Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 10:32:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SES ASTRA podpísala rámcovú dohodu o využití kapacity HELLAS SAT

  Autor: PR SES Astra , e-mail: info@ses_astra.com Přidané: 20.11.2005


SES ASTRA a grécky satelitný operátor HELLAS SAT podpísali rámcovú dohodu o vyťažení družicovej kapacity Hellas-Sat 2 Astrou. Dohoda umožňuje Astre integrovať na družicu Hellas-Sat 2 (39° vých) transpondéry.


SES ASTRA a HELLAS SAT v posledných rokoch úzko spolupracovali na základe rôznych servisných kontraktov, pričom SES ASTRA, konkrétne jej dcéra SES ASTRA TechCom poskytovala pre družicu Hellas-Sat 2 počas prvého roku jej existencie na orbite rôzne služby a v Aténach a na Cypruse pre nich postavila družicové kontrolné stanice. Naviac ďalšia jej dcérska spoločnosť SATLYNX už využíva kapacitu HELLAS SAT pre svoju veľkoobchodnú platformu "Connect" z dôvodu rozšírenia dosahu obojsmerných satelitných širokopásmových služieb pre európskych reslerov a providerov.

Ferdinand Kayser, president a výkonný riaditeľ SES ASTRA povedal: “Táto dohoda nám prinesie ďalšie možnosti a flexibilitu vo vzťahu k našim zákazníkom z oblasti broadcasting a a profesionálnych obchodných služieb. Tým skompletujeme naše portfolio pre Európu a súčasne pridáme zaujímavú kapacitu pre Stredný východ. Sme potešený, že naše vzťahy s HELLAS SAT sa úspešne rozvíjajú a tešíme sa na výbornú spoluprácu”.

Christodoulos Protopapas, výkonný riaditeľ HELLAS SAT povedal: “Teší nás prehlbovanie spolupráce so SES ASTRA o čom svedčí aj tento dôležitý kontrakt. Obom spoločnostiam to dovolí rozvinúť ďalšie trhové príležitosti na poli širokopásmového pripojenia. Sme presvedčený, že práve pre oblasť Východnej Európy a Stredného východu je družica Hellas-Sat 2 ideálna na doplnenie flotily SES ASTRA svojim výborným pokrytím a silným výkonom. Tešíme sa na dlhotrvajúce a plodné partnerstvo."


Markus Payer, SES ASTRA
Petra Hands, HELLAS SAT



O SES ASTRA:

Satelitný družicový systém ASTRA je Európskym lídrom v oblasti Direct-to-Home služieb a v súčasnosti pokrýva viac než 94 miliónov domácností. Flotila ASTRy pozostáva z 13 družíc, ktoré prenášajú okolo 1400 analógových, digitálnych televíznych a rádiových kanálov ako aj multimediálnych a internetových služieb. ASTRA využíva 2 prime orbitálne pozície pre DTH (Direct-To-Home) služby (19.2° East a 28.2° East). Ďalšie profesionálne služby ako Direct-to cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use sú ponúkané z orbitálnej pozície 23.5°/24.2° East a 5.2° East.

SES ASTRA je spoločnosťou SES GLOBAL (Na burzách Euronext Paris, Luxembourg a Frankfurt kótovaná pod označením SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkom 2 vedúcich satelitných operátorov a to SES ASTRA v Európe a SES AMERICOM v USA. Spoločnosť má tiež strategický podiel v AsiaSat v Ázii, v StarOne a Nahuelsat v Latinskej Amerike a NSAB v Európe. Pomocou WORLDSAT ponúka jedinečné pripojenia aj ostatným hlavným regionálnym družicovým zoskupeniam, ktoré tiež patria pod hlavičku SES GLOBAL. Americom Government Services ponúkajú sieťové riešenia a prenosné pásma vláde USA a jej partnerom.

SES GLOBAL ponúka výborné satelitno-komunikačné riešenia prostredníctvom 40 družicových systémov okolo celej zemegule. Naviac SES GLOBAL má spoluúčasť v ORBCOMM, ktorý je poskytovateľom bezdrôtových dátových služieb prostredníctvom low-earth orbit (LEO) satelitnej siete a tiež v satelitno-technologických spoločnostiach Gilat Satellite Networks Ltd. a ND Satcom. V neposlednom rade je SES GLOBAL aj zakladateľom a akcionárom SATLYNXu – luxemburského spoločného podniku spoločností Gilat a Alcatel Space, ktorí vytvorili bezkonkurenčné portfólio spoľahlivých a efektívnych obojsmerných satelitných širokopásmových služieb a riešení pre korporácie, veľké podniky, stredné a malé podniky (SOHO) ako aj jednotlivých koncových užívateľov a ich komunity v celej Európe.

Viac info o SES ASTRA na www.ses-astra.com


O HELLAS SAT:

Hellas Sat Consortium Ltd, člen skupiny OTE vlastní a využíva družicu Hellas-Sat 2 na pozícii 39° vých. Hellas-Sat 2 pracuje na platforme Astrium Eurostar 2000+ a prináša celkom 30 aktívnych transpondérov pokrývajúcich Európu, Južnú Afriku a Stredný Východ. Od svojho vypustenia na orbit v máji 2003 si HELLAS SAT vytvorila širokú klientskú základňu v oblasti poskytovania DTH služieb, channel contribution a IP aplikácií.

Počas Olympijských hier v 2004 bola spoločnosť HELLAS SAT kľúčovým hráčom pre poskytnutie príležitostnej prenosovej kapacity.

Viac info o HELLAS SAT na www.hellas-sat.net


Betzdorf / Athens, 16 November 2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.11.2005 • MTV zahájí vysílání nových televizních programů na satelitu ASTRA
18.11.2005 • Obava z Rakouska: Německé soukromé stanice uvažují o kódování - ale jiným systémem než ORF [ 10 ]
16.11.2005 • Šíření satelitní ČT24 ze společných antén [ 42 ]
15.11.2005 • Start vysílání HDTV Premiere s překážkami [ 2 ]
13.11.2005 • Fotbal na Galaxii sport v listopadu 2005 - aktualizováno
10.11.2005 • Dnes bude pokřtěna nová česká kabelová a satelitní televize FUN1 [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist