Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 10:53:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Opoždění spuštění nových programů Skylinku, bavič Izer a nadále dvě samostatné platformy

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 14.10.2011



Měsíc říjen nebude letos ve znamení rozšíření programové nabídky. Na setkání prodejců Skylink dorazí i prodejci CS Linku a bavič Izer. CS Link a Skylink budou i v dalších měsících samostatné platformy...



Akvizice platformy Skylink, největšího DTH operátora v České republice a na Slovensku, kterou získala 30. 9. 2011 lucemburská společnost M77 Group, paradoxně zpomaluje plánované rozšíření programové nabídky a spuštění nových transponderů na dokončeném uplinku na pražském Barrandově i mobilním uplinku na bratislavském Kamzíku. V platformě Skylink se v současné době překoordinovávají nové vysílací kapacity tak, aby mohly být využity i pro ostatní platformy v rámci M7 Group. A tím se o zhruba měsíc odsouvá termín spuštění nových programů v nabídce platformy Skylink, na které už abonenti netrpělivě čekají.

Česko slovenská platforma Skylink využívá pro distribuci programů na satelity Astra 3A a Astra 3B, umístěné na orbitální pozici 23,5 stupňů východně dvě paraboly stacionárního uplinku na vrchu Kamzík v areálu Towercomu v Bratislavě. Ty slouží k distribuci signálu pro transpondery č. 205, dowlink frekvence 11,797 GHz, horizontální polarizace, tp. č. 215, 11,992 H, tp. č. 221, 12,110 H a tp. č. 15, 12,565 H.

Pro distribuční transponder č. 295, 11,895 V, který bude uplinkován z pražského Barrandova byl zatím používán mobilní uplink s parabolou na přívěsu, zaparkovaném před vysílací televizní věží Towercomu na bratislavském Kamzíku. Tento mobilní uplink bude po spuštění pražského uplinku využíván pro distribuci nového transponderu Skylinku na družici ASTRA 3B, frq. 11,837 GHz, polarizace horizontální, Symbol Rate 27500 kSymb/s, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK.

Také na pravidelném půlročním pražském i olomouckém setkání prodejců Skylink ve dnech 26. 10. a 27. 10. 2011 dojde k významné změně v programu setkání. Místo pracovního jednání, spojeného se seznámením se s novými kanály podzimního rozšíření zde budou vystupovat s prezentacemi společnosti Astra CEE, HBO ČR a … bavič Izer. Na setkání byli nakonec pozváni i prodejci ještě před čtrnácti dny konkurenční platformy CS Link.

Přestože se obě platformy společně setkali v M77, pro abonenty se zatím nic nemění, nejméně do konce roku obě platformy vystupují jako samostatné značky Skylink a CS Link.

Redakce satCentrum domluvila na příští měsíc účast výkonného ředitele TradeTec ing. Jaromíra Glisníka v dalším chatu on line, a to na dobu, až bude moci seznámit čtenáře a abonenty Skylinku s novinkami (nejen) v této platformě. V současné době je řada věcí ještě v jednání a také bude ještě docházet ke změnám a korekcím předchozích plánů a vizí…


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 14. 10. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.10.2011 • Společnost Allcom slaví 20 let od založení. Slavte s námi
09.10.2011 • Prehlásenie DIGI Slovakia pre média [ 2 ]
04.10.2011 • Barrandovský uplink Skylinku dokončen [ 3 ]
30.09.2011 • Barrandovský uplink již otestoval s SES ASTRA vysílací parabolu
19.09.2011 • Towercom bude od 1. októbra využívať už piaty transpondér na satelite ASTRA 3 na orbitálnej pozícii 23,5° východnej dĺžky [ 2 ]
10.09.2011 • Skylink buduje na pražském Barrandově nový satelitní uplink

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist