Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 20:50:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

Film oceněný Zlatou palmou v Cannes přinese na Slovensko a do České republiky Film Europe

  Autor: Film Europe , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 27.05.2013


Hlavní cenu Zlatou palmu / Palme d’Or na 66. ročníku Filmového festivalu v Cannes získal favorizovaný film festivalu La Vie d’Adele (angl. název Blue is the Warmest Colour). Film se silným tématem o milostném vztahu mezi dvěma mladými ženami natočil tunisko-francouzský režisér Abdellatif Kechiche a hlavní role ztvárnily mladé herečky Adele Exarchopoulosová a Léa Seydouxová.


Vítězný film Život Adele je jedním z nejemocionálnějších, nejotevřenějších a nejodvážnějších filmů, jaké kdy byly v Cannes oceněny. Na první pohled jde o protipól Intimity Patrica Chereau, která byla před roky oceněna na Berlinale, avšak to by bylo pouze o odvaze filmově intimitu ukazovat. Tento film přirozeně navazuje na linii canneských vítězů. Loňská Hanekeho Láska řešila starobu, předloňský Malickův Strom života kromě jiného i manželství.

„Život Adele je o intimitě, dynamice a tragice vztahů. Strhující herecké výkony, režie a kamera nenechají nikoho na pochybách, že film si Zlatou palmu zasloužil. Pro Film Europe je Život Adele dalším skvělým snímkem – vítěz špičkového festivalu, který jsme našli ještě před tím, než dostal hlavní cenu a objevily ho festivaly. Máme letošního vítěze ceny Lux Price, máme vítěze Berlinale a nyní i vítěze Cannes. Pomáháme českým a slovenským kvalitním kinům, filmovým klubům a filmovým festivalům. Naší misí je evropský film na všech distribučních úrovních. Výkladní skříní našeho snažení je pak Film Europe Channel – filmový kanál s nejlepšími filmy Evropy. Nejnovější vítězný film z Cannes je jedním z nich,“ řekl po vyhlášení výsledků prezident mediální společnosti Film Europe Ivan Hronec.

Slavnostní vyhlášení vítězů se již tradičně neslo v slavnostním duchu a s nepřebernou škálou světových filmařů. Tento rok porotě předsedal americký režisér Steven Spielberg, mezi porotci byla herečka Nicol Kidman, herec Christoph Waltz, rumunský režisér Cristian Mungiu. Slavnostní večer uváděla herečka Audrey Tautou a přítomna byla řada významných hostů – francouzská ministryně kultury Aurélie Filippettiová, starosta Paříže Bertrand Delanoe, herecké legendy Alan Delon a Kim Novak. Za mediální společnost Film Europe se udělování cen Zlatá palma zúčastnili Ivan Hronec a Silvia Hroncová.

Vítězný film z Cannes přinese Film Europe do kin na Slovensku a v Čechách již tento rok.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i131QT_IpDs
S. Spielberg: http://www.cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=239004

Mediální společnost FE měla své zástupce na slavnostním vyhlášení vítězů a přinese do kin i další zajímavé filmové novinky z Cannes.

Film Europe Media Company je dynamická mediální společnost s týmy a kancelářemi v Praze, Bratislavě, Budapešti, Londýně a v Cannes. Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinech a na DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá - evropský film. Od dubna 2010 provozuje tři vlastní národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. V roce 2011 spustila vysílání Film Europe Channel – prvního evropského filmového kanálu, který uvádí výhradně evropskou kinematografii ze všech 50 zemí geografické Evropy.

Film Europe Channel je dnes dostupný v Skylinku, TV Magio, Satro, v síti Orange, SELF servis Moravianet a HD signál, T-systems Via-TV, NEJ-TV, SATT, Catr, Slovanet, Centronet, Antik a zatím v České republice i u operátora Telefonica O2. V nejbližší době se rozšíří o další operátory v Česku a na Slovensku. Mediální společnost spolupracuje s filmovými společnostmi a festivaly v Evropě a v Asii.


Lenka Stanslická, PR & Marketing manager, Film Europe CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.04.2013 • CME oznámila finanční výsledky za 1. čtvrtletí
16.11.2012 • Inna Puhajková novou posilou sportovní redakce TV Nova
14.04.2012 • Polskie Radio zahájí řádné vysílání DAB k příležitosti mistrovství v kopané EURO 2012
24.03.2012 • Film Europe s evropským filmem na Hong Kong International Film & TV Market (FILMART)
24.01.2012 • Česko-slovenský film Nickyho rodina vidělo 6,6 milionů diváků televize ARD
07.11.2011 • Britský Ofcom zveřejnil studii mapující užívání médií dětmi ve věku 5-15 let

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist