Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:09:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká televize otevřela brány svým divákům

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 23.05.2005


V neděli 22. května 2005 proběhl v České televizi v Praze na Kavčích horách a ve studiích Brno a Ostrava Den otevřených dveří. V době mezi 9. a 16. hodinou prošlo branami všech tří areálů 9 200 diváků. Byli mezi nimi mladí lidé i senioři, rodiny s dětmi a tělesně postižení spoluobčané - laici i odborníci. Na všechny čekal pestrý prohlídkový program.


V Praze na Kavčích horách obdivovalo 6 800 návštěvníků moderně vybavené televizní přenosové vozy a osvětlovací techniku, která slouží při natáčení v exteriérech. Uvnitř areálu prošli všemi pěti televizními studii, které byly vybaveny dekoracemi oblíbených pořadů: děti zaujalo a potěšilo nejen vybavení studia jim důvěrně známé Kouzelné školky, ale i dekorace pohádky Kočičí princezna, která se v těchto dnech natáčí. Dospělí si se zájmem prohlédli nejen autentickou dekoraci Noci s Andělem, ale také nejnovějšího rodinného pořadu s prvky reality Pošta pro tebe. V neposlední řadě si připomněli pořad Adresát ČT, který každou neděli odpoledne seznamuje diváky s aktuálním děním v České televizi.

V prostoru Respiria pyrotechnici a pracovníci scénických sluľeb předváděli kolik umu a řemeslné dovednosti je třeba vynaložit na kostýmní, scénickou výpravu televizního pořadu. Velký zájem hosté věnovali zajímavostem televizní techniky jako jsou satelitní parabolické antény, expozice filmové a kamerové techniky a filmové laboratoře.

Tradičně velký zájem sklidil zpravodajský objekt se studii publicistických pořadů Za zdí, Hyde Park, U nás v Evropě a Reportéři ČT, s populárním Velínem, ze kterého Česká televize vysílá kaľdý den své hlavní zpravodajské pořady Události a Události, komentáře a studio nového zpravodajského kanálu ČT 24.


V Jezuitské ulici v centru Brna si 1 800 zájemců nejprve prohlédlo přenosový vůz, a pak už na ně čekaly prostory režie, střižny, zvukovýroby, maskérny a kostymérny. Nahlédli také do redakcí a studií, kde vznikají regionální zpravodajské pořady. Studio A navodilo mezi návštěvníky atmosféru Banánových rybiček s Halinou Pawlowskou. V jeho prostorách ale vznikají také soutěžní pořady AZ-kvíz a AZ-kvíz junior, Křesťanský magazín a diskusní pořady Věříte médiím? a Čaj pro třetího.


Branami Televizního studia Ostrava prošlo 1 600 diváků, kteří si prohlédli expozici kostýmů z pohádek Císař a Tambor a O ztracené lásce. Ve studiu, odkud se hlásí Report a další zpravodajské pořady, si vyzkoušeli čtecí zařízení a v redakci zpravodajství si zkusili namluvit odhlášení zprávy. Prohlídková trasa vedla střižnami, zvukovýrobou, režijním pracovištěm a končila na nádvoří, kde se návštěvníci podívali do přenosových vozů.


Zaměstnanci České televize své diváky neopustili ani tuto neděli – velká část z nich se věnovala návštěvníkům v roli pořadatelů. Během prohlídkové trasy se hosté setkali s osobnostmi, které znají z televizní obrazovky – v Praze byl velký zájem o fotografie s autogramy sportovních komentátorů mj. Roberta Záruby, Petra Vichnara, Petra Svěceného, Vojtěcha Bernatského nebo o moderátorů pořadu Branky, body vteřiny Ivany Bednaříkové a Stanislava Bartůšky. Prostředí Velína hostům přiblížili moderátoři Událostí Světlana Zárubová, Josef Maršál a moderátoři počasí Alena Zárybnická a Pavel Karas. Hosté se zajímali i o práci oblíbených programových hlasatelů, například Ivety Kováčové, Marie Retkové, Aleše Hemaly nebo Jiřího Ptáčníka. V Brně se návątěvníci setkali s dvěma z členů brněnské četnické pátrací stanice ze seriálu Četnické humoresky – herci Zdeňkem Junákem a Erikem Pardusem. Přišel také režisér tohoto úspěšného televizního seriálu Antonín Moskalyk , který v těchto dnech točí uľ třetí řadu humoresek. V Ostravě Aleą Juchelka vyprávěl o Medúze , diváci se setkali s moderátorem pořadu Na stopě Romanem Svobodou a s moderátory Dobrého rána a Reportu. Redaktoři Martin Musial, Šárka Bednářová, Jana Dronská, Jiří Loučka, Iva Bartoňová a Karel Novák ochotně odpovídali na jejich dotazy.

V rámci kampaně Normální je platit včas zodpověděli pracovníci útvaru televizních poplatků ČT aktuální dotazy diváků na toto téma.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.05.2005 • Digitalizace (DVB-T, C, H, S…) [ 2 ]
18.05.2005 • Vedení ČT se omluvilo za formulaci dopisu domácnostem [ 1 ]
17.05.2005 • Uchazeči věří, že televizní rada udělí digitální licence
16.05.2005 • Pozvánka na Den otevřených dveří ČT v Praze na Kavčích horách [ 5 ]
10.05.2005 • ČT1, ČT2 a ČT24 přibudou do platformy UPC Direct - aktualizováno [ 66 ]
04.05.2005 • 24cz zahájila internetové vysílání [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Den otevřených dveří s ČT 

23.05.2005 09:40 • anonym
Den otevřených dveří s ČT dne 22. května 2005 aneb jak to vypadá v České televizi http://fotograf.ic.cz/ct
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist