Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 22:26:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 24.11.2011


Placený satelitní a kabelový filmový kanál HBO uvede v prosinci posledních 7 epizod unikátní psychologické série z produkce HBO ČR Terapie, kterou již web satCentrum podrobně přiblížil. Dalšími dokumenty bude Em a On z cyklu Bez cenzury, ekologický snímek Záchrana pelikána č. 895 a přímý přenos z udílení Evropské filmové ceny 2011 v Berlíně. V nedělních premiérách uvidíme drama Wall Street: Peníze nikdy nespí, Sex ve městě 2 s nerozlučnými kamarádkami, tentokráte v Abú Zabí, akční snímek Zelený sršeň a pokračování komedie Fotři jsou lotři.


HBO v posledním měsíci v roce nabídne abonentům i další premiéry: černou komedii Táta šampión, western Jonah Hex, remake Galimatyáš, na Štědrý večer animovanou fantasy Koralína a svět za tajnými dveřmi, Werichovské Fimfárum - do třetice všeho dobrého a nejnovější snímek Quentina Tarantina Hanebný pancharti.




Terapie

Posledních sedm epizod unikátního psychologického dramatu, kterým společnost HBO Česká republika vstoupila na pole tvorby vlastních seriálů. Hlavní postavou je psycholog Marek Pošta (Karel Roden), kterého navštěvuje několik klientek a klientů.

Většina závěrečných dílů záměrně vybočuje z předchozího schématu pravidelných sezení. Osudy některých pacientů se rozuzlí pozitivně, jiné vyústí do otevřených či deziluzívních konců. Psycholog trpí pocity viny kvůli smrti vojáka Igora (Lukáš Hejlík), kterou pokládá za profesní selhání. Gymnastku Lindu (Michaela Doubravová) před posledním sezením překvapí sebevědomý otec (Tomáš Matonoha), jenž je příčinou jejích trápení. Dvaačtyřicátá epizoda je protkaná absurditami, jež naznačují její snový původ. Nejednoznačně se vyvine konflikt mezi muzikantem Michalem (Martin Hofmann) a novinářkou Janou (Aňa Geislerová), kteří plánují rozvod.

Celá Markova rodina se sejde po divadelním představení, v němž spolu s pacienty bohnické léčebny účinkovala jeho dcera Klára (Berenika Kohoutová). V poslední epizodě navštíví zamilovaný psycholog bývalou pacientku Sandru (Tatiana Pauhofová) v jejím bytě. Se svou bizarní zkušeností se vzápětí svěří své mentorce Ditě (Kamila Magálová)...

Sondu do rozporuplných lidských duší a profese terapeutů režírovali Petr Zelenka, Marek Najbrt a Jaroslav Fuit. První ze zmíněných režisérů byl také hlavním dramaturgem projektu, scénáře kromě Zelenky a Najbrta napsali rovněž Iva Klestilová, Robert Geisler a Benjamin Tuček. Drama Terapie vychází z celosvětově populárního izraelského formátu Be'Tipul. Jeho postavy i zápletky jsou přizpůsobeny českým historickým a kulturním kontextům.

Premiéry: od čtvrtka 1. prosince do pátku 9. prosince, každý všední den ve 20:00 hod.


Em a On

Další dokument z cyklu Bez cenzury je věnován dvojici nonkonformních umělců ze severočeského Litvínova. První si říká Em Rudenko, prohlašuje se za bývalého ukrajinského dělníka a je autorem absurdních básní plných záměrných nonsensů. Druhý - užívající pseudonym Xavier Baumaxa - je originální písničkář, jenž svou tvorbu zakládá na parodiích zprofanovaných žánrů, karikaturách celebrit a zesměšňování předsudků.

Režisér Vladimír Michálek sledoval aktéry svého snímku více než dva roky a přiblížil řadu jejich veřejných i soukromých vystoupení. Zazní v nich nejznámější Baumaxovy songy - například groteskní "etno" Pozitiff peopula, protinacistická balada Nazijazz, či parodický Ozajstný hip-hop, rapovaný slovensky. Nechybějí ani ukázky Baumaxovy účasti na pantomimické performanci, výňatky z jeho ironické show Opičan Havel, či fragmenty vystoupení s elitními hosty, včetně Radima Hladíka, Dana Bárty, či Lenky Dusilové. V rozhovorech během putování po severočeské krajině režisér pátrá i po rodinném zázemí a sociálních kořenech obou protagonistů.

Výsledkem je neučesaná koláž, plná drsného humoru, necenzurovaných zpovědí a troufalých mystifikací, ale také hloubavé svědectví o problematickém regionu severních Čech. Michálkův dvojportrét poodhaluje i pravé podoby jeho aktérů, skryté za jejich rozháranou autostylizací. Sleduje také vděčné reakce publika na jejich produkce. Dokument Em a On přerůstá v pozoruhodnou výpověď o sympaticky podvratné alternativě naší komerční scény.

Premiéra: čtvrtek 22. prosince ve 22:25 hod.



Nedělní premiéry

Wall Street: Peníze nikdy nespí (Wall Street: Money Never Sleeps)

V prologu amerického dramatu, navazujícího na slavný film z roku 1987, je finančník Gordon Gekko (Michael Douglas) po osmi letech propuštěn z kriminálu. Dobu, kterou strávil za mřížemi, prozrazuje jeho prastarý mobilní telefon... Uplyne dalších sedm let a někdejší prominentní byznysmen znovu vstoupí do vysoké hry. Usiluje nejen o peníze, jež má ulité ve Švýcarsku, ale i o ztracenou přízeň své dospělé dcery. Klíčovou postavou jeho plánu se stává její milenec Jake (Shia LaBeouf), který chce pomstít smrt svého bývalého šéfa. Prohnaný Gekko však dokáže odhadnout budoucnost a kvůli vlastnímu profitu neváhá podrazit ani své nejbližší... Režisér Oliver Stone znovu zmapoval bezskrupulózní poměry v centru amerického byznysu. Tentokrát je ukázal v časech, kdy nastávala celosvětová finanční krize.

Premiéra: neděle 4. prosince ve 20:00 hod.


Sex ve městě 2 (Sex and the City 2)

Děj americké komedie, rozvíjející proslulý televizní seriál, se odehrává dva roky poté, co se novinářka Carrie (Sarah Jessica Parkerová) provdala za Pana Božského. Spolu se svými třemi kamarádkami - workoholickou právničkou Mirandou (Cynthia Nixonová), bývalou galeristkou Charlotte (Kristin Davisová) a poživačnou PR manažerkou Samanthou (Kim Catrallová) - se chystá na svatbu svých homosexuálních kamarádů. Čtveřice emancipovaných přítelkyň je ale unavená z rodinných stereotypů i profesních zádrhelů. Využije pozvání arabského šejka a odjede na týden do luxusního hotelu v Abú Zabí. Carrie se v něm náhodou setká s bývalým milencem... Film v režii Michaela Patricka Kinga těží z konfrontace různorodých kultur a znovu předvádí elegantní kostýmy, atraktivní doplňky a efektní interiéry.

Premiéra: neděle 11. prosince ve 20:00 hod.


Zelený sršeň (The Green Hornet)

Samolibý Britt (Seth Rogen) jako syn mocného mediálního magnáta řádí na mejdanech a užívá si s povolnými slečnami. Jeho otec (Tom Wilkinson) však za kuriózních okolností zemře a zanechá Brittovi své noviny. Nezodpovědný mladík se nečekaně spřátelí s jedním z otcových zaměstnanců - šikovným asijským automechanikem Katem (Jay Chou). Společně vytvoří neporazitelnou dvojici, která se rozhodne bojovat proti podsvětí v Los Angeles. Britt na základě svých znalostí komiksových superhrdinů vymyslí jednoduchý trik: budou konat dobro pod maskami padouchů. Se zlem válčí pod přízviskem Zelený sršeň, jeho kumpán sestrojí neprůstřelný automobil... Akční podívanou, inspirovanou rozhlasovým seriálem, režíroval Michel Gondry, známý jako autor artových snímků typu fantaskní romance Věčný svit neposkvrněné mysli.

Premiéra: neděle, 18. prosince ve 20:00 hod.


Fotři jsou lotři (Little Fockers)

Pokračování populárních komedií Fotr je lotr (2000) a Jeho fotr, to je lotr! (2004) líčí další osudy manželů Byrnesových, jejich smolařského zetě Grega a jeho manželky Pam. Rodinný klan chystá narozeninovou oslavu pro dvojčata manželů Jebalových. Ti mezitím rekonstruují dům a pro své pětileté ratolesti hledají lepší školku. Greg (Ben Stiller) si hodlá přivydělat jako propagátor přípravku na poruchy erekce, své choti však zamlčí existenci sličné poradkyně. To však neujde jeho skeptickému tchánovi Jackovi (Robert De Niro), který jako bývalý agent CIA začne podezřelého zetě sledovat. Do řetězu groteskních nedorozumění se připlete i Gregův samorostlý otec (Dustin Hoffman)... Režii hvězdně obsazeného příběhu o spletitostech generačních vztahů měl Paul Weitz.

Premiéra: neděle 25. prosince ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

Záchrana pelikána č. 895 (Saving Pelican 895)

Americký dokument režisérky Irene Taylor Brodsky vypráví o záchraně jedné z obětí ropné katastrofy v Mexickém zálivu. Pelikán hnědý byl pětačtyřicet let na seznamu ohrožených druhů. Vzácné opeřence se podařilo přestěhovat do jejich přirozeného prostředí. Pak ale vybuchla ropná věž koncernu BP a téměř vyhynulý druh ptáků se znovu octl ve smrtelném ohrožení. Z poškozeného vrtu dennodenně prýštily miliony litrů ropy a kolem sedmi tisíc unikátních ptáků v důsledku katastrofy zemřelo. Tři měsíce po incidentu se do ohrožené oblasti vydali záchranáři...

Premiéra: čtvrtek 8. prosince ve 22:35 hod.


Evropské filmové ceny 2011

Evropská filmová akademie (EFA) byla založena v roce 1988 a v současné době sdružuje kolem 1 800 profesionálů. EFA se podílí na řadě aktivit, které propojují film s jeho politickými, ekonomickými, uměleckými i výukovými aspekty. Do jejího programu patří konference, semináře a workshopy, jejichž cílem je budování mostů mezi tvorbou a průmyslem. Činnost EFA každoročně vrcholí udělováním Evropských filmových cen. Slavnostní ceremoniál se každý druhý rok koná v Berlíně, kde 3. prosince proběhne i letos.

Premiéra: sobota 10. prosince v 18:25 hod.



Nenechte si ujít

Táta šampión (World's Greatest Dad)

Lance Clayton (Robin Williams), jenž touží po kariéře úspěšného spisovatele, se živí jako středoškolský učitel. Jeho jediný syn Kyle se potýká s vlastní pubertou. Ambiciózní muž chodí s roztomilou pedagožkou Claire (Alexie Gilmoreová), která však odmítá vážnější vztah. Jednoho dne prodělá podivnou nehodu, která vypadá jako tragédie, zároveň však pro něj znamená netušenou příležitost. Lance má náhle na dosah slávu a bohatství, o nichž vždycky snil... Americkou černou komedii režíroval Bobcat Goldthwait.

Premiéra: sobota, 3. prosince ve 20:00 hod.


Jonah Hex

Titulní postavou westernu, který podle slavného komiksu natočil režisér Jimmy Hayward, je potulný nájemný vrah. Pistolník Jonah Hex (Josh Brolin) se kvůli své násilnické minulosti plahočí v polosvětě vysloužilých legend. Jeho jediným spojením se skutečností zůstává půvabná Lilah (Megan Foxová). Zjizvený desperát dostane lákavou nabídku od americké armády: výměnou za vlastní svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince (John Malkovich). Hexův dávný nepřítel však disponuje armádou všehoschopných padouchů...

Premiéra: sobota 10. prosince ve 20:00 hod.


Galimatyáš (Micmacs à tire-larigot)

Ve fantaskním dobrodružství renomovaného francouzského režiséra Jeana-Pierra Jeuneta rozpoutá bezdomovec Bazil pomstu vůči šéfům dvou zbrojařských firem, jež tragicky poznamenaly jeho existenci. V zápase s všemocnými křeftsmany mu pomáhá sedm přátel, s nimiž se seznámil na pařížském vrakovišti. Všichni disponují nadlidskými dovednostmi a v zápase s novodobým Goliášem uplatní i nevšední vynalézavost... Skládanka, plná napínavých soubojů i originálních gagů, je variantou animovaného hitu Toy Story - Příběh hraček i série Mission: Impossible.

Premiéra: pátek 16. prosince ve 20:00 hod.


Koralína a svět za tajnými dveřmi (Coraline)

Animovaná fantasy, kterou podle populární dětské knížky z pera britského spisovatele Neila Gaimana realizoval Henry Selick, se vzdáleně podobá legendárnímu Carrollovu příběhu o Alence za zrcadlem. Jedenáctiletá Koralína se s rodiči přistěhuje do starobylého venkovského domu, kde se však cítí osamělá a přehlížená. Ve svých snahách o únik z nudy se málem stane obětí zlovolné bytosti, jež sídlí za dveřmi jejich salónu. Ta se prezentuje jako dívčina matka a stvoří svět plný nečekaných dobrodružství, ale i nepřekonatelných nástrah...

Premiéra: sobota 24. prosince ve 20:20 hod.


Fimfárum - do třetice všeho dobrého

Trojice animovaných pohádek, inspirovaných texty Jana Wericha, nabízí konfrontaci výtvarníků z různých generací. V nejkratším příběhu Jak obři na Šumavě vyhynuli (režie: Kristina Dufková) se filmařský štáb vydá do míst, kde kdysi došlo k podvodnému zápolení. Prostřední epizoda O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl tři syny (režie: Vlasta Pospíšilová) vypráví o zdánlivém outsiderovi, jenž předstihne své bratry a stane se slavným závodníkem. Nejdelší pohádka Rozum a Štěstí (režie: David Súkup) znázorňuje vrtkavost lidských osudů. Pasáček vepřů, ovládaný "počítačovým" Rozumem, učaruje královské dceři. Od smrti na popravišti ho však uchrání nevyzpytatelné Štěstí…

Premiéra: neděle 25. prosince v 18:40 hod.


Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)

Nejnovější film slavného amerického režiséra Quentina Tarantina je postmoderním válečným dramatem, ozvláštněným černým humorem i citacemi z Leoneho spaghetti westernů. V úvodní kapitole vypátrá fanatický německý plukovník Landa (Christoph Waltz) židovskou rodinu ukrytou na francouzském statku a nechá ji postřílet. Z vražedné pasti uteče pouze půvabná Shosanna, jež přežívá falešnou identitou. Další linka sleduje osudy židovského komanda, vedeného nekompromisním poručíkem Rainem (Brad Pitt), jenž se vojákům wehrmachtu brutálně mstí. Všechno se zauzlí v kině, jehož majitelkou je uprchlá Židovka a v němž se chystá atentát na Hitlera... Jedna z nejnapínavějších epizod podobenství o síle filmové magie se odehrává v hospodě plné Němců. V ní se sejdou američtí spiklenci s krásnou agentkou (Diane Krugerová).

Premiéra: neděle 25. prosince ve 21:40 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, Magio TV, CS Link, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor na pozici 0,8 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 24. 11. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.11.2011 • Fotbalová Liga mistrů UEFA na další tři roky v České televizi [ 1 ]
22.11.2011 • AXN v prosinci 2011
19.11.2011 • Atentát na Johna Fitzeralda Kennedyho v novém světle na NGC [ 3 ]
18.11.2011 • Turnaj mistrů na stanici NOVA Sport
15.11.2011 • Satelitní přenosy z Metropolitní opery pokračují minimalistickou operou Phila Glasse o životě Máhatmá Gándhího
08.11.2011 • ČT bude vysílat fotbalovou baráž Černá Hora – Česko

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist