Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:51:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize opět aktivně podpoří dětský Zlín Film Festival

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 25.05.2012



Česká televize jako hlavní mediální partner podpoří i 52. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival, který proběhne od 27. května do 3. června 2012. Mezinárodní soutěže hraných filmů pro děti se zúčastní koprodukční film ČT Modrý tygr.


Česká televize pak bude mít i své kandidáty v sekci animovaných filmů. V předpremiéře uvidí festivaloví návštěvníci nový koprodukční film ČT Tady hlídám já. Ve středu 30. května ovládne zlínské centrum Česká televize a v rámci Dne České televize nabídne bohatý program pro děti, rodiče a další návštěvníky festivalu.

Mezinárodní soutěže hraných filmů pro děti se zúčastní koprodukční film ČT Modrý tygr (více informací na http://modrytygr.ceskatelevize.cz/).


V Mezinárodní soutěži animovaných filmů pro děti budou o ocenění bojovat i večerníčky České televize:

Bílá paní na hlídání – Poplach v ráji: Jediný, kdo zvládne uhlídat čtyřčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Námět a scénář Pavel Brycz. Vypráví Marta Issová. Hudba Zdeněk Zdeněk. Výtvarník VHRSTI. Režie Petr Friedl.

Vynálezce Alva – Na vykopávkách: Brýlatý kluk nadaný nezměrnou fantazií a tvořivostí v nečekaných zápletkách a ještě nečekanějších rozuzleních. Námět a literární scénář: Klára a Jan Smolíkovi. Komentář čte: Petr Rychlý. Hudba: Jáchym Bašek. Výtvarník a režisér: Luděk Bárta

Štaflík a Špagetka – Siláci: Pokračování známého a oblíbeného kresleného seriálu. Charaktery psích hrdinů i neposedné vrány, ze kterých vychází děj příběhů, s důrazem na gagové situace, zůstávají tradičně stejné. Jednotlivé epizody vznikají na motivy knížky Aleny a Jiřího Munkových Nová dobrodružství Štaflíka a Špagetky. Večerníček bez použití komentáře a dialogů je určen převážně menším dětem, akcentuje výtvarnou zkratku, nadsázku a humor. Hudba: Jaroslav Celba. Výtvarník: Zdeněk Smetana. Režie: Martin Otevřel

O skřítku Racochejlovi – Jak dal Famfulemu dárek: Pokračování dalšího známého a oblíbeného seriálu se opět objeví postavy z předchozích sérií, jako Rejsek, strašidlo Famfule či skřítci Bláteníci, i docela nové, např. tajemný klaun. Seriál vedle literární předlohy Emila Šalouna staví na výjimečném výtvarném rukopisu Zdeňka Smetany a důvěrně známé pohádkové atmosféře, připomínající klasické Čtvrtkovy večerníčky. Vypráví Jiřina Bohdalová. Hudba Karel Vágner. Scénář a režie Jiří P. Miška.


Další promítané filmy ČT

V informativní sekci Novinky české filmové a televizní tvorby bude v předpremiéře uveden koprodukční film ČT Tady hlídám já. Rodinná letní komedie o tom, jak vám pes změní život, je plná skvělých hereckých výkonů, vyniká příjemnou letní atmosférou, laskavým humorem a nečekanými zvraty. Snímek vznikl v koprodukci společnosti Road Movies a České televize. Scénář Petra Ušelová, Petr Kazda, Juraj Šajmovič. Kamera J. Šajmovič, J. Ptáčník. Režie Juraj Šajmovič. V hlavních rolích Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Vladimír Javorský. Více o filmu na www.ceskatelevize.cz/tadyhlidamja

Ve stejné sekci budou mít diváci možnost dále zhlédnout výpravnou filmovou pohádku ČT Micimutr režiséra Víta Karase s Libuší Šafránkovou v hlavní roli, koprodukční film ČT Saxána a Lexikon kouzel, pohádku režiséra Václava Vorlíčka, pohádku ČT Tajemství staré bambitky režiséra Iva Macharáčka s Tomášem Klusem v hlavní roli a napínaný příběh režiséra Karla Janáka Mimozemšťan a Proces doktorky Kalendové ze seriálu Ach, ty vraždy! režiséra Zdeňka Zelenky s Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli.

V informativní sekci Panoráma bude promítnut koprodukční dokument ČT, ověnčený řadou mezinárodních a domácích ocenění Nickyho rodina režiséra Mateje Mináče. Neuvěřitelné vyprávění o záchraně více než šesti set českých dětí židovského původu anglickým bankovním úředníkem Nicolasem Wintonem a jeho přáteli v roce 1939. Režisér ve filmu kombinuje archivní materiály, hrané sekvence a výpovědi přímých účastníků do příběhu, který i dnes dojímá a inspiruje ke konání dobra.

Informativní sekce Dokumentární film nabídne snímek ČT Ústav režisérky Lindy Jablonské o jednom dni života čtyř dívek ve výchovném ústavu v Počátkách. Je jim osmnáct let, mají své sny a životní cíle. A zanedlouho je čeká samostatný život za zdmi ústavu. Všechny mají jasno v jednom – nechtějí zůstat samy a nechtějí opakovat chyby svých rodičů.

V rámci kategorie Výročí, vzpomínky bude na festivalu uveden legendární seriál Arabela (první 3 díly, 1979) režiséra Václava Vorlíčka, Krkonošská pohádka (prvních 5 dílů, 1974) – jediný hraný večerníček, který mohli televizní diváci na svých obrazovkách sledovat a pohádka Čarovné prstýnky (1978) – v režii Věry Jordánové. Do sekce Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež je zařazen koprodukční Film ČT Amerika (1994) režiséra Vladimíra Michálka s Martinem Dejdarem v hlavní roli.


Den České televize

Přímo na místě nabídne Česká televize v rámci Dne České televize ve středu 30. května 2012 na zlínském náměstí Míru bohatý zábavný program – vystoupí např. moderátor Kouzelné školky Michal Nesvatba a s tvůrčím štábem týdeníku Zprávičky si děti budou moci v jeho vzdělávacím programu vyzkoušet i práci moderátora. Za účasti herců a tvůrců původní filmové pohádky ČT Micimutr proběhne slavnostní křest DVD a PC hry, vydávané Edicí ČT, a autogramiáda a soutěže. Soutěžit budou moci děti také se vzdělávacím pořadem ČT Záhady Toma Wizarda. Jeho moderátor Jan Adámek je již tradičním průvodcem Dnem České televize.

Odpoledne bude na programu Kouzelnická show Jiřího Hadaše i představení nového koprodukčního filmu ČT Tady hlídám já a soutěž o nejhezčí obrázek na téma pes – nejlepší přítel člověka, který ve snímku hraje jednu z hlavních rolí. Setkání s herci a tvůrci z původní pohádky ČT Tajemství staré bambitky, soutěže, autogramiáda a písničky z pohádky v podání Coro Piccolo a Kamily Janovičové završí odpolední program. Po celý Den ČT se návštěvníci budou moc setkat s postavami z večerníčků v nadživotní velikosti, třeba Maxipsem Fíkem, Křemílkem a Vochomůrkou, Bobem a Bobkem, i samotným Večerníčkem. Bohatou programovou nabídku doplní zábavné atrakce (skákací hrady, nafukovací atrakce, skluzavky, pískoviště pro nejmenší) i malování na obličej.

Ve čtvrtek 31. května 2012 se uskuteční koncert ČT, kde zazní hudba z rodinného sedmidílného seriálu ČT 4teens, který měl na ČT1 premiéru vloni na jaře. Vystoupí kapela Charlie Straight, její frontman Albert Černý (zpěv, kytara) a basista Jan Cienciala složili společně hudbu i ústřední píseň Scool Beauty Queen. A. Černý si také zahrál roli Alberta, zpěváka školní kapely.


Zlín na obrazovce ČT

O festivalovém dění bude ČT informovat ve svých zpravodajských a kulturních pořadech, zprávy a zajímavosti přinese denně na ČT2 ve Zlínských festivalových vteřinách. Dvojka také 2. 6. odvysílá od 20:00 Zlínský festivalový galavečer 2012, kdy budou uděleny ceny vítězným snímkům a zazní slavné české filmové melodie.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2012 • Dokumentárny film RTVS získal hlavnú cenu na MFF Primus
25.05.2012 • 28. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2012
14.05.2012 • Art direktor ČT24 a ČT4 Alan Záruba odchází z České televize
03.05.2012 • Den s Óčkem v pražské ZOO
30.04.2012 • Tiskové prohlášení ČT: Otakar Černý nebyl vyhozen z České televize
26.04.2012 • Bezmála čtvrt milionu fanoušků Óčka vybírá nejzaláskovanější klip

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist