Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 00:23:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

TV Nova na satelitu nebude, JOJ TV však ano

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 22.12.2001


Podle slov ředitele Železného nebude TV Nova vysílat svůj základní program přes satelit, TV Global (od února JOJ TV) však ano.

„Nezačneme vysílat přes satelit! Je to příliš drahé pro základní program Novy. Ten je šířen terestricky, platíme vysílače, platíme distribuci, a pokrytí je 98 – 99%, však víte – Novu máte téměř všichni.“ To jsou poslední slova generálního ředitele TV Nova, dr.Vladimíra Železného na časté dotazy diváků do svého sobotního kontaktního pořadu.

„Něco jiného je s Globalem. My budeme značnou část formátů, které vysílá televize Nova, včetně těch zábavných, vysílat také na Globalu. Nebo budou také v mírně upravené a nebo také ve slovenské podobě. To uvidíme, jak se bude vyvíjet naše přítomnost na Slovensku. A Global je vysílán přes satelit, ale jenom z důvodu distribučních. Je šířen jako distribuční signál přes satelit, to znamená na ty lokální vysílače anebo do kabelových sítí na Slovensku.

Takže na satelitu bude Global, s podstatnou částí pořadů, které můžete také, třeba v jiné podobě, vidět na Nově. To bude výhoda. Ale je to kódované, samozřejmě, není to přímé vysílání, protože se jedná o distribuci. Takže my musíme prozkoumat všechny právní souvislosti, zda se smějí prodávat například dekódovací karty na Global, neboli vlastně na slovenskou Novu. Uvidíme.“

Na závěr pak slova ředitele Novy doplníme připomenutím technických parametrů, kde TV Global (JOJ TV) vysílá:

• Na satelitu Intelsat 707, 1,0 stupňů západně, frekvence 11540 MHz, vertikální polarizace, SR 26000, FEC 3/4 - digitální vysílání je zakódované v systému Conax, přístupové karty nejsou volně distribuované.

• Pozemní vysílání bude realizované od února 2002 na třech vysílacích frekvencích: Bratislava – Kamzík, 50.kanál, Žilina – Krížava, 52.kanál a Hlohovec, 51.kanál.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.12.2001 • TV3 opäť vysiela zo satelitu [ 3 ]
16.12.2001 • TV Global – vysílače od února, logo, název i program již letos [ 7 ]
14.12.2001 • TA3 od 19. decembra v ďalších 8 českých mestách [ 3 ]
29.11.2001 • UPC Direct před rokem 2002 [ 11 ]
23.11.2001 • Vysílání České televize z Eurobirdu bude od 23.11. volné [ 4 ]
21.11.2001 • TA3 rozširuje vysielanie

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Krížava 52 

02.01.2002 16:35 • IMELO
Frekvencia Krížava 52.kanál patrí medzi základné medzinárodne koordinované frekvencie (Stockholm 1961), teda do siete základných vysielačov s vysokým výkonom. Koordinovaná je až na ERP 1000 kW, vysielač bude mať asi výkon max. 300 kW, je to však stále niekoľkonásobne viac, než výkon vysielača NOVY na Lysej hore. Z toho vyplýva, že úpravu, teda zmenu vysielacej frekvencie, bude potrebné urobiť na českej strane, teda pokúsiť sa nájsť inú vhodnú frekvenciu na vysielanie NOVY z Lysej hory. Základom problému bude zrejme to, že vysielač na Krížave sa v posledných rokoch nevyužíval, resp. sa využíval len s nízkym výkonom a už vtedy sa objavovali problémy s príjmom TV NOVA aj na českej strane. Nova a Global budú musieť vo vlastnom záujme situáciu riešiť. Podobný, ale ešte zložitejší je problém s vysielačmi Bratislava Kamzík, 50.kanál, plán JOJ TV (Global), výkon max.5 kW (Stockholm 1961) a Hodonín, 50.kanál, Prima TV, v prevádzke, výkon 12,6 kW, príjem dobrý aj v západnej časti Bratislavy.
 
 
  K52 

29.12.2001 11:30 • JPA
Už jsem ,asi dost otravný s problémem Križava K52 vs.Lysá hora K52. Ale nedaří se mi vypáčit nějakou rozumnou odpověď z majitele obou zhodných frekvencí.Majitel prohlašuje ,že je rád jestliže NOVA proniká daleko na Slovensko pozemním výsílačem a nyní? Naprosto se nedivím divákovi ze Slovenska a mnozí další si to ,asi ještě neuvědomili, že o příjem NOVY příjdou , v horším případě nebudou přijímat celkem nic v okrajových pozicích.Nevyjímaje už vynaložené finanční prostředky,které jsou vždy vysoké pokušíme-li se přijímat dálkově.

Pan GR toto ještě ve svém pořadu neobjasnil.

Budeme ho muset zavalit množstvím meilů,až si toho všimne.

Jinak máte naprostou pravdu ,že tak nešťastná frekvence jakou je K52 Križava vs. Lysá hora to se hned tak neuvidí.JOJ Tv bude jistě dobrá televize ,kterou bychom rádi zase viděli na Moravě,ale tak z toho nebude mít nikdo nic.
 
 
  Môj príspevok 

23.12.2001 23:23 • marian
dakujeme za spustenie komunistickej frekvencie 52 k tv sever . tym padom cele horne slovesko nema novu
 
 
  Môj príspevok 

23.12.2001 22:04 • Pavel RUZICKA, Ceska repu
Doufam, ze se dockame JOJ TV i v Ceske republice, vubec bych nenadaval, kdyby se JOJ TV prestehovala do paketu CZECH link, kde jiz testuje Markiza, uvidime, preju vsem satelitnim nadsencum krasne Vanoce! Pavel RUZICKA Plzen
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist