Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:10:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

CME oznámila finanční výsledky za 1. čtvrtletí

  Autor: CME , e-mail: info@cme.net Přidané: 30.04.2013


Central European Media Enterprises Ltd. (dále jen “CME” nebo “Společnost”) (NASDAQ/Prague Stock Exchange – CETV) oznámila finanční výsledky za první čtvrtletí končící 31. březnem 2013. Výnosy za první čtvrtletí končící 31. březnem 2013 činily 137,0 mil. USD v porovnání s 167,4 mil. USD za stejné období v roce 2012. OIBDA1 za čtvrtletí končící 31. březnem 2013 činila (20,7) mil. USD v porovnání s 14,1 mil. USD za první čtvrtletí v roce 2012.


Provozní ztráta za čtvrtletí končící 31. březnem 2013 činila 35,0 mil. USD v porovnání se ztrátou 10,3 mil. USD za stejné období v roce 2012. Ztráta po zdanění za čtvrtletí končící 31. březnem 2013 činila 109,0 mil. USD v porovnání se ztrátou 13,8 mil. USD za stejné období v roce 2012. Zředěná ztráta na akcii za čtvrtletí končící 31. březnem 2013 činila 1,22 USD v porovnání se ztrátou 0,21 USD za čtvrtletí končící 31. březnem 2012.

Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel (CEO) společnosti CME, uvedl: „Rok 2013 je obdobím odvážných kroků s cílem obnovit hodnotu, kterou dostáváme za naše produkty. Zvýšili jsme ceny za reklamu a poplatky za distribuci našich kanálů provozovateli kabelových a satelitních platforem. Výsledky za první čtvrtletí roku 2013 jsou odrazem počáteční fáze implementace těchto opatření. Zatímco jsme byli úspěšní ve většině zemí, kde působíme, v České republice se projevila rezistence některých mediálních agentur a inzerentů, což vedlo k poklesu spotřeby jednotek GRP a tím ovlivnění našich výnosů a ukazatele OIBDA. V našich cenových opatřeních v České republice i ostatních našich zemích budeme pokračovat, neboť jsme odhodláni odvrátit trend klesajících výdajů za televizní reklamu. Prostředky, které chceme získat z dnes oznámených úpisů akcií nám umožní i nadále realizovat naši strategii a snižovat zadlužení. Po ukončení této transakce očekáváme, že budeme mít zdroje na dosažení našeho hlavního cíle: růstu CME.“

1) OIBDA, jež zahrnuje náklady na amortizaci programových práv, se určuje jako provozní zisk / (ztráta) bez zahrnutí odpisů hmotného majetku, amortizace nehmotného majetku a ztráty ze snížením hodnoty aktiv, jak je definováno v „Segmentových údajích“.


Společnost CME je mediální a zábavní společnost, která je lídrem v šesti zemích střední a východní Evropy s celkovým počtem obyvatel přibližně 50 milionu. Televizní stanice společnosti CME se nacházejí v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV, Doma a Nova World), České republice (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau Moldova a Acasa Moldova), ve Slovenské republice (TV Markíza, Doma, Dajto a Fooor) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A, BRIO, OTO a KINO). CME také provozuje panregionální předplacenou video službu Voyo. Akcie společnosti CME jsou obchodovány na burze v New Yorku (NASDAQ) a na Burze cenných papíru Praha pod burzovním symbolem „CETV“.


David Sach, Chief Financial Officer, Central European Media Enterprises


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.11.2012 • Inna Puhajková novou posilou sportovní redakce TV Nova
14.04.2012 • Polskie Radio zahájí řádné vysílání DAB k příležitosti mistrovství v kopané EURO 2012
24.03.2012 • Film Europe s evropským filmem na Hong Kong International Film & TV Market (FILMART)
24.01.2012 • Česko-slovenský film Nickyho rodina vidělo 6,6 milionů diváků televize ARD
07.11.2011 • Britský Ofcom zveřejnil studii mapující užívání médií dětmi ve věku 5-15 let
03.11.2011 • Dohoda mezi Playboy Enterprises, Inc. (PEI) a Manwin

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist