Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 18:45:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká televize zpřístupní v sobotu veřejnosti všechna studia a nabídne bohatý zábavný program

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.05.2013


Široké veřejnosti se otevře atraktivní zákulisí České televize. Na první květnovou sobotu přichystala ČT nejenom prohlídku tří největších studií, ale také bohatý doprovodný program plný her, soutěží a setkání s více než čtyřiceti osobnostmi televizní obrazovky - moderátory i herci. Kromě hlavního sídla v Praze na Kavčích horách, ve kterém jsou přichystány tři návštěvní trasy, se ve stejný den otevřou také areály v Brně a v Ostravě.


Letošní rok je speciální nejen obsahem, ale také rozsahem expozice. ČT slaví šedesátileté výročí vysílání a při té příležitosti si návštěvníci připomenou i její bohatou historii. Ať prostřednictvím mnoha dobových fotografií či třeba formou exkurze do garáží, ve kterých se v roce 1989 scházeli revoltující zaměstnanci televize.

Den otevřených dveří začne ve všech studiích shodně v devět hodin dopoledne, v Brně a Ostravě potrvá do čtyř a v Praze až do odpoledních šesti hodin. „Divákům a veřejnosti chceme nabídnout jedinečný pohled do zázemí televizních studií v Praze, Brně i Ostravě. Současně jsme pro příchozí návštěvníky připravili výjimečný doprovodný program, takže věřím, že si i v rámci dne otevřených dveří společně užijeme oslavy významného výročí, které si v letošním roce připomínáme,“ popisuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.


Doprovodným programem plným her a soutěží provede Tereza Kostková

Nepřetržitý program, který bude v Praze moderovat Tereza Kostková, nabídne třeba vystoupení populárních hudebních kapel – zahrají Miro Žbirka i Děda Mládek Illegal Band. S profesionály ze soutěže Star Dance si návštěvníci zatančí, Aleš Háma je pozve do svého Taxíku a u sporťáků z kanálu ČT Sport si zkusí, jak těžké je skórovat do florbalové branky. Na památku se pak mohou vyfotit s pohárem pro vítěze Gambrinus ligy či MS v hokeji.

Děti se mohou kromě mnoha her a soutěží těšit například na živá medvíďata z večerníčku Méďové Václava Chaloupky, která se dokonce nechají pohladit. S programem je připraven Michal Nesvadba, loutkové divadlo Loudadlo i Studio Kamarád. Ti nejmenší návštěvníci se jistě rádi potkají s populárními pohádkovými postavičkami, ti větší si zase mohou v rámci programu pořadu Zázraky přírody zaexperimentovat v chemické dílně či u vzduchového děla. Na všechny čeká i bublinová show, kinostan, balonková dílna a stánky s občerstvením. A samozřejmě autogramiády mnoha populárních osobností. Seriál Vyprávěj budou reprezentovat hlavní představitelé v čele s Veronikou Freimanovou a Romanem Vojtkem. Návštěvníci potkají také třeba čerstvého držitele ceny TýTý - sportovního komentátora Vojtěcha Bernatského, moderátorky Událostí Jolanu Voldánovou či Anetu Savarovou, Václava Moravce i Noru Fridrichovou a chybět nebudou ani tváře poslední řady Star Dance – vítězka Kateřina Baďurová nebo hokejista Martin Procházka.


Kavčí hory nabídnou tři prohlídkové trasy

Přímo na Kavčích horách jsou pro návštěvníky nachystány tři prohlídkové trasy, připravena je i bezbariérová prohlídka. V hlavní budově na ně čekají dekorace aktuálně nejúspěšnějšího seriálu ČT Vyprávěj, vč. modelu stánku s dobovým občerstvením, dekorace talk show Krásný ztráty, poledního bloku Sama doma, ale i dětských pořadů Kouzelná školka a Planeta YÓ. Právě v dekoracích těchto oblíbených pořadů si také mohou vyzkoušet práci s kamerou a mikrofonem, uvidí, jak se ovládá kamerový jeřáb a jak vykouzlit světelné efekty. Součástí první prohlídkové trasy je i návštěva garáží, kde budou umístěny vozy přenosové techniky, osvětlovací technika a monitor se smyčkou připomínající „Sametovou revoluci“ v roce 1989. Prohlídka je zakončena exkurzí do truhlářských dílen, ve kterých vznikají dekorace oblíbených pořadů.

Druhá prohlídková trasa, označená červenou barvou, začíná malou výstavou k šedesátému výročí České televize a po zhlédnutí modelu areálu Kavčích hor zavede návštěvníky přímo do kulis aktuálně natáčeného komediálního seriálu Čtvrtá hvězda, na který se diváci mohou těšit v následujících sezónách. Zájemci také navštíví dekorace oblíbeného pořadu Pošta pro tebe, kde uvidí, jak v reálu probíhá tajemné „odstranění stěny“. Kromě toho se dostanou i do skladu nábytku, nabízejícího největší sbírku dobového nábytku svého druhu či do skladu zbrojířů s ukázkou zbraní. Vrcholem druhé prohlídky bude živé natáčení kapely 4signs v hudebním studiu.

Koho zajímá, jak vznikají pořady zpravodajského kanálu ČT24, měl by navštívit třetí trasu vedoucí budovou zpravodajství. Ta představí návštěvníkům prostor před režií Studia 6, kde budou moci sledovat jeho živé víkendové vysílání. Nachystána je i ukázka přípravy pořadu Předpověď počasí, a po skupinkách se dostanou rovněž do prostor tzv. velína, odkud se vysílání zpravodajských pořadů řídí. Všechny expozice doplní také informační cedule se zajímavostmi z historie televize i užitečnými informacemi o vybraných pořadech, a také pestrá fotodokumentace a obrazové materiály. V areálu všech tří studií budou během akce k zakoupení reklamní předměty.


Brno láká na televizní techniku, Ostrava na kostýmy z pohádek

V Ostravě budou mít zájemci možnost nahlédnout do všech pracovišť zapojených do živého vysílání i do výroby pořadů. Navštíví tak režii, střižnu, zvukovýrobu, odbavovací pracoviště a třeba i redakci zpravodajství. Čeká na ně také výstava kostýmů z pohádek a při autogramiádách mnoho populárních tváří televizní obrazovky, např. moderátor Dobrého rána Petr Rajchert, redaktoři zpravodajství, moderátorky Sama doma a třeba i Tomáš Kočko z pořadu Návraty k divočině či herec Martin Dejdar provázející cyklem Tajemství železnic.

V Brně se návštěvníci podívají do zpravodajského studia, kostymérny i maskérny. Uvidí také dekorace brněnských pořadů a na své si tu přijdou i milovníci techniky. K nahlédnutí jsou totiž připraveny i přenosové vozy. Při autogramiádě budou moci sehnat podpisy moderátorů Dobrého rána i Událostí v regionech a dokonce i režiséra Jiřího Stracha a herců z jeho pohádky Šťastný smolař.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2013 • 60 let ČT: díla ze zlatého fondu, vlastní tvorba, výstava v NTM a Den otevřených dveří 4. 5. 2013
24.04.2013 • Programová ponuka DVB-T rozšírená o Dajto, Fooor a TA3
22.04.2013 • Prichádza nová digitálna televízna terestriálna platforma - Plustelka
12.04.2013 • Česká asociace elektronických komunikací o. s.: Přípravy na výroční konferenci s mezinárodní účastí vrcholí
05.03.2013 • RRTV: Je Evropa liberálnější než Amerika?
24.02.2013 • Česká asociace elektronických komunikací připravuje 23. dubna 2013 v Praze 14. výroční konferenci s mezinárodní účastí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist