Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 06:37:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Téma měsíce - Satelitní a kabelový internet

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 10.12.2001


Asi jako každý uživatel internetu, pokud toto moderní médium používáte nejen k odesílání a příjmu elektronické pošty, ale také jako nástroj k rozvoji poznání a ke stažení mnoha užitečných či méně užitečných dat, časem zjistíte, že „klasické“ připojení na internet přes analogový modem a telefonní linku už není to pravé ořechové. Přestože se snažíte omezovat svou dobu aktivního připojení na nezbytnou délku a využíváte specielních internetových tarifů providerů a dobu mimo špičku, pořád váš účet u telekomunikačního monopolisty utěšeně měsíc co měsíc narůstá. Druhou věcí, co vás neuspokojuje, je nízká rychlost připojení a určitá nespolehlivost, kdy telefonní linka „spadne“ v ten nejméně příznivý okamžik při stahování větších souborů, o videu či hrách „on line“ ani nemluvě...

Možná tehdy ve vás také dozrává rozhodnutí, že s tímto stavem musíte něco udělat. Tedy poohlédnout se po jiném způsobu připojení na internet. Pokud nepohlednete reklamám na připojení linkou ISDN, která váš problém ale asi moc nevyřeší, zbývají ještě i další možnosti.

Předpokládám, že se chcete připojit ve vaší domácnosti a pak vám jde o co nejrychlejší připojení za co nejnižší ceny. Což asi „pevná“ linka, se kterou se setkáváte v zaměstnání, nebude, protože její zřízení a hlavně pravidelné měsíční poplatky by notně zatížily rodinný rozpočet.

Pokud bydlíte ve městě, kde působí operátor kabelové televize, můžete se také rozhodnout pro internet po kabelu. Bohužel jej v ČR provozuje jen několik providerů, např. UPC a TESMedia. Co to stojí a kde se můžete připojit se dozvíte v dalším příspěvku v našem prosincovém tématu měsíce.

Jinou, v poslední době často skloňovanou „netradiční“ formou připojení je technologie ADSL, kterou u nás v Praze testuje v pilotním projektu Český Telecom. Pokud jste se nestihli přihlásit k připojení za „testovací“ ceny nezoufejte, zatím ani jinde v Evropě není toto širokopásmové připojení na internet pro domácnosti nějak zvláště rozšířené.

Přeskočíme „bezdrát“ včetně sítí FWA v licenčním pásmu 26 GHz a přejděme k dalšímu typu připojení „vzduchem“, tedy k satelitnímu. V dalších příspěvcích se budeme věnovat jednosměrné i oboustranné komunikaci, nezapomeneme ani na komponenty – satelitní DVB PC karty.

V jednom článku tohoto tématu bychom pak chtěli také zodpovědět na vaše dotazy, které nám posíláte, zejména po uveřejnění testu DVB PC karty Technisat s předplacenou službou Europe Online. Pokud i vy máte nějaký dotaz, nebo naopak zajímavou zkušenost či poznatek, týkající se připojení na internet přes satelit či kabel, napište nám to do redakce satCentrum či můžete reagovat v diskusi pod články.

Přejeme si, aby vám toto téma měsíce bylo ku prospěchu a pomohlo vám při rozhodování, jak se v domácnosti pokud možno co nejrychleji, ale zase co nejefektivněji připojit na internet.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.11.2001 • Seznamte se – DVB PCI karta Technisat s předplatným EOL [ 28 ]
09.04.2001 • Satelitní internet, aneb surfování přes družice [ 4 ]
09.04.2001 • Web-Sat - obousměrný satelitní internet [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Satelit 

22.04.2002 10:54 • MArtin M
Zdravi, ja satelit pouzivam jiz vic jak rok!! Bohuzel sharing s astrou nefunguje .Fungoval se Starspeedrem,ale tato sluzba bohuzel skncila!!! (Skrachovali) Ted funguje poute astra a ta nabizi 4 transpordery! online to jede prumerne tak 10-30kb !!! ofline to jede 2mb a kdyz pouzivate Filefetch manager tak stahujete i 6MB!!!! a to je pak narez!! Na filefetch posilaji lidi s celeho sveta sve data ke stazeni a vi si jen zatrhnete ze chcete aby vam chodilo vsechno a uz jen stahujete a tridite!!Tak se me¨jte a stahujete
 
 
  sat. prijem na blizkom vychode 

05.03.2002 02:43 • fero
zdravim.poradi mi niekto? chcem si kupit digitalny sat. do pocitaca,ale rad by som ho pouzival v Syrii,tam teraz pracujem.ake mam moznosti?
 
 
  instalacia karty EOL PC SATELI 

01.02.2002 00:15 • skorec
kupil so si kartu EOL PC SATELITE RECEIVE, to je na stahovanie dat ale neviem to spustit dostal som ktomu manual po angl.neme. a fran. po cs a sk tam neje spomenute ani trochu a neviem ci som dobre nainstaloval, nakonfiguroval a ci dobre natocil satelit, som aj zaregistrovany ale nic ani programy nemozem pozerat ale signaj je nastaveny ako ma byt aspod dufam, na astre a stahovat do duplovane neviem. ak vie nekto poradit tak zatial diky.
 
 
  Sharing 

08.01.2002 20:39 • Martin2
Rad by som vedel, ci je mozny sharing , alebo nie. Kde by som na Slovensku dostal fundovane odpovede ohladom pripojenia.

Dakujem.
 
 
  ake su tie rychlosti???? 

15.12.2001 12:45 • noro
prosim ak to niekto pouziva napiste rychlosti a skusenosti pri online stahovani, lebo jeden tu pise 20-40 kB/s a dalsi 30 kb/s. tak ako to vlastne je?????

a ako idete von - modem, mikrovlnka,ine ??



vdaka


 
 
  Obojsmerný satelitný internet 

14.12.2001 01:19 • Milan
Potreboval by som obojsmerný satelitný internet, prosím kto my v tom poradí u koho sa to dá na Slovensku, alebo v Čechách objednať a čo to stojí. Ďakujem.
 
 
  UBcom 

13.12.2001 22:30 • Martin
Jo jo i me firma UBCOM dluzi penize, sem si zaplatil na 3 mesice ten jejich STARSPEEDER. Jelo to jakt super,ale asi po tydnu vypadek a uz ani tuk. A do dnes mi nic navratili. Porad se vymlouvaj ze bude Starspeeder 2 a furt nic. Sou to podvodnici. Jestli mate zajem o satelitni NET tak jedine firma: WWW.sysco.cz

Ahoj vsichni
 
 
  pozor na fi. UBCOM !! 

13.12.2001 20:52 • La.Ky
Zdravím všechny,

rád Vás zde upozorním na firmu Ubcom praha. Mám malou inet. kafu a snažil jsem se najít nej. připojení. U fi. Ubcom v Praze vše fungovalo na 1*. Nechal jsem si zařízení připojit. Po zaplacení toto fungovalo 1 (slovy ”jeden”) den. Poté následoval výpadek, kteerý jsem vydržel cca 10 dnů. Když se nešlo do firmy dovolat, sundal jsem zařízení, odvezl jej do Prahy, vydupal si částečné vrácení peněz. Další mi přišli asi za 3 týdny, ale k dnešnímu dni jsem stále chudší o cca 3.500,- korun, které mi Ubcom ještě nevrátil a asi již nevrátí.. :o(
 
 
  cez koho 

13.12.2001 20:33 • noro
povedzte mi cez koho kde sa vybavuje sat. pripojenie, chcel by som on line

pripijenie nie off line.

nejaky kontakt ...

vdaka

ked tak aj na

office@times.sk
 
 
  EON 

12.12.2001 15:48 • Martin
Zdravim,mam internet pres satelit astra asi uz rok. Offline mi jede v pohode a online taky,ale pouze z WWW stranek a z nejakych FTP.Ale za boha ten satelit nemuzu pripojit na Direct Connect a jine podobne programy na sdileni. Muze mi nekdo poradit jak na to??? Jo jinak jsem mel do nedavna pripojeni pres Starspeeder ktary nabizi firma UBcom .Bohuzel ta to sluzba skrachovala.Bylo to parada,podporoval vsechny protokoly co internet zvlada sock4 a 5.
 
 
  europe online 

12.12.2001 01:43 • mulderSK
mne on line funguje perfektne 30 kb/s ide vzdy pod neklesnem a niekedy to ide as do 45 kb/s a pouzivam to skoro kazdy den ale to online ide dobre len pod win.XP a nie pod win 98 tam mi to neslo
 
 
  reseni 

11.12.2001 16:40 • duchman
asi idealni je mit bezdratove pripojeni smerem ven (porizovaci naklady bezdratu na usb myslim 5300bez dph (GES) a pokud ma provider tarif bez pausalu,ale jen za odeslane data, jako je to napr.u nas, je to asi nejvic prijatelna cesta. Horsi je to s rychlosti EOL prwes astru. slysel jsem ale ze UBCOM nabizi i pripojeni pres jinou druzici (tusim ze nekde kolem 45stupnu zapadne) a tam je udajne rychlost nesrovnatelne vyssi,nicmene jsem to osobne nezkousel jelikoz nemam pristupove hesla pro tento zapadni satelit Uvitam jakekoliv zkusenosti ostatnich. cau D.
 
 
  Europe Online 

11.12.2001 14:31 • Uzivatel EON-u
ONLINE mi nejde...raz sa mi podarilo ist 20-40kB/s.Cize o nicom.

OFFLINE je super.:)

Mne SHARING funguje 2-8Mb/s.:)

Vadi mi ten ONLINE a dost caste servisne prace na EON-e (vypadky prevadzky).Kiez by bolo viac provajderov za taku cenu.




 
 
  Môj príspevok 

10.12.2001 19:30 • Radek Michalik
Satlitni pripojeni jednosmerne neni spatne, ale zase je tu problem s odchodem, reseni by bylo odchod pres bezdrat. Myslim si, ze kazdy rozumny provozovatel mikrovlnneho pripojeni by dal odchod(up-load) za nejaky minimalni poplatek, ale zase je tu problem se vstupnimi zrizovacimi naklady( 25000 Kc ).A co mi dost vadi, ze pres satelitni pripojeni nefunguje(alespon mne) P2P programy(sharing), coz je v posledni dobe nezbytny doplnek ke stahovani souboru.

Co se tyce obousmerneho satelitniho pripojeni Web-Sat, tak to je podle me moc drahe pro normalniho uzivatele.
 
 
  Môj príspevok 

10.12.2001 07:16 • anonym
Já připojení přes ISDN mám a jsem s ním celkem spokojen. Slovo ”celkem” je tam proto, že se bohužel musí platit impulsy (dneska už to prý změnili na nějakou minutovou sazbu). Jelikož to můžu srovnat i s Mistralem, tak cenově to vychází za měsíc, tak asi stejně. Těžko si totiž lze představit člověka, který má internet spuštěný 24 hodin a opravdu s ním pracuje. V případě toho ISDN je výhoda souběžné telefonní linky (navíc s identifikací příchozích hovorů), u Mistralu je to zase výhoda rychlosti (pokud funguje).
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist