Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 21:53:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 27.10.2011


Placený filmový kanál Cinemax uvede v listopadu tři starší snímky, které režíroval známý francouzský herec Mathieu Kassovitz: Kafe s mlíkem, Nenávist a Povolání vrah. Kassovitz hrál v komedii Amélie z Montmartru, či ve Spielbergově filmu Mnichov, režíroval thriller Purpurové řeky a horor Gothika. Cinemax dále přichystal pro filmové fanoušky dánské filmy Rosa Morena a Odraz, italsko-španělské retro Kouzlo na plátně, americké snímky 200 cigaret a Americký prezident, maďarské drama Zázrak v Krakově a britskou komedii Narodil se Kristus Pán!



Zvláštní tipy

Filmový kanál Cinemax uvede v listopadu tři starší snímky, které režíroval známý francouzský herec Mathieu Kassovitz (nar. 1967). Z jeho pozdějších režijních počinů patří k nejpopulárnějším thriller Purpurové řeky (2000) a horor Gothika (2003). Jako herec se Kassovitz prosadil například ve slavné Jeunetově komedii Amélie z Montmartru (2001), či ve Spielbergově rekonstrukci Mnichov (2005), přibližující hon na pachatele masakru izraelských sportovců.


Kafe s mlíkem (Café au lait)

Osmnáctiletá Lola udržuje vztah se dvěma milenci, jež se vzájemně liší barvou pleti. Běloch Felix rád jezdí na kole, má v oblibě noční kluby a vyznává rap. Černoch Jamal nosí značkové oblečení a studuje práva, aby vyhověl svým rodičům. Lola jednoho dne zjistí, že je těhotná, netuší však, kdo z jejich milenců je otcem očekávaného dítěte. Oba mladíky proto pozve na večeři do svého malého bytu. Začíná kuriózní boj o dívčinu přízeň...

Premiéra: pondělí, 14. listopadu ve 20:00 hod.


Nenávist (La haine)

Polemické drama z roku 1995 rámuje bezútěšné prostředí zchátralého sídliště na předměstí Paříže. Osudy trojlístku nezaměstnaných mladíků - rozezleného Žida, upovídaný Araba a svalnatého černocha - se zauzlí po policejní akci proti zdivočelým výtržníkům. Při zásahu je surově zmlácen mladík, jenž patřil k jejich kamarádům. Trojice stráví večer v Paříži, kde zabíjí čas a zároveň spřádá plány, jak se strážcům zákona co nejúčinněji pomstít...

Premiéra: pondělí, 21. listopadu ve 22:00 hod.


Povolání vrah (Assassin(s))

Nájemný vrah jménem Wagner, jenž své pochybné povolání vykonával víc než čtyřicet let, se chystá odejít do ústraní. Stárnoucí zabiják si svého nástupce vytipuje v pětadvacetiletém Maxovi, jenž se živí jako svářeč, přilepšuje si drobnými krádežemi a vzhledem ke své zálibě v počítačových hrách má dokonalý postřeh. Wagner svého učedníka trpělivě zaučuje, během jejich první zakázky se ale ukáže, že Max pracuje podle odlišných pravidel.

Premiéra: pondělí, 28. listopadu ve 22:00 hod.



Nenechte si ujít

200 cigaret (200 Cigarettes)

Americká hořká komedie z roku 1999, kterou jako svůj debut realizovala Risa Bramon Garciaová, se odehrává počátkem osmdesátých let v New Yorku během silvestrovské noci. Ohniskem panoptika ambicí, zklamaných lásek a pomíjivých erotických avantýr je taxík se světáckém černým šoférem... Několik různorodých mužů a žen se chystá strávit závěr roku na bouřlivé oslavě. Sejdou se v bytě, jehož osamělá majitelka se během únavného čekání opila a usnula... Trpce humornou mozaiku zpestřuje účast pozdějších populárních hvězd, včetně Bena Afflecka a Kate Hudsonové.

Premiéra: pátek, 4. listopadu ve 20:00 hod.


Rosa Morena

Thomas (Anders W. Berthelsen) je čtyřicetiletý gay, který pracuje jako architekt a touží vychovávat potomka. Úřady v rodné zemi mu žádost o adopci zamítly vzhledem k jeho orientaci. Zklamaný muž se doslechne o možnosti realizovat své přání pomocí ilegální transakce v Brazílii. Vydá se proto do vzdálené jihoamerické země, kde se však setká s náladovou, vášnivou a těhotnou Mariou... Dánský film o touze, nečekané lásce i objevování životních hodnot režíroval Carlos Augusto de Oliveira.

Premiéra: neděle, 6. listopadu ve 20:00 hod.


Jack se chystá vyplout (Jack Goes Boating)

Režijní debut herce Phillipa Seymoura Hoffmana, natočený podle stejnojmenné divadelní hry Boba Glaudiniho, vypráví o křehkém vztahu dvou osamělých čtyřicátníků. Jack (Phillip Seymour Hoffman) se živí jako šofér limuzíny a prostřednictvím svého kamaráda Clyda se seznámí s plachou Connie (Amy Ryanová). Pár si domluví, že si vyjede na lodičce, nesmělý řidič však neumí plavat. Pod dohledem svého přítele začne trénovat ve starém bazénu, u italského kuchaře z exkluzivního hotelu se zároveň učí vařit. Zdánlivě nanicovatý muž dělá v obou činnostech překvapivé pokroky a slibně se rozvíjí i jeho milostná známost...

Premiéra: sobota, 12. listopadu ve 20:00 hod.


Zázrak v Krakově (Miracle in Cracow)

Židovský mladík, jenž se svou babičkou vyrůstal v Budapešti, momentálně žije v Krakově. Jeho rodina kdysi vlastnila mnoho cenných knih, jež však za války zabavili nacisté. Babička mu vyprávěla o tajemném textu, který podle dávné hebrejské legendy umí vzkřísit mrtvé. Peter se starobylou knihu snaží vypátrat a zjistí, že její majitelkou je atraktivní dívka... Maďarské drama o prolínání mysteriózních tradic se skutečným životem režírovala Diana Groóvá.

Premiéra: neděle, 13. listopadu ve 20:00 hod.


Narodil se Kristus Pán! (Nativity!)

Učitel ze základní školy Paul Maddens (Martin Freeman) připravuje se svými žáky muzikál na biblické téma. Podobnou inscenaci však chystá i noblesní škola v sousedství a oba týmy začnou soupeřit o to, kdo bude lepší. Paul se chlubí svou známostí s hollywoodskou producentkou Jennifer (Ashley Jensen), která by mohla zařídit filmovou adaptaci. Vlivnou ženu však ve skutečnosti léta neviděl... Britská rodinná komedie vznikla v režii Debbie Isittové.

Premiéra: sobota, 19. listopadu ve 20:00 hod.


Odraz (Rebounce)

Hrdinkou dánského dramatu režisérky Heidi Marii Faisstové je dospívající Louise, jež vyrůstá u své babičky. Ve své excentrické matce, jež byla právě propuštěna z vězení, vidí neodolatelný vzor. Susan svou dceru vezme na divoký večírek, kde naivní puberťačka stráví celou noc po jejím boku. Louise tak poznává zdánlivě atraktivní svět, plný sebevědomých mužů, drogových lákadel i rychle vydělaných peněz. Dokáže nezkušená dívka odhalit jeho ničivá nebezpečí?

Premiéra: neděle, 20. listopadu ve 20:00 hod.


Americký prezident (The American President)

Romantická komedie z prostředí vysoké politiky, kterou v roce 1995 natočil Rob Reiner, těží z konfliktu mezi pohodlným pokrytectvím a riskantní odvahou k pravdě. Prezident USA (Michael Douglas) se seznámí s energickou ženou, jež pracuje pro ekologickou lobby. Cílevědomá Sydney (Annette Beningová) pomáhá při prosazování přísnější verze zákona o energii. Ovdovělý státník, jenž vychovává dvanáctiletou dceru, se do sympatické ženy zamiluje. V soukromí je sice šťastný, octne se však pod tlakem ambiciózního oponenta a klesající popularity. Agenti FBI navíc zjistí, že minulost jeho favoritky kalí politický škraloup.

Premiéra: pátek, 25. listopadu ve 20:00 hod.


Kouzlo na plátně (L'imbroglio nel lenzuolo)

Italsko-španělské retro je situováno do počátku minulého století, kdy nově objevená kinematografie byla považována za ďábelský trik... Ambiciózní Federico žije v Palermu, studuje medicínu a touží po kariéře režiséra. Seznámí se s majitelem místního divadla a začne chystat film. Pro ztvárnění biblického příběhu o cudné Zuzaně však potřebuje nahou krásku. Původní kandidátkou na tuto roli je volnomyšlenkářská novinářka, pak ale Federico spatří půvabnou pradlenu a tajně ji natočí při koupeli... Režii dobové romance, v níž jednu z vedlejších rolí ztvárnila Geraldine Chaplinová, měl Alfonso Arau.

Premiéra: neděle, 27. listopadu ve 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 27. 10. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.10.2011 • Žijte se zájmem v listopadu na National Geographic Channel
25.10.2011 • Listopadové programové tipy HBO a HBO HD
24.10.2011 • Objevujte v listopadu přírodu na Nat Geo Wild
23.10.2011 • Další satelitní přenos z Metropolitní opery Live in HD: Wolfgang Amadeus Mozart - Don Giovanni
21.10.2011 • Tip týdne: Zone Reality odhalí sériové vrahy
21.10.2011 • Nenechte si ujít v listopadu na Travel Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist