Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 11:55:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM - programé tipy 10. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.02.2013


Na začátku druhého měsíce vysílání vám opět přinášíme ty nejlepší dokumentární skvosty z temetických programových bloků. Ty Prima ZOOM vysílá premiérově od pondělí do neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


Tipy 10. kalendářního týdne:

4. 3. 20.00 – Vteřiny před katastrofou

Nejnovější díly slavné dokumentární série, která se zaměřuje na přírodní katastrofy i neštěstí způsobená člověkem. Od zdrcujícího japonského útoku na Pearl Harbour či události 11. září 2001, přes největší průmyslovou katastrofu v historii, která se odehrála v bhópálské chemické továrně, až po krvavou přestřelku amerických úřadů se sektou Davidiánů nebo tsunami, jež si roku 1960 vyžádala dva tisíce obětí v severní Itálii. Seriál přináší v každém díle nové poznatky, analýzy a názory expertů. S pomocí počítačové animace vám přiblíží tragické události vteřinu po vteřině.


5. 3. 22.00 – Islám a Západ

Kultury Východu a Západu mají více společného, než si myslíme. Stejně jsou na tom také dvě nejrozšířenější světová náboženství: křesťanství a islám. Dokumentární film Islám a Západ sleduje historii islámu a srovnává ji s tím, jak byl přijímán na Západě. Od multikulturního světa Mekky, Středomoří a Perského zálivu přechází ke zlatému věku islámu během středověku. Nevyhýbá se ani zobrazení úpadku islámské kultury a pokusům křesťanství o převzetí vlivu ve 13. a 14. století.


6. 3. 20.00 – V srdci divoké přírody

Dokonce i v našem světě zkroceném přelidněnými městy, rozlezlými předměstími a hektary betonových ploch a chodníků existují nepokořené výjimky. Jsou to místa, kde dodnes vládne příroda a člověk je pořád ještě pouhým hostem. Dramatické střety s těmito královstvími divočiny z první ruky popisují tři části dokumentární série V srdci divoké přírody. Mezi navštívenými oblastmi jsou národní parky Yellowstone, Yosemite a také Aljaška.


7. 3. 21.00 – Bojovníci 2. světové války

Nejlepší a nejvíce smrtící jednotky celého světa s dobovými záběry. Poznejte druhou světovou válku do hloubky! Seriál detailně rozebírá elitní bojové jednotky, které se na různých stranách účastnily největšího ozbrojeného konfliktu v lidských dějinách. Dobové záběry i rozhovory s pamětníky divákům přiblíží např. německé Waffen-SS, japonské letce kamikaze, britské „pouštní krysy“, speciální jednotky SAS, australské a novozélandské sbory ANZAC bojující v Libyi a další.


8. 3. 21.00 – Podmořská řeč barev

Provokativní a inspirující třídílný dokument Podmořská řeč barev zve na okouzlující návštěvu do pestrobarevné říše na dně moře. Zároveň jde o převratný pohled na život pod vodou. Záběry natočené ve vzdálených končinách u ostrovů Jižního Pacifiku zachycují úplně nové, vědě dosud neznámé skutečnosti a jsou doprovázené svědectvím předních odborníků. Podmořská řeč barev prozrazuje pravdu o tom, jak ryby vnímají barvy i sebe navzájem ve vlastním živlu.


9. 3. 21.00 – Boj o přežití

Nejdramatičtější a nejkrásnější záběry nasbírané elitními filmaři v průběhu desítek let vás zavedou hluboko do nitra přírody, kde nahlédnete do života různých druhů zvířat. Každé z nich má svůj příběh. Ať už jde o tygří rodinu, která se právě rozrostla o tři mláďata, skupinu šimpanzů či mladého vydřího samce.


10. 3. 22.00 – Osídlíme Mars?

Povrch Rudé planety právě brázdí nejnovější sonda. Soukromý projekt se chystá do deseti let vyslat za ní první osadníky. Otázka, jestli se lidstvu podaří obydlet Mars, už není jen doménou sci-fi filmů a románů. Vědec Chris McKay strávil třicet let v agentuře NASA zkoumáním Marsu a testováním podmínek života v nejextrémnějších podmínkách na Zemi. Dokumentární film Osídlíme Mars? doplněný špičkovými digitálními záběry představuje první podrobnou vizualizaci toho, co by přestěhování lidstva na Rudou planetu obnášelo.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.02.2013 • Nalaďte si v březnu na National Geographic Channel
25.02.2013 • Hit&Miss - Rodinný život zabijáka: středoevropská televizní premiéra
22.02.2013 • Gambrinus liga se vrací na FANDU a VOYO
21.02.2013 • Monstrum nebo člověk? - HANNIBAL - nový seriál na AXN
21.02.2013 • Sparta na hřišti Chelsea v odvetě Evropské ligy na FANDOVI a VOYO
19.02.2013 • Premiéra na Viasat Explorer: Temné operace (Black Ops)

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist