Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 16:45:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Start ČT4 Sport se blíží

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky.boy@volny.cz Přidané: 02.02.2006


10. února (tedy přesně v den zahájení olympijských her) v 9 hodin dopoledne odstartuje v poslední době téměř všemi očekávaný sportovní program České televize ČT4 Sport. Jeho kouzlo by mělo být v rozmanitosti a poskytování širokému spektru sportů. Na své by si tak měli přijít nejen příznivci fotbalu a hokeje, ale i minoritních sportů jako je volejbal, florbal nebo curling. U všech hlavních sportovních událostí tohoto roku, ale nebude ČT4 chybět. Fandové se tak mohou těšit na přenosy z olympiády v Turíně, mistrovství světa ve fotbale i tenisový Wimbledon.

Vedle přímých přenosů a záznamů bude ČT4 Sport nabízet také magazíny, aktuální besedy a dokumenty nejen z archivu, který má Česká televize velmi obsáhlý. Převahu by měl mít český sport anebo sporty, kdy v zahraničí soutěží čeští sportovci.

Diváci druhého programu se rozhodně nemusí bát, že by přišly o ty sportovní události, které na něm teď běží. Během olympijských her nebude běžet na ČT2 to samé, co na ČT4. Divák bude mít vždy alternativu výběru, ale neznamená to např., že pokud nebude sledovat ČT4, o nějaký přenos by přišel. ČT2 bude během olympiády vysílat 24 hodin denně sport (15 hodin živě + 9 hodin ze záznamu). ČT4 bude vysílat 15 hodin, po skončení Turína 16.

ČT4 Sport si bude možné naladit hned z několika zdrojů. Buď v pozemních digitálním vysílání DVB-T v Praze, Brně a Ostravě (startuje 9. února), dále na satelitu v platformě Czech link (pro všechny předplatitele vlastnící kartu) a také ve většině kabelových sítí v České republice. Bohužel je zatím nejistý start v UPC, protože jednání o zařazení do kabelu a satelitní služby Direct stále probíhají. Přesto Česká televize hlásá, že je i u této společnosti jasný.


Pro satCentrum: Lukáš Polák, Praha, 1.2.2006



Doplnění redakce satCentrum:


Kde bude možné sportovní kanál ČT4 naladit?

- v síti zemských DVB-T vysílačů v Praze (K25), v Brně (K40) a Ostravě (K39 - ještě se zatím nevysílá) v rámci multiplexu A, vysílání bude volné, nekódované.

- v satelitním vysílání v paketu Czechlink z družice ASTRA 3A na pozici 23,5 st. východně, tr. 14, frq. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks a bude možné jej přijímat na všechny přístupové karty Czechlink aktivované pro příjem ČT1 a ČT2. Oprávnění pro ČT4 se automaticky doplní do všech zaregistrovaných karet z datového streamu ze satelitu, divák nebude muset se svoji kartou nijak manipulovat, ani nikam volat. V současné době už probíhají testy.

Po skončení Olympiády - zřejmě ještě v únoru začne bezplatná výměna nejstarších přístupových karet Czechlink (bílé či černé se Zeměkoulí) za nové s lépe zabezpečeným BIOSem proti neautorizovanému příjmu. Při startu kanálu ČT4 ale budou pro jeho příjem fungovat všechny, i ty nejstarší karty! Přesné informace o harmonogramu výměny včas uveřejníme na našem webu.

- v satelitním vysílání v platformě UPC Direct z družice ASTRA 1E či 1G na pozici 19,2 st. východně, transponder bude ještě upřesněn. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks a bude možné jej přijímat na přístupové karty UPC Direct v základní nabídce Rodina. Také v tomto případě divák nebude muset se svoji kartou nijak manipulovat, ani nikam volat. Bude pouze nutné načíst na svém receiveru znovu celý transponder k uložení stanice, anebo v případě zapůjčených receiverů Philips bude automaticky aktualizován setting v rámci pravidelného (nočního) upgrade a kanál ČT4 se tak objeví na předvolbě receiveru Philips bez zásahu uživatele.

- v řadě sítí kabelových operátorů v České republice, vč. největších providerů UPC a Karneval.

- prostřednictvím internetu, z důvodu autorských práv na sportovní přenosy zde ale bude rozsah volného on line vysílání omezen. Pokud na danou událost bude mít ČT vysílací práva, bude se moci na internetu kompletně „odvysílat“. Část vysílání ale bude určeno pouze pro doménu .cz, některé sportovní události se však na internet nebudou moci umístit vůbec.


Tolik informace o tom, kde a jak budeme moci sledovat sportovní kanál ČT4 při jeho únorovém startu. V souhrnu to vychází (bez internetu) na 700 000 domácností. Tento počet se bude v budoucnu dále zvyšovat, v roce 2007 by měl být například signál DVB-T dostupný ve dvaceti největších městech naší republiky.


Kde bude možné získat program sportovního kanálu ČT4?

Podrobné týdenní programové přehledy kanálu ČT4 si budete moci stáhnout na obvyklém místě v TV download, tedy tam kde jsou nachystané programy více jak padesáti dalších satelitních a kabelových stanic. Dále je zde umístěn i definitivní kompletní měsíční programový přehled vysílání ČT4 včetně všech relací ze zimních olympiády. Přehledy jsou vytvářené ve formátu PDF.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.02.2006 • ČT odpovídá: ČT4, Czechlink a výměna přístupových karet [ 58 ]
01.02.2006 • UPC nemění cenu za základní nabídku Klasik své kabelové televize, internetové služby a digitální satelitní televizi UPC Direct
24.01.2006 • 3. ročník hudebních cen televize Óčko
24.01.2006 • Koncepce rozvoje digitálního vysílání v České republice [ 4 ]
19.01.2006 • Vzpomínka na paní Alenu Köllner z Astra CEE Vídeň
18.01.2006 • CDG bude testovat síť pro digitální vysílání ve formátu MPEG4

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Program ČT 4 

06.02.2006 15:45 • CES
Jsem v úžasu - proč 23,5 E a to mám pozicioner , když soukromníci jsou na 19,2 E. Je sprosťárna vudči koncesionářům ČT , že na sat. program kódují, když není signál DVB - T ČT šířen na celém úzení ČR!!!!!!
CO TO JE !!!!!!!!!!
 
 
  Máte ČT4? 

04.02.2006 10:41 • Buddy1
Dnes jsem si všiml že na bávalém kanále TOP TV je signál, ale je kódován v C-W. Udělal jsem rescan satelitu a skutečne se mi kanál přejmenoval na Test CT SPORT, kanál je ale pořád kódován a nemám ho. Vlastním plnou oficiální C-L kartu, všechno ostatní (včetně CS film, Galaxii nemám předplacenou) mi bez problému funguje. Máte stejné zkušenosti nebo vám CT4 funguje?
 
 
  tomas 

03.02.2006 07:00 • Pavel
ja chápem, že to bolo myslené na TKR- ale podľa diskusie som info- vykryl i tých čo majú solo satelity- všimol som si, že niektorí v tom tiež nemajú jasno.
Ak nebudeš vyvíjať tlak na UPC- nebudú sa vzrušovať- alebo áno ?
 
 
  bolo to myslene na TKR ... 

02.02.2006 23:57 • tomas
bolo to myslene na TKR
 
 
  Eurosport 2 

02.02.2006 22:34 • Pavel
prečo sa teda toho nedožaduješ v UPC ?
Musíš byť aktívny a za tie peniaze čo platíš - ja 799 Sk - ich musííš aj patrične dusiť ...
oni majú čas a nevzrušujú sa- musíš im ísť po krku ...
 
 
  Eurosport-2 

02.02.2006 22:32 • Pavel
Vždy sa snažím reagovať na základe praktických vedomostí z môjho príjmu - ako i čerpám info z tejto stránky ako i www.parabola.cz i kamarátov , ktorí sa týmto živia ...
Tiež logicky ako i komunikujem s UPC. Viem , že medzi káblovkou a priamo satelit - alebo i medz ČR hlavne na tých pevných prijímačoch ktoré majú z UPC môžu byť malé rozdiely.
Čo sa týka Eurosport 2 - tak mne tento ide bez prolémov- neviem frekvenciu ak by si chcel napíš zajtra a na to pozriem a napíšem- večer.
Musíš to -ak ti to neie opätovne prescanovať- neviem či máš i prijímač z UPC alebo svoj - tiež môžu byť malé diferencie- alebo možné ovládanie o ktorom ty nevieš priamo cez satelit do UPC prijímača ...
Prišiel som z Rakúska a onedlho idem spať.
 
 
  to Pavel: kde beries tu istot ... 

02.02.2006 22:21 • tomas
to Pavel: kde beries tu istotu? V CR je Eurosport 2 v rodine a v BA nie
 
 
  káblovky ... ČT 4 

02.02.2006 22:02 • Pavel
a preto to bude asi na 100% i káblovkách na Slovensku!
Je to to isté z hľadiska autorských práv !
 
 
  CT 4 na Slovensku 

02.02.2006 21:59 • Pavel
Od UPC Bratislava- píšem to ešte raz- som dostal odpoveď, že UPC -Direkt je spoločný balík pre SR i ČR, a pokiaľ sú právne vysporiadané- autorské práva- pre oba štáty , tak sa tam daný program nachádza.
Preto logicky tam nie je STV a tak isto zatiaľ nebude ani ČT 4 ! nie sú vysporiadané ...
Takže musíte si kúpiť Czech link karty ! Také je momentálne riešenie.
 
 
  sport-4 

02.02.2006 11:06 • Pafka
Prectite-si on-line rozhovor s OT.CERNYM na CESKE TELEVIZI.Tam mate vse napsane.Potom uz budete chytrejsi.
 
 
  Extraliga 

02.02.2006 09:47 • Katoda
@ lukyn: Pokud se podíváš do programu, který je ke stažení i na tomto serveru, tak tam najdeš například hned první úterý po olympiádě, 28.2., že je naplánováno Buly, včetně přímého přenosu.
 
 
  UPC 

02.02.2006 09:39 • Jáhl
Kde všichni autoři takovýchto zbytečných článků berou informaci o tom, že ČT4 bude v v UPC Direct? Vždyť ještě nebyla ukončena jednání
 
 
  pro lukyna 

02.02.2006 09:24 • Radim
Už několikrát to bylo napsané , že i v úterý budou dávat extraligu (myšleno přímý přenos).
Pozorněji čti příspěvky!!
Play off budou dávat dva zápasy souběžně live, jeden na ČT 2 a druhý na ČT sport
 
 
  To už bylo napsáno článků. 

02.02.2006 08:53 • lukyn-1
Doposud bohužel nikdo neřekl, zda budou vysílat i extraligu v týdnu a ne jen v sobotu na ČT2. To je tajností stímto programem. Zatím tedy jen víme, že odvysílají olympiádu a MS ve fotbale a asi v hokeji.
 
 
  Slovensko asi nie??? 

02.02.2006 07:42 • mracik666
Bude ČT 4 v kablovkach aj na Slovensku? UPC?
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist