Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:17:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Psali jsme na Apríla: Do Slovak linku míří další slovenské stanice

  Autor: Lipra , e-mail: lipra@satCentrum.com Přidané: 01.04.2005


Aprílová zpráva: Dalo se to tak trochu předpokládat – slovenským stanicím, vysílajícím v paketu Telenor na družici Thor 3 dochází trpělivost s častými výpadky a rozhlíží se po jiném satelitu. A protože jim nejbližším je určitě Slovak link, bylo jen otázkou času, kdy objevíme na horní polovině transponderu F3S na Eurobirdu logo další slovenské stanice.

A dnes jsem se dočkali, na frq. 12,643 H, SR 27500, FEC 3/4, se na PIDech 404/1604 dnes, 1.4.2005 krátce po půlnoci objevil monoskop – barevné pruhy s nápisem TA3.com. A několik minut na to na PIDech 407/1607 naskočily další barevné pruhy (s nápisem TESTUJEME), tentokráte s kormidelním kolem – což je dobrý identifikační znak pro Nautik TV.

A když jsem krátce po tři čtvrti na jednu hodinu spustil nové skenování transponderu, načetla se mi s identifikátory 405/1605 stanice JOJ! Právě běželo opakování večerní zpravodajské relace Noviny. Ještě nám ale zde chybí interaktivní kanál MusicBox Slovakia. S poslední stanicí – Moooby TV ani nepočítám, že by odešla z Telenoru, protože norská a švédská mládež si už oblíbila posílat SMSkové vzkazy na chat tohoto (ne)televizního kanálu.

Pokud vše vyjde tak, jak se dnes v první dubnový pátek rýsuje, dostane slovenský satelitní divák výbornou možnost sledovat všechny významné domácí stanice z jedné satelitní pozice! Složení paketu by pak mohlo vypadat takto:


PIDy………stanice:
461/561 TV Markíza (na A-PID 561 je slovenský, na 641 je originální zvuk)
402/1602 STV 1
403/1603 STV 2
404/1604 TA3 (zatím jen test, ale TA3 v noci nevysílá)
405/1605 TV JOJ
406/1606 nic (možná MusicBox Slovakia?)
407/106 Nautik TV (zatím jen test)
……. ?

Situaci budu celý den monitorovat a v případě změny doplním aktualizaci.

Nezbývá, než slovenským satelitním divákům závidět. Pokud se provideři dohodnou a skutečně se jim podaří dostat všechny významné slovenské vysílací subjekty na jednu orbitální pozici, bude to velmi významný krok v rozvoji individuálního satelitního příjmu.

Škoda, že se nedaří něco podobného domluvit i v ČR, kdy Nova se ne a ne rozhoupat k družicovému vysílání, Česká televize právě uvažuje o změně providera – a případně i satelitu, a ostatní televize mají vlastní uplink či jinak zabezpečenou distribuci signálu (Óčko, Galaxie sport, 24cz), anebo vyčkávají, jak veřejná zakázka dopadne (Prima TV).

A tak se může nakonec stát, že Slovenské telekomunikácie budou mít celý transponder F3S (po odchodě Czechlinku ze spodní poloviny) jen pro sebe…


Doplněno redakcí satCentrum, 2.4.2005:

1. duben je v našich končinách zafixován jako Apríl, tedy den, kdy lze - mírně v mezích zákona - si dobírat své okolí a známé. Kdy i solidní rádia, televize, noviny i weby upustí nějakou tu kachnu či rádoby pravdivou, ale po druhém, podrobnějším přečtení, úplně vymyšlenou informaci. Patří to k životu a přiznáme se, že je nám tím tento trochu bláznivý den sympatický.

Na webu satCentrum už máme dlouholetou tradicí, že vždy v první dubnový den u nás má svůj příspěvek pan Lipra (Apríl pozpátku a přehozené p a r, aby to nebylo hned na první pohled tak průhledné) s jeho konstrukcemi co by se mohlo stát…

A ač je to k nevíře, občas mu to i vychází!

Poprvé před pěti lety, v roce 2001 (ano, utíká to,) zařadil TV Markízu do Czechlinku, a rok poté si vymyslel Slovlink na Eurobirdu – a v obou případech to do půl roku byla pravda!

Předloni jsme mohli vidět v jeho „snu“ o abonenci paketu Sky - Multichoice jistou narážku na slibovaný a (půl roku na to) odvolaný projekt East Box Digital. Tehdy se tedy žádný zázrak nekonal a místo výběru z několika satelitních služeb máme pořád jen jedinou možnost – UPC Direct. Ale Lipra si zvolil rozhodně téma nadčasové – kdykoliv dnes někde čtu zmínky o 1. Evropské televizi, hned si vzpomenu na tento aprílový článek z dubna 2003. A pak že se některé věci neopakují!

Loni hodlal pan Lipra umístit Novu na satelit do platformy Telenor, ale to ještě netušil, že několik měsíců na to zprovozněná optická trasa z Bratislavy do Sofie bude tak nespolehlivá. Ale včas se to dozvěděl staronový majitel této české komerční jedničky a velmi správně satelitní distribuci Nově nedoporučil :-)

Jak prozíravě se CME zachovala vidíme až nyní, kdy i další stanice na Thoru troubí na poplach a poohlížejí se o po spolehlivější distribuci. Pan Lipra jim už řešení nalezl :-)

Tolik aspoň pár vět za redakci na vysvětlenou. Pokud vás dnes Lipra přiměl aspoň k malému zamyšlení, splnil pak tento článek svůj smysl. Pokud jste se nechali napálit, nezlobte se na nás, pokud vás článek vedl k úvahám „co by, kdy by“, tak to bylo fajn a právě takto jsme to v redakci satCentrum zamýšleli. Děkujeme vám za vaše reakce pod článkem.

Samozřejmě další zprávy a informace na tomto serveru jsou již pravdivé a ověřované, či přebírané ze zdrojů, které by měly zaručovat solidnost a objektivnost. Dnes je už druhého dubna a redakce přechází na běžnou všední rutinu nezávislého zpravodajského webu, zabývajícího se vším okolo satelitního příjmu. Jsme tu pro vás a přejeme vám úspěšné vykročení do prvního opravdového jarního měsíce.

Sluníčko a jarní pohodu vám za redakci satCentrum přeje Václav Hrubec.



Odkazy na předchozí aprílové příspěvky Lipry:

TV Nova míří na satelit - bude vysílat v paketu Telenor Slovakia
Multichoice se vrací do ČR a SR
Slovlink na Eurobirdu od června 2002
Příspěvek Lipry z toku 2001 není na tomto serveru dostupný.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 49   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.03.2005 • Dnes večer startuje Discovery Geschichte
31.03.2005 • Ruský satelit „Express AM2" úspěšně na oběžné dráze
29.03.2005 • Nalaďte si: Baby TV a Beur TV
28.03.2005 • Nalaďte si: The Poker Channel
24.03.2005 • Hot Bird 13,0° východně: řecká "TV Magic" opět v éteru
24.03.2005 • Sit-Up TV plánuje nový aukční kanál: Speed Action TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 3

  Joj sa moze akurvat tak strci ... 

07.04.2005 22:30 • tiez anonym
Joj sa moze akurvat tak strcit s tymi americkymi hovadinami hmm... do p....
 
 
  hmm 

07.04.2005 18:32 • anonym
A to sa este pobavime, ked zistime, co sa chysta od pondelka s JOJ. Nechajte sa prekvapit ;>
 
 
  Apríl to není, však je to tisk ... 

04.04.2005 14:06 • anonym
Apríl to není, však je to tisková zpráva ČSF, a otisklo ji více serverů. Jde jen o to, zda se dodrží termín, jaká bude nabídka, a hlavně jaká bude cena :-)
 
 
  2pami 

04.04.2005 14:00 • quizá sí, quizá nó
kdoví?
.
Apríla sice už není, ale.... recese je recese (a nemusí být zrovna 1.4.), takže zkus třeba hádat. ;-)
 
 
  Jirko 

04.04.2005 13:18 • pami
nekňučime a nenadávame, je to len april. A CS Film nie je len najaka ďalšia kačica?
 
 
  Co pořád kňučíte a nadáváte je ... 

04.04.2005 12:22 • Jirka
Co pořád kňučíte a nadáváte jen na satcentrum, apríl byl v pátek všude, v Mladé Frontě, v ČT i na Nově, na serverech Lupa i Mobil.cz a Mobilmania ale nikde tak lidi nekňučely jako tady :-(
.
Přečtěte si třeba: .. http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=4050
.
Tak už toho nechte a pojďte se bavit o něčem novém, třeba jaký bude CS Film, ne?
 
 
  No a ešte som zabudol povedať, ... 

04.04.2005 12:09 • pami
No a ešte som zabudol povedať, že to svoje napalenie som rozniesol po celej dedine kde nie je ani kablovka ani terestriálne vysielanie, JOJ sa velmi zle chytá. Asi dnes keď dôjdem domov a poviem že to bol zo strany satcentra apríl, asi ..... ., no saď to prežijem. Dúfam len, že par piv v krčme mi vrati renomé.
Takže asi fak to velka škoda nebude. Pekný deň.
 
 
  Prepačte, ale nikto nepovedal, ... 

04.04.2005 11:57 • pami
Prepačte, ale nikto nepovedal, že je tu niekto tupec, (určite nie menovaný, ktorý sa týnto spôsobom živia) len poniektorí, čo by sme radi mali viac stanic a netočili motorom ako s kolovrátkom, sme sa potešili, dúfajuc že vtipné stránky su niekde inde. A to že ma niekto napáliľ, určite to nie je na škodu, aspoň viem do akej mieri ste ....... . Mnohokrát sa človek nehneva na to že bol dobehnutý, ale na výsledok. Celý výkend som sa snažil ako ..... mysliac si že ten môj púristroj je na .... a v pondelok sa na internete dozviem že som ...... . no čo už, veľa úspechov vo Vašej činorodej práci. Možno ten príklad nebol adekvátny, nešlo o vznik škody, ale ... nechame to tak, skratka doposiaľ som si myslel, že humorné stránky su homorné a ostatné služia na učely tomu určené, len toľko. S pozdravom dobehnutý alebo napalený pami slepo dôverujúci odborníkom - vtipálkom.
 
 
  @pami a další 

04.04.2005 08:21 • Pavel
Pokud už chcete dávat na misku vah nějaké příklady, tak souměřitelné. Satcentrum je jen webový server a ne provozovatel sat.vysílání (tzn. uvedená srovnání nejsou souměřitelná)! Takových rádoby přirovnání lze vymyslet tucet, ale žádný z nich nemá tu humornou nadsázku! Proč si nepřiznáte,že Vás někdo naprosto bezelstně a neškodně napálil? Proč nepřiznáte,že autor vtipu ani nemohl nikomu udělat žádnou škodu (copak je ladění sat.přijímače dle návodu k obsluze nějaká škoda)? Vzpomeňte na humoristy a satiristy typu Markovič, Šimek, Bubílková, Polívka, Donutil a mnohé další (typu žerty se skrytou kamerou) - jsou nebo byli to taky,podle Vás, trapní tupci?A toť vše, ať žije Apríl...

 
 
  Niet nad korektnosť 

04.04.2005 07:47 • pami
Nie každý kto si kúpi satelit musí byť odborník, a nie všetko čo na tom svete existuje, sa za to musí platiť. To len na margo ochotníka, ktorý pochopil otázku ako výsmech pre toho kto sa pýta. Stránky ktoré sú technického charakteru, ale by snáď mohli byť korektnejšie.
Príklad: v piatok by webové stránky vysokých škôl, alebo iných serióznych firiem zverejnili, že v pondelok je prijímanie nových absolventov bez prihlášok a skúšok,....., a doplnili by to presvedčivým slovným doprovodom.
Čo myslite aká by bola reakcia? Toto bolo našťastie len ladenie prijímačov..........

 
 
  Pavel a jemu podobni!!! 

03.04.2005 17:40 • Jan
S takovyma Hajzlama jako jsou Tady!!!-se bavit nebudu!!!!
 
 
  --- Srovnávat informaci o zařa ... 

03.04.2005 14:32 • ubohost sama
--- Srovnávat informaci o zařazení jedné stanice a dvou testů na satelitní transpondér s útokem Číny na Tchajwan je už trochu ujeté, to snad ani nick s výmluvným názvem "ubohost sama" nemůže myslet vážně? ---
.
Ale může, může - ono totiž taky Satcentrum není BBC, víme?! A pro Satcentrum je otázka zařazení JOJky a TA3 do Slovaklinku stejně vážná jako pro BBC útok Číny na Tchajwan! Tedy spíše bych měl napsat "měla by být stejně vážná", kdyby to byl web na opravdu seriózní úrovni.
 
 
  Pavel 

03.04.2005 14:24 • LEPRA
pokud pobavení jednoho způsobuje nepříjemnosti jinému, tak se nejedná o žádný humor a nadsázku, ale o stupiditu a když to nechápou děti ve školce, tak se to dá přejít, ale u dospělých lidí by se dala předpokládát větší rozumová kapacita
 
 
  úroveň 

03.04.2005 14:18 • Pavel
Toho pána,který si tzv."rozhodil" celý přijímač, a ostatních, kteří za nevinným a trefným aprílovým žertem vidí stupiditu, je mi upřímně líto. Toho prvého proto, že se pouští do něčeho,čemu ALE VŮBEC NEROZUMÍ (jak vidno s žádostí o polopatickou radu) - stejně tak by totiž dopadl, kdyby opravdu na CL nebo SL začlo něco nového vysílat!! Rada pro příště: Nesahej a nedlubej do něčeho,čemu vůbec nerozumíš (to platí obecně i v jiných záležitostech) a pokud, tak se nedožaduj rady (nejlépe zadarmo,že..).
A těch ostatních proto,že vůbec nepochopili smysl humoru a nadsázky v životě a co hůř - ani si to neumějí přiznat, snad je to i nemoc, ale hodně úporná (že by lepra?...)
 
 
  Hoza 

03.04.2005 13:54 • Jan
Je tady jeden zadrhel mily pane!-i vsichni!-ze mi to nepopsali polopate!-jak nato!!!-to jsem i ja vedel bez jejich rady ale jak to udelat?!-tak to mi uz tady nik nerekl!!!-to je vsechno pro vysvetleni.....
 
 
  @Jan 

03.04.2005 13:18 • Honza
Radu byste našel i tady, redakce vám radila už včera ve 23.17 hod., že máte dát pro CL jednu pozici a pro SL druhou a nastavit pro jednu 0 a pro druhou 12V napětí, myslím si, že jim zbytečně křivdíte. Buď jste to přehlídl, anebo nechtěl vidět, těžkko říct. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde!
 
 
  VHR 

03.04.2005 12:51 • LEPRA
pane, reklamní kampaň na vašem webu bych nepovažoval za žádnou kompenzaci, jelikož má pro mne naprosto nulovou hodnotu
ale ja od vás žádné kompenzace ani nežádám, jen jsem napsal svůj názor na uveřejněný článek a od toho tu snad ta diskuse je!!!
že se vám můj názor nelíbí, to je váš problém, já vám jen pochlebovat jako někteří jiní nehodlám - nebojím se pochválit, když je za co a stejně tak klidně napíši i to, co se mi nelíbí
jestli má můj názor svá opodstatnění ať si pak každý čtenář přebere sám
ani vás nežádám, aby jste takovéto zmatečné informace již nadále neotiskoval - to je záležitost, o které máte právo rozhodovat výhradně pouze vy sám
pokud mně osobně opravdu chcete vyjít vstříc, stačí, když příště uveřejníte přímo v obsahu samotného článku (např. vedle mailu autora) svá aktuálně funkční telefonní čísla (či telefonní číslo pana "Lipry") - to že jsou již nyní uvedena schována v některých prakticky nenavštěvovaných sekcích webu je sice hezké, ale pro občasné čtenáře tohoto webu z řad laické veřejnosti k ničemu
jinak to, že vás (nejen) moje zde uveřejněné reakce zdržují od vaší práce mi opravdu líto není ani v nejmenším, naopak potěšeně sleduji vaši podrážděnou reakci - nikdo vás reagovat nenutí, stejně jako mne nikdo nenutí zvedat telefony mých zákazníků
a stejně tak, jako vás tyto negativní reakce zdržují od skutečné práce, tak mne dotazy mých zákazníků vyvolané vašim stupidním článkem ZBYTEČNĚ zdržují od mojí práce, rozdíl je jen v tom, že vy si za to můžete sám!
 
 
  Redakce a All !!! 

03.04.2005 12:19 • Jan
Vazeni panove!-Ne kazdy je vtipalek!-a Kvuli tomu Vasemu Smichu se mi to Naozaj Rozhodilo CL a SL tak,ze jsem to musel prepinat ve vnitr Spinaciho Napeti!-Cize mne se to rozhodilo ze CL a SL byly na jednom satelitu!-EurB.-a Mnelo to byt CL na Eur.B1 a SL na Eur.B -uz mne konecne nekdo pochpoli?!-Tady jsem se ale pomoci nedockal!-Tady Jen Vysmech!-tady jste jen Srandisti!-Ktery Vsechno vedi!-ale Neporadi!-Potreboval jsem podrobny postup jak to dat na pravou miru!!!-Jasne ze mne poradili na WWW.PARABOLA.CZ!!!
 
 
  @LEPRA 

03.04.2005 10:37 • Václav Hrubec
Pane - Vy, který máte nick LEPRA, sdělte mi, prosím, kterou firmu článek našeho redaktora tolik poškodil, a slibuji Vám nadstandardní reklamní kampaň na našem webu, abychom Vám nahradili kompenzovali újmu, způsobenou volajícími zmatenými a rozčilenými zákazníky. VHR není sice Lipra, ale těch několik desítek Vašich zákazníků ve svých denních dávkách telefonátů určitě ještě zvládnu, nebojte se. Obě čísla na můj mobil jsou veřejně dostupná - jsou uvedena např. zde na webu pod odkazem Reklama a také na webu VHR. Budu se těšit na to, že také vyjdete z anonymity, ať vím, kdo je tu nejvíce poškozený.
.
Srovnávat informaci o zařazení jedné stanice a dvou testů na satelitní transpondér s útokem Číny na Tchajwan je už trochu ujeté, to snad ani nick s výmluvným názvem "ubohost sama" nemůže myslet vážně?
.
Jsem rád, že vás všechny aprílový článek nějak zaujal - jedny v kladném, druhé v záporném slova smyslu, a dopředu slibuji (pokud bude externista Lipra chtít) že za rok se tu opět něco objeví. Upozorňuji na to s dostatečným předstihem, a ještě to několikrát během roku zopakuji, abyste byli na tento šok dopředu připraveni.
.
Ale teď už mne nezdržujte, mám něco lepšího na práci, dopisuji testy dvou zajímavých receiverů. Ještě však musím změřit, jak dlouho prohledávají družici Eurobird.
 
 
  ubohost? 

03.04.2005 10:28 • Pavel
Máte pravdu, srovnávat vtip se zahájením vysílání programu na jiné družici s útokem Číny na Taiwan, je ubohé. Pokud se pamatuji, tak takhle naposledy reagovali soudruzi na vtip Mladé fronty před několika mnoha lety. Mne by jen zajímalo, čímpak byli ti "Vaši" zákazníci rozčíleni a zmateni? Že za pár minut zjistili,že nic nového na SL nevysílá? Já mám také stovky zákazníků a všichni se po vyřčení APRÍL zasmáli !
Sundejte ze sebe tu svou hrdost a nahraďte ji zhovívavostí a tolerancí a uvidíte, že se Vám bude žít lépe! S humorem jde všechno líp.
A za dřívějších dob jsme ony telefonické stěžovatele posílali do lampárny na Přerovské nádraží (která kupodivu skutečně existovala)....Hezkou neděli!
 
 
Celkový počet komentářů: 49 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist