Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 04:11:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Atentát na Johna Fitzeralda Kennedyho v novém světle na NGC

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 19.11.2011



National Geographic Channel zrekonstruoval v doposud nejvyšším rozlišení záběry očitých svědků včetně legendárního Zapruderova snímku. Záhada ztracené kulky bude možná vyřešena prostřednictvím nové digitální rekonstrukce záběrů na dříve skryté detaily.



Zavraždění prezidenta Johna F. Kennedyho je i po téměř 50 letech událostí, jíž se zaobírá celý svět a především Spojené státy americké. Zatím se ale zdá, že existuje více otázek než odpovědí. Podle průzkumu z roku 2003 věří 70 procent Američanů, že Lee Harvey Oswald byl ve skutečnosti nevinný nebo že přinejmenším nejednal sám. Většina expertů a skeptiků se shoduje, že na prezidenta byly vypáleny tři výstřely, ale jedna z kulek se ztratila a nebyla nikdy nalezena. Oficiální vyšetřování nikdy přesně neurčilo čas a místo všech tří výstřelů a má záznamy pouze pro dvě ze tří kulek.

National Geographic Channel nyní nabízí dosud nevídaný pohled na jediné očité důkazy z tohoto osudného dne – domácí filmové záběry natočené běžnými občany Dealey Plaza v Dallasu. Nově digitálně vyčištěné snímky v doposud nejvyšším rozlišení možná umožní odhalit detaily a důkazy potřebné k vyvrácení či potvrzení konspiračních teorií obestírajících celý atentát. Restaurován byl i legendární Zapruderův film.

Tým expertů na vyšetřování pod vedením renomovaného historika Maxe Hollanda analyzuje remasterované snímky a hledá nová vodítka k rozluštění záhady. Procházejí jedno okénko na pásce za druhým a sekundu po sekundě rekonstruují všechny události, k nimž došlo 22. listopadu 1963 na Dealey Plaza. „Je to neuvěřitelně vzrušující. Věřím, že nám při rekonstrukci záběrů vzniká zcela nový materiál, který doposud nebyl vyhodnocen. Ještě nikdy se totiž nevyznačoval takovou jasností a přesností“, říká Holland při restaurování jednoho ze snímků.

Například se zdá, že jsme poprvé schopni vidět, jak se Lee Harvey Oswald v okně v šestém patře hýbe, jen krátce poté, co byl vypálen první výstřel. Kam ale dopadl? S použitím repliky prezidentova vozu, identické pušky i munice vyměří tým NGC přesný úhel střely a pokusí se vypočítat trajektorii všech tří střel.

Snímek JFK: Ztracená kulka, který jako vůbec první ukáže veškeré dostupné záběry atentátu, bude uveden v premiéře v neděli 20. listopadu od 22 hodin na National Geographic Channel. Reprízy čekají diváky NGC také v pondělí 21. listopadu v 9 a 17 hodin.


National Geographic Channels International (NGCI)

National Geographic Channels International (NGCI) vyzývá diváky, aby žili se zájmem, a to prostřednictvím chytré a inovativní programové skladby. Ve své náplni si klade otázku, co víme, jak nahlížíme na svět a co nás žene kupředu. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Television (NGT) a FOX Entertainment Group. NGCI se podílí na závazku National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svých šesti programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure a Nat Geo Music.

Celosvětově vysílá National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGT a Fox Cable Networks Group) do více než 380 milionů domácností ve 163 zemích a 37 jazycích. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Channels

Marketingová a distribuční společnost CHANNELS je dynamická a rozrůstající se firma působící na českém a slovenském trhu od roku 2003. Specializací společnosti je oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic. S ohledem na stabilitu, tradici a dlouholeté zkušenosti vlastníků televizních společností přinášíme nejen kvalitní obsah vysílání, ale jsme schopni zajistit i služby s ním související v oblastech marketingu a reklamy.


Jana Dobášová, Channels, s.r.o., zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.11.2011 • Turnaj mistrů na stanici NOVA Sport
15.11.2011 • Satelitní přenosy z Metropolitní opery pokračují minimalistickou operou Phila Glasse o životě Máhatmá Gándhího
08.11.2011 • ČT bude vysílat fotbalovou baráž Černá Hora – Česko
07.11.2011 • Slavný fotograf televize Spektrum získal v Londýně prestižní cenu Wildlife Photographer of the Year
07.11.2011 • Prosincové filmové premiéry na Universal Channels
04.11.2011 • Satelitní přenosy z Metropolitní opery zítra pokračují opusem Richarda Wagnera Siegfried

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to Czechlink 

20.11.2011 21:21 • ® Buddy
Obávam sa že nikdy, keď začal NGC "dabovať" do češtiny, NGC sa vyjadrilo že od toho času budú "dabovať" všetko, ale že staršie programy sa počešťovať nebudú.
Ani ja s tým nesúhlasím, lebo dokumenty NGC majú trvalú hodnotu, takže je predpoklad že sa budú reprízovať aj v budúcnosti...
Skúste sa aj ostatní pripojiť k žiadosti aby počeštili aj staršie dokumenty a aby zástupcovia NGC videli že je o to záujem a že nie sme spokojní že 15 miliónov obyvateľov v Cz a Sk im nie je dosť na to aby to počeštili aj dodatočne...
 
 
  Kdy asi bude National Geographic Channe HD ve Full 

19.11.2011 22:38 • ® Czechlink
Kdy asi bude National Geographic Channe HD ve Full CZ
 
 
  Synchronizace titulků s originálním zvukem NGC 

19.11.2011 11:03 • ® zdent
Dovolil bych si tímto Janu Dobášovou upozornit, že v některých pořadech (např.Vesmír, jak jej známe, Apokalypsa 2.světová válka) "zaostávají" často titulky za originálním zvukem třeba i přes 30 sekund! To je příšerné, když už je dávno jiná scéna. Titulky dodává tuším Smedia a dost často tam mají překlepy. Nechci kritizovat, ale zpožděné titulky naprosto znehodnocují pořady.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist