Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 16:03:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

ASTRA uzavřela dohodu s BBC na další satelitní transpondér

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 13.07.2005


SES ASTRA, společnost SES GLOBAL oznámila, že s BBC uzavřela smlouvu na další transpondér, tentokrát na satelitu ASTRA 2A 28,2° východně. BBC, která už má šest transpondérů na družici ASTRA 2B a 2D, využije další kapacitu na změny v poskytování ("překonfigurování") satelitní nabídky televizních, rozhlasových programů a interaktivních služeb.

Pan Alexander Oudendijk, hlavní obchodní zástupce společnosti ASTRA a nejvyšší viceprezident, řekl: "BBC je vysílací instituce v celém světě respektovaná a obdivovaná pro pestrost a kvalitu jejich programů. BBC se opět rozhodla rozšířit náš obchodní vztah a věříme, že to není v malém měřítku kvůli naší stejně zamyšlené angažovanosti v otázce kvality a servisu."

Vedoucí distribuce BBC, pan Richard Waghorn, řekl: "BBC se snaží přinést své služby (vysílání) v celé Velké Británii v platformách, kde naši diváci očekávají, že je najdou nekódované. Nový transpondér zvýší naši flexibilitu, která vychází vstříc změněnému přání našich diváků pokud jde o satelitní platformu. BBC potěšilo, že její dlouholetý obchodní vztah se společností ASTRA bude pozvednut na vyšší úroveň, jenž může zajistit technickou odbornost a zkušenosti světové třídy, právě tak jako prokázané zabezpečení a rezervní zařízení."


O společnosti SES ASTRA:

Satelitní systém ASTRA je nejvýznamnějším satelitním systémem DTH v Evropě, poskytující služby pro více než 102 miliónů domácností s DTH a kabelovou přípojkou. Flotila satelitů ASTRA nyní zahrnuje 12 satelitů, vysílající více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů i multimediálních a internetových služeb.

Dvě hlavní orbitální pozice ASTRA pro služby DTH jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby jako např. DTC (Direct-to cable), satelitní newsgathering (SNG) a příležitostné aplikace jsou poskytovány z orbitální pozice 23,5° východně.

SES ASTRA je společnost SES GLOBAL: SES GLOBAL zcela vlastní dva vůdčí satelitní operátory na trhu, SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost rovněž má strategický podíl ve firmě AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe, a NSAB v Evropě. SES GLOBAL může poskytnout kvalitní řešení v oblasti satelitních spojů s flotilou 38 satelitů po celé zeměkouli.

Další informace o SES GLOBAL lze najít na stránce: www.ses-global.com.


O satelitním vysílání BBC ve Velké Británii:

BBC poskytuje své veřejnoprávní služby ve Velké Británii prostřednictvím platforem - analogové, digitální terestrické, kabelové a satelitní; veřejnoprávní rozhlasové stanice BBC dále vysílají i v systému digitálního rozhlasu DAB a online.

Spolu s jinými platformami, BBC ze satelitu vysílá osm britských veřejnoprávních televizních programů - BBC ONE ve všech jejích regionálních mutacích, BBC TWO, BBC THREE, BBC FOUR, NEWS 24, BBC Parliament, the CBBC Channel, CBeebies, dále jsou to interaktivní služby, souběžný program všech rozhlasových sítí BBC, a to všechno nekódovaně. Ve svém programu pro budoucnost, BBC plánuje rozšíření podílu digitálního vysílání. V rychle vyvíjejícím se digitálním světě to poskytne veřejnoprávní službu, flexibilitu a vyhoví změněným potřebám diváků.


PR Press SES Astra, 11.7.2005, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.07.2005 • Náhrada ve vysílání za TV Praha a TV Hradec Králové [ 9 ]
30.06.2005 • Fotbalové mistrovství světa 2010 bude vysílat Česká televize
28.06.2005 • Nové programy v nabídce UPC - aktualizováno [ 41 ]
23.06.2005 • Satelitní novinky, které vám přinese satCentrum [ 14 ]
08.06.2005 • V ČR je na 600 tisíc satelitních přijímačů – je to mnoho anebo málo? [ 9 ]
23.05.2005 • Česká televize otevřela brány svým divákům [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist