Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:09:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Upgrade firmware na Premium X - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 31.05.2004



V samém závěru tohoto měsíce byly uvolněné další verze firmware pro oblíbené receivery. Po verzi datovanou k 25.5. následovala v rychlém sledu novější, s datem 27.5.2004. V současné době jsou na internetu na řecké stránce Zotronics (zotos.biz) tyto poslední verze firmware:


pro Premium X 7000 C je v.1.26 a 1.27
pro Premium X 7100 CG je v.1.26 a 1.27
pro Premium X 7000 P je v 1.20 z 11.5.2004
pro Premium X 7100 PGU je v.1.22 a 1.23.

Jako první jsme se rozhodli otestovat novou verzi 1.23 pro receiver Premium X 7100 PGU, protože jsme byli zvědaví na novou funkci uspání (sleep time) hardisku.

Instalace je bezproblémové, a protože nové soubory obsahují pouze jeden binární soubor – image (místo obvyklých dvou – Program a Predata), můžeme si vybrat dva způsoby instalace. Buď způsob instalace v režimu „with monitor“ s doporučeným instalačním programem UpDown 1.04, anebo instalaci s programem UpDown 1.07 s volbou „image“. Tento způsob je podobný, opět se instalace spouští a ukončuje „tvrdým“ vypnutím napájení síťovým vypínačem či vytažením vidlice přívodní šňůry ze zásuvky proudu. Image soubor pro receivery PGU (verze s hard diskem) je nebývale veliký – narostl až na 3,12 MB a na zmiňované download stránce je ke stažení zapakovaný do RAR souboru se 70% ní kompresí, stahujeme potom soubor o velikosti cca 970 kB. „Ćéčkové“, bezdiskové verze jsou zhruba poloviční. Vyzkoušeli jsme obě varianty instalace, u té novější nezapomeňte označit hned po spuštění programu UpDown 1.07 zda máte receiver s PVR funkcemi (zadejte PVR) anebo ne (zadejte FTA). Tolik k instalaci, samozřejmě pokud si na ni sami netroufáte, doporučujeme ji svěřit odbornému servisu.


Aktualizováno:

Na upload stránku našeho webu jsme doplnili chybějící poslední verzi 1.23 (z 27.5.2004) pro receiver Premium X 7000 P, který se také u nás prodával, ale jeho image ještě na řeckých stránkách chybí. Protože jeho stažení z ruského webu činí potíže a je pomalé, věříme že tuto možnost uvítáte.


A jaké jsou první dojmy?

Už do minulý týden popisovaného firmware šlo do „nedokumentovaných“ funkcí Edit Key aktualizovat obě matice (ext i mod) osmi dvojic hexadecimálních čísel na osmi řádcích systému Conax . Ale přesto nám tehdy obraz nenaskočil Až v současné verzi nám tento oblíbený systém, používaný pro dekódování skandinávských paketů plně funguje. Včetně PPV kanálů a erotiky (vč. PG). Bohužel nám ani nový firmware nezpřístupnil italský paket na Hot Birdu, ani španělský na Astře.

Novou funkcí, jistě vítanou u nejednoho majitele receiverů s PVR funkcemi je možnost nastavení vypnutí hard disku. Ten se „uspí“ – přestane točit volitelně po 10, 30 či 60 minutách. Výrazně se tak receiver ztiší a nezahřívá se tolik. Na druhou stranu je to vykoupeno určitou menší operativností při jeho probuzení, menu přehrávání naběhne až po 14 vteřinách, stejně tak trvá doba zpuštění záznamu či time shift – opožděného sledování. Buď s tím budeme počítat, nebo nastavíme v menu PVR Configuration HDD Sleep na off.

Další novinkou je změna u červeného funkčního tlačítka F1. Místo přehledu - infa portálu německého paketu Premiere Direkt se nyní spustí nastavení vypnutí receiveru do stand by módu - Sleep Timer Set. Na prvním řádku je současný aktuální čas a datum (Curent Time), na druhém pak mohu nastavit čas vypnutí buď po 10 mitách až do 24 hod dopředu, anebo vypsat po kolika hodinách a minutách chci přijímač vypnout. Na třetím řádku Start Sleep Time pak vidíme kdy bude funkce aktivovaná - dojde k tomu po stisknutí červeného tlačítka F1, v tomto v menu označeného jako Store. Použití této funkce zabezpečí vypnutí receiveru např. po nočním nahrávání naprogramovaných pořadů, kdy se receiver po skončení záznamu nevypnul a zůstal na poslední předvolbě.

Tolik naše první postřehy, chceme postupně otestovat i další typy u nás prodávaných receiverů, proto případné další novinky, změny či opravy přineseme na našem webu. Pokud sami na něco narazíte, nenechejte si to pro sebe, vyjádřit se můžete např. v diskusi pod tímto článkem. Uvítali bychom Vaše postřehy zejména k funkcím motoru – natáčení paraboly, ať už s motorem s protokolem DiSEqC či USALS. Dalším okruhem je pak spolupráce s přístupovými kartami ve čtečce UCAS, na testovaném přijímači nám začala nepravidelně vypadávat karta CryptoWorks jak pro Czechlink, tak pro UPC. Museli jsme ji znovu vyndat a zastrčit do čtečky, anebo restartovat receiver. Pak teprve došlo k restartu čtečky a znovu naběhnutí obrazu..


Předchozí články o Premium X:

Seznamte se: Premium X - 1.část

Seznamte se: Premium X - 2.část

Seznamte se: Premium X - 3.část

Seznamte se: Premium X - 4.část

Neshánějte Matrix, pořiďte si Premium!


Přijímače Premium X 7100 pořídíte například v obchodě satelitShop.cz a to jak jednodušší verzi CG, tak verzi PGU s PVR funkcemi a USB výstupem. Do té lze objednat i hard disk o velikosti 40, 80 či 120 GB.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.04.2004 • Nový SW ToH pro Humax 5400, aneb starého psa novým kouskům (ne)naučíš
24.03.2004 • RAPS-S - nový systém programování satelitních receiverů
16.03.2004 • Dekódovací karty Czechlink v nových obalech [ 6 ]
15.12.2003 • Nový ruDream 14.12.03 image pro Dreambox 7000 [ 5 ]
14.12.2003 • Nový ToH 3.2 pro receivery Humax 5400 [ 4 ]
19.09.2003 • Jak dostat Primu a HBO2 do předvoleb Philipse? [ 22 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Firmware jsem uz našel ale ještě jak to provést 

01.01.2009 22:19 • ® jirka vlnar
Firmware jsem uz našel ale ještě jak to provést
 
 
  Tak scháněj, scháněj. ;-) 

01.01.2009 20:58 • neregistrovaný
Tak scháněj, scháněj. ;-)
 
 
  Sháním postup na flash nového firmwaru na Premium 

01.01.2009 20:03 • ® jirka vlnar
Sháním postup na flash nového firmwaru na Premium X 7000PVR
 
 
  hello 

05.02.2008 19:34 • neregistrovaný
hello
thank you very much
 
 
  ad.siko 

03.06.2004 07:28 • Raul
Je v tom trochu hokej, zkus žluté tlačítko a pokud naběhne víc řádků, vyzkoušej je postupně. absat se tam taky může objevit u jiného identu. Např. jsem změil platný klíč k absat, kanál se neotevřel, zmáčnul jsem žl tlač, vybral řádek s úplně jiným identem a jelo to - pravdaže jen ten konkrétní kanál z paketu, ač kódy u správného identu byly pořád špatné. Raul.
 
 
  Skusal som to AU na Absat v Se ... 

01.06.2004 11:18 • Siko
Skusal som to AU na Absat v Seca1/Id 0025/ a asi tak 15.min kluc stale nezmeneni.Asi nie je to funkcne.Skusal som to na 8000GF
 
 
  Dolňující poznámka 

01.06.2004 08:10 • Jirka old
Program UpDown ve verzi 1,07 proto, že obsahuje na rozdíl od 1.04 volbu Image, přes kterou soubor image pro správný typ premiumX posíláte do rcv. Pro jistotu jsem dal na upload i instrukce v an. Snad ještě, že je doporučeno provést update s odpojenou anténou.
 
 
  Pár poznámek k novému softu PremiumX 

01.06.2004 07:12 • Raul
Nahrál jsem zatím nejnovější verzi firmware 1.23 do PremiumX typ 7000P (bez USB) a mohu všem majitelům toto update doporučit. Používejte UpDown v.1,07: zpočátku se při zadání přenosu v dialogovém okně programu updown nic neděje - na displeji STB se ale objeví erase, chvíli to trvá, pak teprve začne vlastní přenos. Varuji před jakýmkoli unáhlením se v tomto okamžiku. Pak už naběne sledovač přenosu a na displeji STB je číselně vidět postup přenosu. Po skončení se opět neděje nic, žádné OK apod. Pro jistotu 2-3 min. počkejte, pak uzavřít aplikaci updown, vytáhnout síťovou šňůru (nebo vypnout vzadu vypínačem). Po znovuzapnutí naběhne boot a čas na diplej. DO zapnou receiver, vše musí chodit jako před update. Před nahráním souboru image doporučuji změnit klíče conax, které tento soubor obsahuje za aktuální programem prexedit, a nahrát už tento upravený soubor image. Odpadne tím zadávání mnoha "čísel" z DO. Soubor "image" nerozhází žádná nastavení programů ani nahraných souborů na HDD, vše funguje jako dřív, k dispozici jsou nové funkce:
zběžně:
1. odstavení HDD při jeho nepoužívání - největší klad této verze firm.
2. odkódování systému conax
3. abecední řazení programů se při přepínání zachová (v recenzi je uveden opak)
4. ukazatel signálu (síla a kvalita) je doplněn o čísla procent - už se nemusí odhadovat úroveň jen graficky
5. autoupdate v systému nagra včetně paketu cabo
6. autopdate seca1 (absat) viz. níže - netestováno
7. odstranění problému optického výstupu zvuku SPDIF (pro modely PGU) . viz. níže - netestováno
8. odstraněny chyby při ruční editaci klíčů conax
9. přehlednější řazení kódů viacces
10. přepínání mezi programy conax trvá poměrně dlouho 2 sec., u jiných systémů kódování nebo u free je rychlost přepínání zachována
11. natáčení motoru bez problému - zůstalo zachováno nastavení přesně z předešlé verze - nepoužívám USALS.
12. paket ABS nerozpozná své kódy (chce je změnit u polsatu) - bylo u mě i s předešlou verzí 1.19
Další poznatky, pokud budou, budu moci uvést po dalším používání STB s touto verzí softu.
Raul.
PS. @redakce: čekám autorský honorář :-)
Raul.

 
 
  @anonym: děkuji za všechny uži ... 

31.05.2004 11:22 • Raul
@anonym: děkuji za všechny uživatele PremiumX 7000P. Nerad dávám do placu něco k PremiumX co nemám sám odzkoušeno - ještě jsem si nový soft nenahrál. Ale přesto něco z nových vlastností softu, co je popisováno na jednom diskuzním fóru:
General
1. Seca1 auto update add : ABSAT / Mediaset
2. Some user interface bug update.
3. History, Favorite list, Zoom, Video adjustment, Find function add.
Have to use new remote controller.
8000FG
1. Russian language update.
PVR
1. 7000PGU AC3 audio(SPDIF output) update.
Titanium Card
1. Can select provider using YELLOW button. If you select one provider Titanium card works
only with selected provider.
Key Data
1. Via2(NTV+) keys are not included in this release.
2. In order to use NTV+ you can download "IMG_VIA2_KEY.BIN". Or you can insert key
using BLUE button and select VIA KEY EDIT.
Bohužel soubor "img_via2_key.bin" je pro mě nedostupný. Pakliže byste vy, vážení čtenáři něco dalšího zjistili nebo dokonce sehnali tento soubor, dejte prosím do placu. Děkuji všem a redakci tohot serveru a panu anonymovi zvlášť. Raul.
 
 
  Re: Aktuální soft pro PremiumX 7000P 

31.05.2004 11:04 • VHR
Poslední verze image 1.23 pro Premium X 7000P je už k dispozici ke stažení z upload stránky tohoto webu. Napište, jak vám to chodí...
Omlouvám se za rychlé odklepnutí reakce bez zadání mailu, pak se příspěvek zobrazil jako od anonyma :-)
 
 
  Aktuální soft pro PremiumX 7000P 

31.05.2004 07:20 • Raul
Na stránce http://www.satinfo.by.ru/290504/IMG_7000 P_EU_V0123.zip je aktuální soft 1.23 pro typ PremiumX 7000P. Pokud byste jej mohli stáhnout a umístit na svůj upload, posloužíte dobře všem majitelům uvedeného typu, a není jich zrovna málo. Ostatní typy mají soft na zotos.biz, jak správně uvádíte. Děkuji. Raul.
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist