Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 21:43:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Regionální TV Praha dnes končí

  Autor: ČTK, ČM, RTV Galaxie, redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 15.07.2005


Regionální televize TV Praha zřejmě skončí své vysílání. Podle informace ČTK z 13.7.2005 by se tak mělo stát dnes, v pátek 15.7.o půlnoci. V neděli asi skončí i tým, který připravuje vysílání sesterské regionální stanice TV Hradec Králové, přičemž není jisté, zda bude program vyrábět jiný tým. To by znamenalo konec vysílání také TV Hradec Králové. Vysílací licence je přitom platná do září 2008.

Vysílání obou regionálních televizí nyní zajišťuje společnost RTV Galaxie, která patří do skupiny GES Media Holding. Její mluvčí Jana Adamčíková ČTK sdělila, že informace firma uvede v tiskové zprávě, kterou zveřejní zřejmě ještě dnes.

Podle informací serveru EuroOnline však má TV Hradec Králové pokračovat. Zaměstnancům TV Praha ale vedení sdělilo, že jejich pracovní poměr končí. Ušetřené peníze mají být investovány do digitalizace TV Prima, řekl serveru důvěryhodný zdroj. GES Media Holding je vlastníkem TV Prima.

Podle společných webových stránek TV Praha a TV Hradec Králové sleduje tyto televize denně 17.000 diváků a alespoň jednou týdně 80.000 lidí. GES Media Holding před nedávnem prodal i časopis Mladý svět a zastavil vydávání dalšího svého časopisu TV Tip, oba patřily pod dceřiné firmy holdingu. GES Media Holding je podle obchodního rejstříku zatím stále také menšinovým majitelem sportovního kanálu Galaxie Sport, v němž většinu vlastní Jiří Hojgr.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání ale před měsícem schválila prodej obou podílů společnosti Hartic, která patří do skupiny PPF. Vysílání obou regionálních televizí nyní zajišťuje společnost RTV Galaxie, která patří do skupiny GES Media Holding. Licenci k vysílání těchto dvou stanic ale nyní vlastní Martin Kindernay, kterému ji před nedávnem vrátil soud. Původně totiž Kindernay provozoval regionální stanici TV3, kterou financovala lucemburská společnost EMV. Před třemi lety chtěl licenci převést na společnost KTV, kterou fakticky ovládala EMV. To rada zamítla, a posléze povolila převést licenci na společnost RTV Galaxie, která na tomto základě začala vysílat TV Praha a TV Hradec Králové.

EMV převod na RTV Galaxii napadla a soud před nedávnem tento převod zrušil. Licence se tak ocitla opět u Kindernaye, který však již tři roky v televizní oblasti nepodniká. Kindernay ČTK řekl, že požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, aby licenci opět převedla na RTV Galaxii. Tato společnosti nyní funguje ne jako vysílatel, ale pouze jako servisní organizace. EMV se však licence stále domáhá a České republice hrozí mezinárodní arbitráží.

Zdroj: ČTK, 13.7.2005, (lar), Česká média, 14.7.2005


Vysílače TV Praha a Hradec Králové:


TV Praha vysílá v Praze na Novodvorské z budovy Eltodo (naladíme ji na 9.TV kanál), z Národního technického muzea na Letné (11.k), z vysílače Českých radiokomunikací na Strahově (28.k) a z Malešického komínu (58.k).

Jako určitá zajímavost je vysílání TV Praha pro Mníšek pod Brdy plus spádové obce s cca 4500 stálými obyvateli a velmi početnou skupinu rekreantů. Zhruba po ročním legislativním řízení se státními orgány zde získala tato televize přidělený 34.TV kanál s vyzářeným výkonem 8 W. Na něm začala vysílat loni v zimě (přesně 10.12.2004). TV Praha zde uvažovala i o případném umožnění krátkých vstupů se zpravodajstvím z Mníšku, Dobříše a Příbrami lokální televizi Fonka.

TV Hradec Králové je možné sledovat z vysílače Chlum na 46.TV kanálu.

Na tomto - 46.kanále experimentálně vysílá v Praze a části středních Čech digitální paket (DVB-T) společnosti Czech Digital Group, v jehož programové nabídce také byla TV Praha.

V médiích se čas od času objevovaly i úvahy o satelitním vysílání TV Praha, podobně jako byla dříve šířena bývalá TV3 M.Kirdenaye. K tomu však nikdy nedošlo.

redakce satCentrum


Sledovanost TV Praha, TV Hradec Králové - výsledky z výzkumu Media projekt:

Podle výsledků výzkumu Mediaprojekt sledovalo v druhém pololetí roku 2004 alespoň jednou týdně vysílání TV Praha a TV Hradec Králové 80 tisíc diváků ve věku 12 – 79 let, alespoň jednou denně 17 tisíc diváků. Nejsledovanější byly pořady vysílané mezi 20. – 22. hodinou, dále podvečerní vysílání od 18 hodin a vysílání po 22. hodině.

Velmi zajímavé jsou výsledky o týdenní sledovanosti TV Praha a TV Hradec Králové v domovských krajích, Praze a Východočeském kraji.

Z porovnání sledovanosti s dalšími pěti neceloplošnými stanicemi měřenými Media Projektem vyplývá, že ve Východočeském kraji obsadila TV Hradec Králové druhé místo a v kraji Praha je TV Praha jednoznačně nejsledovanější - v počtu diváků během týdne tedy předčila stanice Óčko, Galaxie Sport, Spektrum, Discovery Chanel a Hallmark.

Věkem a zastoupením obou pohlaví se diváci TV Praha a TV Hradec Králové příliš neliší od populace. Mírně nadprůměrně sledují TV Praha a TV Hradec Králové ženy, zejména odpolední a noční vysílání, ale i muži mají svůj oblíbený čas, od 18 do 20 hodin tvoří 55% ze všech diváků této stanice.

Z hlediska věku jsou odlišnosti malé. Oproti věkové struktuře populace je mírně vyšší podíl diváků ve věku 30 – 49 let, mírně nižší je podíl věkové kategorie 50 – 79 let.

Výrazně vyšší je zastoupení diváků vzdělaných vysokoškolsky a středoškolsky s maturitou, zatímco v populaci je podíl této skupiny 36%, mezi diváky TV Praha, TV Hradec Králové představují polovinu.

Z hlediska sociální klasifikace je vzhledem k populaci výrazně nadprůměrný podíl střední sociální vrstvy, podprůměrný je podíl hůře sociálně zabezpečených.

Zdroj: SKMO, MEDIAN, GfK Praha, Jana Malíková - tisková mluvčí RTV Galaxie, a.s., 11.3.2005



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.07.2005 • Óčko má první data o sledovanosti, ta v květnu mírně klesla
12.07.2005 • Česká televize uvažuje pro digitalizaci až o šesti programech [ 12 ]
08.07.2005 • Víkend plný přenosů na Galaxii sport!
04.07.2005 • Nový kanál pro dospělé v nabídce UPC Direct [ 15 ]
01.07.2005 • Nové programy v nabídce UPC - II [ 34 ]
30.06.2005 • Novinky na Hot Birdu – II

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  visilat zřejmě bude, ale vysíl ... 

18.07.2005 09:45 • anonym
visilat zřejmě bude, ale vysílat asi ne :-)

 
 
  visilat zřejmě bude, ale vzsíl ... 

18.07.2005 09:44 • anonym
visilat zřejmě bude, ale vzsílat asi ne :-)

 
 
  bude jeste ten kanal visilat 

16.07.2005 19:09 • anonym
bude jeste ten kanal visilat
 
 
  bude jeste ten kanal visilat 

16.07.2005 18:06 • polo
bude jeste ten kanal visilat
 
 
  Karle, 

16.07.2005 17:39 • anonym
četl si vůbec tento článek (ty písmenka sestavené do řádků tady nahoře)?
 
 
  proc skoncil kanal hradec kralove 

16.07.2005 17:13 • karel
proc skoncil kanal hradec kralove
 
 
  @Tuli tuli : Velkou cast toho ... 

16.07.2005 09:28 • Lala
@Tuli tuli : Velkou cast toho co vysilal Supermax vysila Minimax a A+.
 
 
  Jenze ten zminovany SUPERMAX p ... 

15.07.2005 13:27 • faust
Jenze ten zminovany SUPERMAX patril do americke rodiny HBO :))
Je to skoda ale bubec me to nesere bo sem to nemel moznost vubec sledovat
 
 
  ....aby nebylo vse zase jinak 

15.07.2005 10:42 • Egon
A je to opravdu overena zprava???????.Aby to nebylo zase jako s Film+,MeteoTV,.... :-)
Ikdyz napsala to CTK,tak asi jo:-)
 
 
  Achjo ... 

15.07.2005 09:35 • Tuli Tuli
Proč zanikají dobré programy, kupujeme k....iny od američanů a spol. a naše programy jako SUPERMAX. nebpo T¨V Praha končí:o( Achjo zase podpora většího koláče TV NOVA:o( Hnus!!!!
 
 
  důvěryhodný zdroj 

15.07.2005 06:53 • Honza
Ušetřené peníze mají být investovány do digitalizace TV Prima, řekl serveru důvěryhodný zdroj.
.
Stačilo se včera dívat na polední zprávy na ČT1, tam o tom kdákali o sto šest a mohl si anonymní "důvěryhodný zdroj" ušetřit práci. ;-D
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist