Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 17:28:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

CANALDIGITAAL nabídne širokopásmové internetové služby pro holandské uživatele ze satelitního systému ASTRA

  Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 13.09.2005


SES ASTRA, společnost SES GLOBAL a holandský poskytovatel satelitních služeb CANALDIGITAAL, oznámili na IBC v Amsterodamu uzavření dohody na zajištění širokopásmových internetových služeb ze satelitního systému ASTRA. CANALDIGITAAL nabídne satelitní internetové služby domácnostem s příjmem DTH, zejména těm, které nemohou využívat xDSL nebo širokopásmové kabelové služby.


Ačkoli na rozsáhlém území Nizozemska je možný přístup k xDSL a kabelu, mimo tuto oblast je poptávka po širokopásmových internetových službách vysoká. Počet domácností DTH, které si již předplácejí svou nabídku televizních a rozhlasových služeb, je větší než 600 tisíc. S touto, trvale se zvyšující základnou uživatelů, je pro CANALDIGITAAL zajištění širokopásmových internetových služeb logickým rozšířením nabídky služeb společnosti.

Internetová nabídka CANALDIGITAAL bude založena na hybridním řešení s využitím satelitu pro příjem a GPRS, Edge nebo telefonní linky pro zpětný kanál. Zpočátku bude nabídka zahrnovat tři kapacity s nižšími datovými toky: 256 Kbps, 512 Kbps a 768 Kbps. CANALDIGITAAL vybere telekomunikační operátory a společníky v oblasti technologie pro poskytnutí těchto nových služeb. Cílem je, aby se začalo se zaváděním služeb ve čtvrtém kvartále t. r. Detaily ohledně ceny budou zveřejněny zanedlouho.

Pan Hans Wolfert, předseda rady CANALDIGITAAL, uvedl: „Zavedením širokopásmového internetového přístupu, který může být využíván kdekoliv v Nizozemsku, je také společnost CANALDIGITAAL zainteresována na poskytnutí svobodného výběru pro holandského uživatele. Naším záměrem je spojení různých technologií do nabídky vstřícné k uživateli v přijatelné ceně. Velmi nás těší, že společnost SES ASTRA nás podpoří v dosažení tohoto cíle, spoléháme na jejich výborné zkušenosti a know-how v této oblasti.“

Pan Alexander Oudendijk, hlavní vicepresident & obchodní ředitel ve společnosti SES ASTRA, poznamenal: „Velmi nás těší to, že CANALDIGITAAL si vybral SES ASTRA jako svého partnera pro zajištění internetových přístupových služeb. S tímto obchodním vztahem na zajištění televizních a rozhlasových služeb pro holandské satelitní domácnosti, který je už znamenitý a dlouhodobý, se těšíme na úspěšnou spolupráci v této nové oblasti služeb. Nabídka televizních, rozhlasových a internetových služeb znamená další zvýšení atraktivity příjmu DTH v Nizozemsku.“


Yves Feltes, Press Relations SES GLOBAL
Erik Zegwaart, CANALDIGITAAL


O CanalDigitaal:

CANALDIGITAAL je v současnosti největším a stále narůstajícím poskytovatelem digitální televize v Nizozemsku s více než 600 tisíci uživateli, a nyní to doplňuje více než 10 tisíc nových uživatelů za měsíc. Služby společnosti CANALDIGITAAL jsou provozovány prostřednictvím satelitního systému ASTRA, který zajistí uživatelům DTH přístup k všem holandským veřejnoprávním a komerčním vysílatelům, prémiovým sportovním a filmovým službám, tématickým kanálům a pochopitelně k velké řadě nekódovaných kanálů v různých jazycích, které jsou nyní k dispozici na satelitu ASTRA. Podle holandského sdružení spotřebitelů, porovnáme-li jiné nabídky digitální televize, společnost CANALDIGITAAL poskytuje „obraz a zvuk výborné kvality“.


O SES ASTRA:

Satelitní systém ASTRA je nejvýznamnějším satelitním systémem DTH v Evropě, poskytující služby pro více než 103 miliónů domácností s příjmem DTH a kabelovou přípojkou. Flotila satelitů ASTRA v současnosti zahrnuje 13 satelitů, vysílajících více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů i multimediálních a internetových služeb. Dvě hlavní orbitální pozice společnosti ASTRA pro služby DTH jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby, např. přímý kabelový příjem DTC, satelitní mobilní přenosy (newsgathering) SNG a příležitostné využití jsou nabízeny z orbitální pozici 23,5° východně.

SES ASTRA je společností SES GLOBAL. SES GLOBAL zcela vlastní dva nejvýznamnější satelitní operátory na trhu, SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost má rovněž strategický podíl ve firmě AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe, a NSAB v Evropě. Společnost Americom Government Services (služby pro americkou vládu) zajišťuje řešení sítě a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery.

Společnost SES GLOBAL může poskytnout vynikající řešení pro satelitní komunikaci se svou flotilou 39 satelitů po celém světě. Společnost má navíc podíl ve firmě ORBCOMM, která poskytuje bezdrátové datové komunikační služby na nízkooběžných orbitálních drahách (LEO) satelitní sítě, a v satelitní technologické společnosti ND Satcom. SES GLOBAL je také zakládajícím akcionářem ve firmě SATLYNX, jenž vytvořila bezkonkurenční nabídku řešení spolehlivých a cenově vhodných obousměrných satelitních širokopásmových služeb pro uživatele v podnicích/korporacích, malých úřadech/domácích firmách (SOHO)a pro místní komunity po celé Evropě. Další informace o SES GLOBAL najdete na: www.ses-global.com.


PR Press SES Astra, 9.9.2005, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2005 • Internet stále čelí novým výzvám, nyní je na řadě televize [ 6 ]
02.10.2003 • UPC Slovensko zvyšuje rýchlosť pripojenia do internetu - po novom už 512 kbps.
01.10.2003 • Internet UPC se stává součástí širokopásmové internetové služby chello broadband
23.05.2003 • Internet přes satelit - SATdsl [ 12 ]
15.08.2002 • Výzva pro české uživatele satelitního systému SAT@ONCE & CASSABLANCA! [ 8 ]
20.06.2002 • EOL SkyBooster - satelitom tak rýchlo ako cez DSL [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist