Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 06:55:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Vysílání pro ČR na satelitu Astra 3A

  Autor: PR Press PragoNet , e-mail: info@pragonet.cz Přidané: 18.01.2006


T-Systems PragoNet začal ve spolupráci s mateřskou společností T-Systems zajišťovat kapacitu na satelitu Astra 3A. Televizní i rozhlasové vysílání významných českých provozovatelů rádiového a televizního vysílání opouští doposud využívaný satelit Eurobird-1. Přechod na Astru 3A znamená pro české provozovatele i lepší technické podmínky a možnosti dalšího rozvoje DTH v České republice.

„Přechod na Astru 3A je velmi rozumná volba,“ řekl Michal Kratochvíl, ředitel techniky FTV Prima. „Tento satelit má totiž z hlediska vysílání na území České republiky téměř ideální polohu. Signál z Astry 3A je rovněž silnější než signál z Eurobirdu nebo ze starších satelitů skupiny Astra.“

T-Systems Pragonet pronajímá nyní celou kapacitu transpondéru G2. Polovinu kapacity využívá Český Rozhlas a Česká televize, kterým satelitní služby poskytuje mateřská společnost T-Systems již od roku 1997. Druhou polovinu využívají komerční stanice: FTV Prima, Galaxie Sport, CS Film, Radio Proglas a další. T-Systems PragoNet tak nahradil služby nabízené dříve lokálním partnerům Českou televizí, která se jejich poskytování rozhodla ukončit.

Astra 3A je třináctý satelit společnosti SES Astra a je umístěn na orbitální pozici 23,5°E. Na oběžnou dráhu, kde nahradil satelit Kopernikus 3 společnosti Deutsche Telekom, ho vynesla 28. března 2002 raketa Ariane 4 (let 149.) Astra 3A má 20 transpondérů v pásmu Ku ve kmitočtovém rozsahu 11,45 až 11,7 GHz a 12,5 až 12,75 GHz.


PR Press T-Systems - PragoNet, a.s., 17.1.2006



T-Systems:

je dceřinnou společností významného telekomunikačního operátora Deutsche Telekom AG, uspořádaného do čtyř strategických pilířů (T-Systems, T-Mobile, T-Com a T-Online), jehož produkty celosvětově určují standard telekomunikačního sektoru. V České republice je T-Systems zastoupen dvěma společnostmi: akciovou společností T-Systems PragoNet, a.s. a firmou T-Systems Czech s.r.o.


T-Systems PragoNet, a. s. – člen skupiny T-Systems

působí v oboru telekomunikačních služeb již od roku 1996. Je provozovatelem stejnojmenné metropolitní optické sítě a poskytovatelem moderních širokopásmových telekomunikačních služeb, zejména pro potřeby městské a státní správy, správců technické a bezpečnostní infrastruktury města, ostatních operátorů a poskytovatelů telekomunikačních služeb i komerčních organizací.

T-Systems PragoNet, a.s. je nositelem mezinárodního certifikátu ISO 9001:2000 na telekomunikační a ICT služby vydaného společností BVQI. Společnost jej obdržela na základě auditu, který provedla společnost BVQI, vedoucí společnost v oblasti mezinárodního ověřování, testování a certifikací, jejíž certifikáty jsou uznávány po celém světě. T-Systems PragoNet, a.s. je prověřen Národním bezpečnostním úřadem pro práci s dokumenty podléhajícími zvláštnímu režimu utajení podle zákona č. 148/98 Sb.


Zdroj: www.pragonet.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.01.2006 • SES ASTRA podepisuje s českou televizí TOP TV smlouvu na pronájem kapacity
19.01.2006 • TOP TV přestupuje na ASTRU 19,2E [ 1 ]
17.01.2006 • Jak budeme přijímat ČT4 Sport? - aktualizováno [ 100 ]
12.01.2006 • Ponuka UPC Direct bohatšia o slovenskú hudobnú televíznu stanicu Music Box [ 9 ]
12.01.2006 • Vysílání Czechlinku z družice Eurobird dnes skončilo [ 15 ]
11.01.2006 • ČRo 4 - Radio Wave startuje již tento pátek [ 11 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Přesně tak, molochy, které se ... 

19.01.2006 09:22 • Komenski
Přesně tak, molochy, které se se... do všeho nikdy nevěštily nic dobrého!
A pan ředitel techniky TV Prima by měl svou "rozumnou volbu" definovat trochu jinak. Že je signál z Astry 3A silnější není žádná výhoda (pouze důsledek menšího ozáření), protože i ty ostatní tzv. "slabší" bylo možno přijímat s běžným průměrem parabol u DTH bez problémů. Za rozumnou volbu bych to považoval jen v případě, že by se (při tak malém pokrytí) přestalo kódovat, jinak jsou to obyčejné bludy a žvásty. Nechápu proč redakce satcentra uveřejňuje takové trapné PR zprávy s nulovou informační hodnotou...
 
 
  Kdo to vymyslel 

18.01.2006 20:03 • mike
Kdo tento presun vymyslel vzal moznost mnoha krajanum v zahranici prijimat vysilani v ceskem jazyce a to nelze zduvodnit technickymi vyhodami. Ze je v tom namocena firma T-debil me jen utvrzuje v tom ze prejit k jinemu operatorovi musim co nejdriv.
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist