Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 00:35:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Internet přes satelit - SATdsl

  Autor: PR Astracom Technologies , e-mail: info@astracom.cz Přidané: 23.05.2003


Systém SATdsl™ je satelitní platforma na bázi IP, která podporuje jak veškeré standardní internetové aplikace, tak i aplikace, vyžadující širokopásmový přístup. Služby SATdsl jsou optimalizovány především pro dnes nejčastěji používané internetové aplikace jako jsou například prohlížení webových stránek, elektronická pošta, FTP upload a download, audio a video streaming a IP multicasting.

Služba SATdsl™ je dostupná jak po celém území české a slovenské republiky, tak prakticky ve všech státech západní Evropy, Rakousku, Maďarsku, v balkánských státech, Ukrajině nebo Polsku. Podmínkou umístění antény je přímý a necloněný výhled na část oblohy směrem na jih. Bližší informace o úrovni pokrytí satelitním signálem družice Eutelsat W1 zachycuje následující mapa:



Komu je služba určena především:

Každému, kdo nechce nebo si nemůže dovolit čekat na zavedení DSL služby do komerčního provozu, zavedení kabelu nebo pevné linky. Malým a středním společnostem, využívajícím v současnosti dial-up, protože SATdsl poskytuje několika-násobně rychlejší přístup k internetu než dial-up, nezatěžuje telefonní linky, umožňuje kontrolovat náklady na připojení (fixní měsíční poplatky). Nabízí dostupnost prakticky odkudkoliv, v případě stěhování společnosti, se SATdsl stěhuje také.

Pro všechna místa mimo dosah jiných techologií, tzn. např. tam, kde nízká kvalita pozemní infrastruktury neumožňuje, nebo kde se poskytovateli nevyplatí širokopásmové služby realizovat: velká vzdálenost od přístupového bodu (telefonní ústředna, mikrovlnný přístupový bod), členitý okolní terén (nedostupnost mikrovlnného signálu), nepřítomnost rozvodů kabelové televize.

Všem náročným uživatelům kteří stahují z internetu velké objemy dat, často ze zahraničních serverů a přitom nechtějí být omezeni z hlediska přeneseného objemu dat. Využívají internet především pro přístup na webové stránky, odesílání a přijímání elektronické pošty , výměnu datových souborů prostřednictvím FTP, apod. Poslouchají přes internet rádio, nebo sledují video a TV programy, anebo studují formou elektronického dálkového studia. Kteří se často stěhují a nechtějí být přitom s ohledem na kvalitu připojení do internetu omezováni výběrem lokality.

Internet servis providerům a internetovým kavárnám v možnostech poskytování širokopásmovového neměřeného přístupu k internetu, uspokojení potřeb i toho nejnáročnějšího zákazníka, oslovení zákazníků prakticky odkudkoliv


Kdy služba SATdsl není ideálním řešením:

Tehdy pokud je používanými aplikacemi vyžadována krátká doba odezvy (klient-server aplikace, on-line hry, …), trvalá garance šířky pásma (IP telefonie, videokonference, ….) a pro ty, kteří chtějí přes SATdsl vzájemně propojit několik lokalit vzájemně mezi sebou


Hlavní rysy SATdsl:

Provozní: Obousměrná datová komunikace s internetem přes satelit, rychlostní asymetrie (podobnost s pozemní službou ADSL), vysoká rychlost a kvalita přenosu, časově neomezený přístup (24/7/365), fixní měsíční paušál, žádná omezení z hlediska množství přenesených dat, možnost povýšení či ponížení úrovně služby za provozu, připojení pro 1 PC stejně tak jako pro LAN

Instalační: Nezávislost na kvalitě čí dostupnosti telefonní linky, na pokrytí pozemním radiovým signálem, na lokálním poskytovateli služeb, snadná a rychlá instalace (zhruba 1/2 dne), snadné přemístění v případě potřeby, dostupnost prakticky odkudkoliv.

Aplikační: Podpora všech běžných internetových aplikací (surfování, elektronická pošta, FTP, …), IP multicast - rozesílání stejných informací na více terminálů současně, audio streaming (např. poslech rádia přes internet), video streaming – (např. sledování TV vysílání či videoklipů.

Vnitřní zařízení SATdsl™ se skládá z vnitřní vysílací jednotky a vnitřní přijímací jednotky, zdrojového adaptéru a kabeláže.

Anténa obsahuje LNB na přijímání dat ze satelitu, rádiovou jednotku na vysílání dat k satelitu (Satellite Return) a 74 centimetrovou eliptickou parabolu

Všechna internetová připojení jsou vedena do satelitní hub stanice poblíž Frankfurtu nad Mohanem, která je jednou z nejhustěji propojených sítí v Evropě, rychlostí 2 X 34 Mbps. Toto spojení zajišťuje vysokou kvalitu služby a vynikající propustnost. Rychlost stahování dat dosahuje ve špičkách až 2 Mbps, a současná rychlost odesílání dat je 128 kbps. Rychlost odesílání dat by měla v první polovině roku 2003 dosáhnout 256 kbps a ke konci roku 2003 až 256 kbps.

Pro připojení jednoho PC nebo malé domácí sítě (SoHo) je využíván terminál typu DW4000 s USB rozhraním. V nabídce jsou pro tuto oblast služeb následující 3 úrovně: BRONZE - ve směru od internetu k uživateli poskytuje nárazově rychlost 128kbps ve špičce a 512kbps mimo špičku. Ve směru od uživatele do internetu dosahuje rychlosti 128 kbps a rychlost odesílání souborů se dá přirovnat k 56kbps dial-up spojení. SILVER - ve směru od internetu k uživateli poskytuje nárazově rychlost 256kbps ve špičce a 640kbps mimo špičku. Ve směru od uživatele do internetu dosahuje rychlosti 128 kbps a rychlost odesílání souborů se dá přirovnat k 56kbps dial-up spojení. GOLD - ve směru od internetu k uživateli poskytuje nárazově rychlost 512kbps ve špičce a 768kbps mimo špičku. Ve směru od uživatele do internetu dosahuje rychlosti 128 kbps a rychlost odesílání souborů se dá přirovnat k 56kbps dial-up spojení.

Pro připojení menší, nebo středně velké podnikové sítě (SME) je využíván terminál typu DW4020 nebo DW5000 s Ethernet rozhraním. V nabídce jsou pro tuto oblast služeb následující 3 úrovně: STANDARD - rychlost přístupu je 128 kbps upstream a 512 kbps downstream na koncového uživatele, PLUS- rychlost přístupu je 128 kbps upstream a 1024 kbps downstream na koncového uživatele a PREMIUM - rychlost přístupu je 128 kbps upstream a 2054 kbps downstream na koncového uživatele.

SATdsl™ - doba odezvy:
Při použití příkazu PING z příkazové řádky počítače může uživatel zaznamenat typicky následující dobu odezvy: uživatel na LAN s centrálním připojením přes terminál – 1500 ms, uživatel na PC přímo připojeném k terminálu – 800 ms. Výše uvedené hodnoty zpoždění byly měřeny proti nejčastěji používaným českým internetovým portálům jako jsou Seznam, nebo Centrum.


Distribuci produktů a služeb SATdsl na českém a slovenském trhu zajišťuje firma AstraCom Technologies, vlastní prodej zajišťuje výhradně nepřímo prostřednictvím síťě SATdsl partnerů. Pro vaši orientaci ceny terminálů začínají na hranici 1599 € (SoHo), resp. 1949 € (SME), cena měsíčního připojení je od 119 (SoHo), resp. 199 € (SME).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.08.2002 • Výzva pro české uživatele satelitního systému SAT@ONCE & CASSABLANCA! [ 8 ]
20.06.2002 • EOL SkyBooster - satelitom tak rýchlo ako cez DSL [ 9 ]
16.06.2002 • OPEN-SKY - satelitný internet od Eutelsatu [ 3 ]
08.03.2002 • Seznamte se – DVB PCI karta Technisat SkyStar 1 [ 25 ]
17.02.2002 • EOL - EUROPE ONLINE - satelitný internet a zábava spolu [ 5 ]
03.01.2002 • Obousměrné satelitní připojení k internetu [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Internet přes satelit 

15.10.2008 15:35 • neregistrovaný
Dobrý den chtěl bych se zeptat na cenu tohoto internetu a rychlost v Kb nebo Mb/s a taky bych vás chtěl poprosit o www stranky kde je např. mapa pokrití nebo více informací a kde se muze tento internet objednat předem děkuji a prosím o zaslání informací na E-mail biker.vasa@seznam.cz
 
 
  Dotaz - Sup 

12.06.2008 20:13 • neregistrovaný
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit, na které www stránce najdu veškeré informace zavedení satelitního připojení na internet, která firma by mně jej zavedla do domácnosti a připojila k mému PC, jaké jsou zaváděcí poplatky, měsíční poplatky a pod. Děkuji za odpověď na adresu: fsup@seznam.cz.
 
 
  Petra 

24.08.2007 16:29 • Petra
Mám obrovský problém s internetem. Bydlim na Praze 5 v místě kde nejde UPC a jiným společnostem nedůvěřuji. Takse chci zeptat jestli najdu společnost jako upc která nabízí stejné nebo lepší podmínky. Děkuji
 
 
  Z Anglicka 

08.05.2006 13:44 • Vlado
Pracujem 2 roky v Anglicku.Chcem si zakupit sat.komplet DUKO SK/CZ/UNI a zaroven kvalitny pocitac.Je mozne vyuzivat internet cez tento satelit prostrednictvom sluzby SatDsl aj v Anglicku?
 
 
  bieda 

23.04.2005 14:02 • anonym
Je tam strasne slaby upload a kvoli tomu aj pomaly otvara stranky. Ked som skusil stahovat z ftp. ma isliel trafit slak. Za tie peniaze som cakal viac
 
 
  Hughes ??? Nikdy viac !!! 

22.03.2005 00:00 • roman
Celkom fajn reklamny clanok. Ma to nadych recenzie tak nieje mi jasne ci tie bludy co sa tam pisu ma autor aj odskusane. Mam 8 mesacne skusenosti a dakujem. Upload uplna katastrofa niekedy aj 5kb/s. Downlaod ako kedy
ale vacsinou pobiedne, zaplateny sme samozrejme mali 1024 a;e realita bola uplne inde/ Caste vypadky a zo strany providera nekonecne vyhovaranie pocnuc techn. update celeho system atd............ Kupili sme "zelezo" za 2000 EUR a po tychto vydavkoch sme sa utesovali ze sluzbu nezrusime ved uz chvilu pockame urcite to bude lepsie. Resume: 8 mesiacov trpezlivosti a "zelezo" na krku. Spusta zabiteho casu a penazi. Ono clovek sa necha zlakat znackou a taraninami ktore maju podobu recenzie a ono je to len reklamny platok.
 
 
  Ceník 

13.02.2005 14:18 • satCentrum
Pro anonyma: Možná jste přehlédl v záhlaví, že se jednalo PR článek poskytovatele - firmy Astracom. Ta má v Praze zastoupení, nejlépe tedy bude obrátit se přímo na ně pro aktuální ceník na adresu, kterou najdete její internetové stránce. Anebo použijte e-mail v záhlaví příspěvku...

 
 
  ceník 

13.02.2005 12:06 • anonym
Postrádám ceník internetového připojení.Měl by být součástí nabídky.
Prosím o zaslání. Děkuji.
 
 
  Cena 

23.01.2005 11:42 • Smikna
Kolko ma vyde takyto internet zo vsetkym ale mi mame uz zakupeny digitalny satelit a mame aj primac ale len na televizor co k tomu potrebujeme aby sme mohli mat tento internet?
 
 
  FAP 

22.10.2003 16:35 • mac
Zabudliste upozornit v clanku na FAP (Fair Use Policy), ktore znemoznuje zakaznikom Hughesa v Europe prenasat vacsie mnozstvo dat (http://www.inet.sk/index.php?id=829&tema=AlternativnePripojenie&page=clanok)
 
 
  Můj příspěvek 

22.10.2003 14:35 • morteza shirazi
hello



I need active my star-duo equipment

my serial NO:R1GW8B3650 1035468

please help me for active this equipment



best regards

morteza shirazi

NIKPARDAZ CO.

+982922226208
 
 
  Neviem.. mám plakať ?? alebo.. 

02.09.2003 15:44 • Ladislav Nagy
Prajem Vám pekný deň!



27.08.2003 nám bolo SATdsl zariadenie namontované v Pribete /SK/ s terminálom typu DW4020 s lužbou PLUS- rychlost přístupu je 128 kbps upstream a 1024 kbps downstream na koncového uživatele, čo nám slovenský partner ponukal nasledovne /rychlost přístupu je 64 kbps upstream a 1024 kbps downstream na koncového uživatele/ mesačná platba 334 €+DPH, serviz 24/7. ....

Zkratka... 29. hlásili telefonicky, že nám to funguje ako 10 ročný faxmodem a stále je prerušený aj ping na danu adresu, avšak signál nám ukazuje 74 - 80,...

odpoveď : treba čakať do 2.9, nakolko je sviatok...

Dnes ráno nám odporučali odpojit na minutku zariadeni, ze treba to v takych pripadoch stakym spôsobom restartovať:)))))) haha.. :((((((((( HELP!!!

Poradte nám! Aspoň povdzte, že to opravdu funguje:((

Chceli sme na to napojit firemnú sieť.. skúšalisme najprv na 4 PC a nakoniec na 1 PC, ale.. neviem sa k tomu vyjadriť.



Kontakt: Elastoprint - Packaging

946 55 Pribeta, SK

tel: +421-35 76 93 -111, -500, -501 od 7:00 - 16:00

+421 35 76 933 93 od 16 - 23:00

mobil: +421 905 948 159

Ladislav Nagy




 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist