Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 03:03:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v listopadu na National Geographic Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 26.10.2011


Strhující příběhy, katastrofické události, historická fakta, skutečnosti nebo fikce můžete vidět v listopadu na National Geographic Channel. Uvidíte neuvěřitelné záběry v dokumentu Nesmrtelní, nebudete věřit, že někdo mohl přežít zdánlivě smrtící událost. 50. let výročí stavby berlínské zdi (1961) sledujte více Krok za krokem: Zrod železné opony. Seriál Těžké časy vás vezme na roční pobyt za mřížemi. Pětidílný seriál Skrytá pravda se zaměří na několik nejoblíbenějších a nejdéle tradovaných záhad světa. Nenechte si ujít z Nedělních speciálů jedinečné dokumenty jako jsou Pohled zevnitř: Tokijská mafie, JFK: Ztracená kulka a nebo Pohled zevnitř: Nejhorší ruské vězení.



Nesmrtelní

Až uvidíte tyto záběry, neuvěříte, že to někdo mohl přežít. Ale opravdu se to stalo a mnozí by to jistě nazvali zázrakem. Nicméně za každou z těchto senzací je nečekané vědecké vysvětlení. National Geographic Channel nyní prozkoumá katastrofické události vymykající se našemu chápání, které měly očividně skončit smrtí, ale přesto zanechaly přeživší, kteří jen vrtí hlavou nad svým šťastným osudem. Seriál Nesmrtelní prošetřuje 10 skutečných tragických nehod a vysvětluje, jak někdo mohl přežít zdánlivě smrtící událost. Pomocí rekonstrukce každého z incidentů objevíme pevná vědecká fakta a pravidla, která odporují zákonům pravděpodobnosti. Uslyšíme trýznivé výpovědi očitých svědků i obětí a získáme tak ucelený pohled na to, co se skutečně stalo. Těšit se můžeme na příběh parašutisty, který doslova spadl z nebe, pilota vrtulníku, který se nad městem rozlomil na dvě poloviny, i těžkého vozu, jenž převálcoval chodce. Ošetřovatele v ZOO zase napadli hladoví lvi a turistu na Havaji smetly divoké vlny z útesu. Naše kamery následují šťastlivce, kteří přestáli tyto hrůzostrašné nehody a nyní se snaží naleznout vysvětlení svého přežití. Pomocí detailní analýzy a pokusů snad spolu s vědci pochopíme tu směsici štěstí, náhody a vědy skrývající se za každým případem. Nesmrtelní tak pochopí, jak a proč se mohli vzepřít zákonům smrti, a budou nám vyprávět svůj příběh.

Úterý 22. listopadu ve 23.00 hod.



Krok za krokem: Zrod železné opony

Detailní pohled na architekty a budovatele, kteří stáli za rozdělením Evropy v rámci studené války.

Neděle 6. listopadu ve 22.00 hod.



Těžké časy 3

Seriál Těžké časy Vás vezme na roční pobyt za mřížemi. Uvidíte příběhy lidí, kteří žijí a slouží v jednom z nejtvrdších nápravných zařízení v USA. Jde o nemilosrdný svět, v němž je třeba si uhájit těžce získaný respekt, a kde násilí je neustálou hrozbou. Spása je zde jen nepolapitelným snem.

Pondělí 28. listopadu ve 22.00 hod.



Skrytá pravda 2

Mýtus nebo realita? Skutečnost nebo fikce? Seriál Skrytá pravda se zaměří na několik nejoblíbenějších a nejdéle tradovaných záhad světa. Legenda o Atlantidě, Lochnesská příšera, UFO, starobylé křišťálové lebky na sebe táhnou velikou pozornost, ale jsou také velmi rozporuplné. S využitím nejnovějších vědeckých technologií, názorů renomovaných expertů a převratných experimentů prozkoumáme nejzajímavější i nejvíce udivující nevysvětlené fenomény. V tomto seriálu se ponoříme hluboko do analýzy důkazů a testování teorií, o nichž věda tvrdí, že jsou to legendy.

1. díl – Atlantida, středa 2. listopadu ve 22.00 hod.
2. díl – Křišťálové lebky, středa 9. listopadu ve 22.00 hod.
3. díl – UFO, středa 16. listopadu ve 22.00 hod.
4. díl – Lochnesská příšera, středa 23. listopadu ve 22.00 hod.
5. díl – Král Artuš, středa 30. listopadu ve 22.00 hod.




Nedělní speciály

Pohled zevnitř: Tokijská mafie

Tokio. Spořádané, organizované, moderní a zdánlivě bezpečné velkoměsto. Ale toto rozlehlé město neonů skrývá jedno temné tajemství. Pro miliony místních obyvatel to není něco, co by viděli každý den, a možná se s tím ani nikdy nesetkají. Ale pro lidi zvenčí neexistuje nic očividnějšího než moc a síla nechvalně známého organizovaného japonského zločineckého syndikátu, yakuzy. Tento provokativní a přelomový dokument Vás odnese do tajemného podsvětí, kde se setkáte se skutečnou yakuzou, s gaunery i vysoce postavenými bossi, s lidmi, kteří píší o každém jejich kroku, i s policisty usilujícími o jejich zadržení. Uvidíte neuvěřitelné osobní příběhy a uslyšíte otevřené výpovědi o organizaci, která dokáže být uctívaná i zkorumpovaná, násilnická i zdrženlivá, milosrdná i poháněná neukojitelnou chamtivostí.

Neděle 13. listopadu ve 22.00 hod.



JFK: Ztracená kulka

Údajně jde o nejdůležitější důkazní materiál všech dob. Originální Zapruderův snímek zobrazující nejdůležitějších 11 vteřin atentátu na prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho byl doposud uzavřen v Národním archivu a nikdo se jej ani nedotkl. Téměř 50 let hledali vyšetřovatelé nad kopiemi tohoto výjimečného filmu nápovědu, co se 22. listopadu 1963 v Dallasu skutečně stalo. Početné a mnohdy utajované kopie snímku byly prezentovány jako obecný důkaz snad pro každou možnou, alespoň trochu myslitelnou teorii o zavraždění JFK.

Neděle 20. listopadu ve 22.00 hod.



Pohled zevnitř: Nejhorší ruské vězení

Poprvé v dějinách se zahraničnímu natáčecímu štábu otevírají brány tří ruských věznic. Podívejte se do zařízení s nejvyšší ostrahou, kde své dny dožívají kanibalové, teroristé i vrazi. Navštívíte také nestarší vězení v Rusku nebo vězeňský tábor na Sibiři, kde se teploty pohybují kolem minus 50 stupňů Celsia. Vyslechneme si svědectví kanibala, kde nám popíše, jak si vařil či smažil a poté konzumoval své oběti. V nechvalně proslulé centrální věznici ve Vladimiru nám vrah povypráví, jak zabil svého švagra, který v noci vyrušoval jeho dceru ze spaní. V sibiřském vězeňském táboře se zase rozchází cesty dvou kamarádů.

Neděle 25. listopadu ve 22.00 hod.



Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz.


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV download.

Najdete nás také na Facebooku!


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 26. 10. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2011 • Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu
25.10.2011 • Listopadové programové tipy HBO a HBO HD
24.10.2011 • Objevujte v listopadu přírodu na Nat Geo Wild
23.10.2011 • Další satelitní přenos z Metropolitní opery Live in HD: Wolfgang Amadeus Mozart - Don Giovanni
21.10.2011 • Tip týdne: Zone Reality odhalí sériové vrahy
21.10.2011 • Nenechte si ujít v listopadu na Travel Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist