Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:22:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC Direct před rokem 2002

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 29.11.2001


Na tomto místě jsme slibovali přinést analýzu současnosti a budoucnosti služby UPC Direct v našich republikách. Podstatnou část textu již máme připravenou, chybí nám však to hlavní, tedy reakce vedení UPC na vaše náměty a připomínky, jak jsme je předali na setkání UPC s médii a později při naší pražské návštěvě v nuselské centrále dne 14.11.2001. Takže vás prosíme ještě o chvíli strpení.

V posledních dnech však obdržela redakce webu satCentrum několik zajímavých informací, se kterými bychom vás chtěli seznámit.

Asi nejpodstatnější zprávou je ta, že UPC Direct v České republice má už v těchto dnech finančně zabezpečený celý příští rok 2002, nakoupena autorská práva na programy ve své nabídce, které sama provozuje a to i na filmový kanál HBO. Mělo by to být tedy i jistou zárukou toho, že vysílání UPC Direct v blízké době neskončí. Na naši přímou otázku zda nehrozí po změně vlastníka Wizji TV (od března příštího roku) pád UPC v ČR, SR a Maďarsku jsem dostal odpověď, že se o tom rozhodně neuvažuje. Odchod Wizji nás asi zasáhne jen ukončením vysílání programu Trawel/Pogoda, což není u nás asi nejsledovanější stanice, ostatní kanály společné platformy by měly i nadále být přístupné.

Dále jsme byli seznámeni s některými jednáními, které by měli vést k zlepšení současného stavu abonence a zvýšení počtu diváků. Předně UPC Direct stále hledá náhradu za sportovní kanál Sport 1. Jednala s několika providery, dokonce i s BSkyB o právech na vysílání Sky Sports, zde je však překážkou velmi vysoká cena. Abonentské poplatky by pak musely neúměrně vzrůst. Ani ostatní sportovní kanály z platformy UPC nejsou pro zařazení do nabídky pro českého diváka aktuální, protože holandský Sport 1 končí, Wizja Sport též k poslednímu prosinci a tak zbývá jen maďarský Sport 1, jež však preferuje trochu jiné přenosy,jak u nás populární fotbal a hokej. Z tohoto důvodu jsou pro nás zajímavější rozjednaná jednání s provederem fotbalového programu Manchester Channel, který by se teoreticky mohl objevit v nabídce UPC Direct. Dále se hledá program s právy na přenosy NHL (jako je např. ESPN).

Pokud jsme se ptali na častou vaši otázku ohledně příjmu českých či slovenských televizí v nabídce UPC Direct, dostalo se nám optimistické odpovědi, že nový generální ředitel České televize pan Balvín je již více nakloněn možnosti zařazení obou programů veřejnoprávní televize do základní nabídky UPC, pokud vše bude probíhat podle plánu, mohli by sledovat diváci pořady ČT1 a ČT2 i tam, kde mají špatný příjem z pozemních vysílačů již během prvního či druhého čtvrtletí příštího roku.

Slovenská TA3 není zařazena do nabídky UPC Direct proto, že prý nemá autorská práva pro šíření do České republiky, což však nechápeme, protože na satelitu Intelsat 707 vysílá volně pro celou Evropu a také do kabelových sítích v ČR je vkládána bez problémů.

Další informace směřovali k software receiverů Philips, které jsou abonovány jako set top box zákazníkům UPC Direct. V posledních dnech byla ze satelitu distribuována nová verze firmware, která odstranila některé předešlé chyby (např. již můžeme poslouchat rakouské rádio OE 3), ale na odstranění dalších problémů se ještě pracuje (např. zamrzání na předvolbě Free-TV N24). Testován byl též provoz satelitního internetu,
pracujícím na stejném principu jako Europe Online či Internet in the Sky, tedy zaslání požadavku po klasické komutované lince a přijmutí dat přes satelit. Kdy však bude tato služba dostupná pro abonenty není však ještě rozhodnuto. Velmi zajímavou se nám však zdá informace, že se uvažuje o úpravě firmware receiveru Philips k tomu, aby akceptoval i karty Czechlink. Jak víte, používá Czechlink i UPC Direct stejného způsobu kódování v systému CryptoWorks, byla by tak možnost pro českého diváka zakoupit si kartu Czechlink (zbývá než věřit, že snad již brzy budou na našem trhu zase volně dostupné) a sledovat i programy z českého paketu na Eurobirdu - samozřejmě je pak nutné použít multifeed (šilhající druhý konvertor) či druhou parabolu a vyřešit ještě přepínání družic.

Ještě trochu pohled do zákulisí nuselské centrály - z postu generálního ředitele UPC Česká republika, a.s. odchází pan Richard Z. Singer, kterého ve funkci nahrazuje pan Bartoň ze slovenského UPC. Od prosince by mělo dojít také ke zlepšení procesu uzavírání smluv a komunikace mezi zákaznickým centrem a prodejci, tak, aby se omezilo nárustu podvodně uzavíraných abonencí a současně se nešlo ”slovenskou” cestou navýšení depozitního poplatku za pronájem satelitní soupravy, který na Slovensku zabrzdil rozvoj UPC Direct.


Tolik pár informací , které by vás mohli zajímat, i nadále máte možnost nám posílat své připomínky, zkušenosti a dotazy na UPC Direct na adresu upc@satcentrum.com či reagovat v diskusi. Slibujeme, že žádný z vašich ohlasů nezapadne a našem webu satCentrum se budeme platformě UPC Direct i nadále věnovat.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.11.2001 • Vysílání České televize z Eurobirdu bude od 23.11. volné [ 4 ]
21.11.2001 • TA3 rozširuje vysielanie
18.11.2001 • Satelitní seminář
09.11.2001 • Sattech 2001 Trnava [ 3 ]
02.11.2001 • Setkání Satelitu/Parabola a satCentrum s vedením UPC Direct, aneb Napište UPC svůj názor! [ 35 ]
01.11.2001 • Nezopakuje se situace s Multichoice? [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

06.12.2001 21:48 • kokajn
nevite na kde sledovat fotbal nebo hokej na satelitu? mel jsem Sport1 a zacinam mit abstak:)
 
 
  Konecne 

06.12.2001 10:10 • Jack_Iv
Uz se tesim na prevzate sport. prenosy. To bude parada.
 
 
  Snad........ 

05.12.2001 19:28 • KvB
Tak to vypadá, ?e by to mohlo jít k lep?ímu, ale A? U? JE TADY TEN SLIBOVANÝ NÁHRADNÍ SPORTOVNÍ KANÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  prenosovka 

03.12.2001 22:22 • tom
A hlavne by maly zlepsit prenosovu rychlost pretoze ten obraz je hrozny.
 
 
  hahaha 

01.12.2001 00:21 • Blast
Kde jsou ty slibované programy? UPC slibuje a slibuje. Ubyl Sport1, ubyde Fox Sport. Co za to nabídnou? Další hudební stanici? Nebo další telenovely? Nebo další dokumenty? Děkuji pěkně. Kdyby bylo HBO v základní nabídce tak by měli hromadu nových abonentů. Takhle to mohou klidně zabalit......
 
 
  neverim 

30.11.2001 20:44 • martin
tak se mi zda ze upc slibuje a slibuje a pritom ziskava cas aby tech par nadsencu jako jsem ja jeste chvily platilo a zadny zlepseni nebude a sport uz vubec ne.
 
 
  Snad........ 

30.11.2001 19:38 • KvB
Tak to vypadá, že by to mohlo jít k lepšímu, ale AŤ UŽ JE TADY TEN SLIBOVANÝ NÁHRADNÍ SPORTOVNÍ KANÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Nevěřím svým očím 

30.11.2001 11:03 • Petr
Jestli by měla být všechno pravda, pak jsem nedávno vyhodil zbytečně dost peněz za HUMAX 5500, abych kromě UPC mohl sledovat Czech-link. Jsem zvědav, jak to dopadne.
 
 
  Vše nej! 

30.11.2001 09:26 • Jarda
Já UPC věrím a doufám že vše pujde k lepšímu!!!
 
 
  Můj příspěvek 

29.11.2001 22:22 • Kamil
UPC nevěřím ani slovo.
 
 
  autorovi 

29.11.2001 21:16 • anonym
nevím kdo je zdrojem Vašich informací,ale zprávy o jednáních s BSB,ESPN apod ze strany UPC jsou kecy.
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist