:39:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Placená televize všude a zdarma?

  Autor: Petr Miklík, satCentrum , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 25.11.2004


Video a hudba jsou již delší dobu bezplatně k dispozici ve výměnné burze v celosvětové síti internetu. Před lety v Německu zavedla TC Unterhaltungselektronik AG (TC zábavní elektronika a. s.) produkt, který blokuje televizní reklamy. Kvůli němu se dostala do sporu s německou televizní stanicí RTL. Spolkový soudní dvůr však po nějaké době potvrdil legálnost tohoto výrobku na blokování reklamy. Nyní následuje další výrobek s názvem TVOON Mediacenter, který už nevyužívá (jako dřívější produkt) k vypuštění reklamy signál RDS. Proti prodeji tohoto produktu chce RTL opět zakročit. Výrobce se ale domnívá, že po rozsudku Spolkového soudního dvora bude i nový produkt pokládán za legální.

Buď jak buď, od tohoto výrobce nyní přichází pro stanice financované z reklamy další šokující zpráva - po výměnné burze na internetu je nyní na řadě i placená televize. Firma TC Unterhaltungselektronik totiž tvrdí, že má vyvinutý software, který prý umožňuje volný příjem všech televizních stanic na celém světě.

Nový software byl nazván CyberSky a budou ho využívat především nadšenci s rychlým přístupem na internet. Každý, kdo se chce zúčastnit, musí připojit svůj přijímač na počítač PC. Počítač pak převádí vybraný program do sítě. Kdo je abonentem placené televize - např. Premiere, nebo i jiných placených paketů, může tyto programy poskytnout do sítě. Toto je ovšem nezákonné, neboť poskytovatelé placené televize nyní připouští jen jediné použití, a to výhradně pro předplatitele, a proto se očekává, že záležitost výrobku a jeho výrobce bude mít opět právní dohru.

Co však někdo jednou do sítě vložil, to tam v síti najdeme. Příslušný „internetový účastník“ si poté může vyvolat seznam stanic, které do neobyčejně velikého internetu vložil jiný divák někde jinde ve světě. Je možné si vyhledat program z mnoha zdrojů. Počítač pak program přinese na televizní obrazovku. Říká se, že software by měl spojit jen účastníka výměny a řídit přenos dat. Centrální počítač údajně není zapotřebí. To znamená, že zde by mohla vzniknout výměnná burza pro aktuální televizní vysílání. Jak již bylo řečeno, právníci provozovatelů placené televize jsou proto nyní „v pohotovosti“. Výrobce CyberSky patrně vrhne na trh hodně „výbušný“ produkt. Předem už je jasné, že Premiere a spol. se postaví proti tomuto novému výrobku, který jim bude ujídat z koláče „televizních poplatků“ (za abonenci).

Faktem také je, že ani komerční stanice, odkázané na finance z reklamy, se nemohou postavit proti tomu, že u digitálního osobního videorekordéru (PVR) uživatel na začátku reklamy stiskne tlačítko stop a program opět spustí teprve tehdy, až reklama zmizí. Protože videorekordér PVR má funkci časového posunu, zahájí chytrý uživatel PVR sledování svého vysílání teprve o 10 nebo 20 minut později. Reklamní bloky pak rychle přeskočí. To nyní upravuje ještě manuálně. Přitom je ale technicky jednoduše možné ze satelitu vysílat kódy pro zapnutí a vypnutí. U přístrojů PVR se dvěma vestavěnými přijímacími tunery je to snadno technicky realizovatelné. Proti takové „vysílací funkci“ by však určitě právně zakročily stanice, které jsou financované z reklam.

Existují ovšem i jiné technické možnosti, jak vyřadit reklamní bloky, bez toho, že by někdo musel za tím účelem vysílat spínací signály. Software PVR by se však musel vytvořit tak „inteligentní“, aby mimo nějakých, později proveditelných kriterií, správně identifikoval a blokoval reklamní bloky. To se dá uskutečnit.

Pokud bude vývoj takového hardware a software úspěšný, přinutí to brzy televizní stanice financované z reklamy k tomuto tématu „usednout za stůl“, a to společně, i s příslušnými výrobci. Zde ale může dojít jen k „dobrovolné“ dohodě. Předpokládáme, že s německými a dalšími evropskými výrobci se lze domluvit, s asijskými už pravděpodobně ne. Pak nezbude televizním stanicím nic jiného, než toto téma „zmedializovat“, a prosadit u příslušných institucí snížení nezákonného importu některých digitální set-top-boxů a digitálních videorekordérů PVR.

Celá kauza blokování reklamy videorekordérem PVR a kombinace televize a počítače bude určitě ještě velmi zajímavé.


Zdroj: Pay-TV überall und umsonst?, www.infosat.lu, 17.11.2004, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.05.2004 • Upgrade firmware na Premium X - aktualizováno [ 11 ]
15.04.2004 • Nový SW ToH pro Humax 5400, aneb starého psa novým kouskům (ne)naučíš
24.03.2004 • RAPS-S - nový systém programování satelitních receiverů
16.03.2004 • Dekódovací karty Czechlink v nových obalech [ 6 ]
15.12.2003 • Nový ruDream 14.12.03 image pro Dreambox 7000 [ 5 ]
14.12.2003 • Nový ToH 3.2 pro receivery Humax 5400 [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ODS a vůbec politika mi může b ... 

30.11.2004 20:18 • no toto
ODS a vůbec politika mi může být ukradena. V tom se pletete. Ani z 90-tých, ani z 80-tých ani jiných let mě politika nezajímala. Píšu co myslím a tak to je. Myslíte, že Eu skutečně jde o lepší život v ČR? Nrbo našim politikům? Správně pohrám právem které mi nařizuje věci se , přinejmenším v rozporu s lidským a s osobní svobou, se svobodou projevu, názoru atd. Nacionalista nejsem ale ani omylem. V tom se pletete.
Jinom jsem upřesnil "rozebírání mé povahy z psychologického hlediska", místo slov k tematu, které by se sem hodili víc, myslím. To na druhou stranu mluví něco o vás - psychologu.
 
 
  To: ll Tv will be free 

29.11.2004 20:55 • Jirka
Je úděsné, jak může reagovat člověk, který se asi řadí mezi vědoucí tohoto národa. Pokud je fascinován modrou šancí - není divu. Úroveň a hloubka myšlenek naznačují nacionalismus a pohrdání právem . V tom mu asi učarovala ODS I.poloviny 90.let. Ale svět je trochu jinde a Evropu ovliňují naštěstí lidé a strany (ať už pravicové nebo levicové), kde vyjadřování na úrovní pomocného zedníka, příliš běh dějin neovlivní...
 
 
  Sdileni 

28.11.2004 14:02 • Geoneo
Bohuzel. pres veskerou ,,nezakonost,, je to v blizke budoucnosti jedina cesta ja prijit k vicero Paketum najednou, protoze moduly i DreamBox bez orig karete budou po zavedeni dvojkovych soustav a NDS etc uplne takrka k nicemu nebo jednou ANO, ale vickrat NE!
 
 
  Když už to sdílení 

26.11.2004 10:03 • no toto
Osobně bych ovšem za zdílení nedal nikomu ani kačku. To že si udělá někdo ze softů, které byli určené pro provoz mezi přáteli ( protože přece jenom Pay-TV je drahá) vlastní kabelovku je jěšte větší hnusárna. Ono e to u civilizovaných dělá jinak a jen mezi přáteli. Když se smluví parta 20 lidí, každý předplatí jednoho providera, toho dražšího třeba platí dva, tak koukají na vše za peníz jednoho packetu.
Ale ne, když si někdo udělá server, rozhodí e-maily, vybírá třeba od 50, nebo 100 lidí sice menší částku, zato dohromady balík.... Kabelovka sama o sobě.
 
 
  tisíckrát "jinak" 

26.11.2004 09:54 • no toto
A podle všeho to bude všechno "jinak". Myslím, že se má na co těšit celé kódování mpeg2... Za rok,dva uvidíme.
 
 
  All Tv will be free 

26.11.2004 09:50 • no toto
Takových aplikací je hodně, no nejvíc atrakivní jsou spíš Americké softy..
Jinak můj názor je jasný. Providerům se ukracují prašule tak jsou naštvaní. Jinak se dost divím "západu" kde by měla být jiná životní úroveň, že si lidi nezaplatí - pro ně pár peněz a háčkovat a jiné "domácí práce" si můžou jako koníček. Jinak čím víc se o tom píše, tím víc to providery sere. Stejně jako o sdílení. No jo, vyhlašují nové slogany jako, že kdo kouká na TV načerno je zloděj... Proč? Z důvodů ubírání možných potencionálních zákazníků? Blbost. Musela by být žalována každá konkurence. Z hlediska "vyzrazení obchodního nebo technického tajemstí? " Opět blbost. Sdílením nikomu nic neprozrazuji. Je to čistě odpověď z originální karty, kterou si může každý doma zjistit, třeba i logerem. A taky není nelegální. Z hlediska "zákazu šíření, nebo kopírování" toto beru malinko u aplikací jako TVoon. I když jsou přece určité přesné definice o kvalitě...
V dnešní době jsme jenom loutky EU, demokracie a osobní svoboda je v prdeli. Chvilku jsme měli svobodu po komančích, nyní se vracíme k 2 světové, kdy nám budou přiblblý Germání opět komadovat, co máme, nebo nemáme dělat. Když jsou provideři naštvaní, ať se brání jinými systémy, dokonlejšími... A vůbec. Nahánět někoho Interpolem a Policií, za to že kouká na TV je ujeté stejně jak celá EU. Spláchnout a zavřít dekl.
 
 
  Sdileni pere vysokorychlostni Internet 

26.11.2004 08:33 • Geoneo
V cizine to bezi jiz delsi dobu. U nas ostatne take, vetsinou pres DreamBox(jakykoliv). Ucastnik se vetsinou financne podili na pltbe orig.karet a SW a HW udrzbe. Cesty jsou dve. jedna je, ze prijimame u Dreamboxu signal direkt pres ethernet zasuvku. a druha, lepsi je, ze mame vlastni sat.motorizovane zarizeni a pres internet opet pomoci ethernet zasuvky DreamBoxu prijimame kody. To ma vyhodu, ze ,,server,, dava kody a kazdy klient se muze divat na co chce a na jakekoli pozici. Ceny nejsou male cca 200 € za rok( za vice paketu a 24 hod provuzu)
 
 
  SDileni pres Internet napr U*C 

26.11.2004 08:25 • Geoneo
Ano je to mozne
 
 
  už to někdo používáte? nechcet ... 

25.11.2004 10:58 • faun
už to někdo používáte? nechcete udělat někdo recenzi se zkušenostma?
 
 
  link 

25.11.2004 09:16 • exil
http://www.tvoon.de/ctv/tvoon/index.html
 
 
  Ke se to dá stáhnout? ... 

25.11.2004 03:13 • MirHo
Ke se to dá stáhnout?

 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist