Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 02:26:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

München.tv nepřetržitě na družici ASTRA

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 08.10.2006



Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), spustila na konci září, k příležitosti zahájení „Münchner Wiesn“, 24-hodinové digitální vysílání televizního programu bavorské regionální stanice münchen.tv.


Tuto stanici naladíme volně na transpondéru č.92, kmitočet 12,246 GHz, vertikální polarizace, symbolová rychlost 27,5 MSymb/s, FEC 3/4; na orbitální pozici 19,2° východně. Satelitní uplink zabezpečuje firma APS ASTRA Platform Services v Unterföhringu poblíž Mnichova. Stanice münchen.tv již vysílala čtyřhodinový program z družice ASTRA, transpondér 87. Souběžné vysílání na transpondéru 87 a 92 poběží do 31. října 2006; potom se bude vysílat výhradně na transpondéru 92.

Programovou pozici sdílí münchen.tv s regionální stanicí RFO Rosenheim, která vysílá v době od 10 do 11 hod., od 19 do 20 hod. a od 23 do 24 hod. Identifikace programu je „mü.tv/RFO“. Aby bylo možné přijímat program na nové pozici je třeba provést manuální nebo automatické (průběžné vyhledávání kanálů) naladění digitálního satelitního receiveru.

„Poslední bavorská mediální analýza objasnila znamenitý přírůstek dosahu v satelitní oblasti a ukázala nám, že pro dosah regionálních a lokálních programů je satelit naprosto nutný“, řekl pan Michael Tenbusch, šéf stanice münchen.tv, při příležitosti zahájení 24-hodinového vysílání programu. „München.tv se tímto šířením z družice ASTRA stane médiem světového města se srdcem pro celou Evropu a vývěsním štítem pro mnichovské události a témata regionu.“

Werner Litza, viceprezident pro komerční vysílání společnosti APS poznamenal: „Těší nás rozšíření programu münchen.tv a opravdu srdečně blahopřejeme k roční existenci této oblíbené lokální a regionální stanice.“


Friedrich-Karl Reichardt, práce s tiskem a veřejností, ASTRA Deutschland GmbH
Iris Steiner, PR München Live TV Fernsehen GmbH & Co. KG



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání v Evropě. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a satelitů New Skies Satelites mimo tradiční hlavní trhy skupiny SES. Společnost vlastní další celosvětové strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a ostatní smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


O televizi MÜNCHEN.TV, www.muenchen-tv.de

Regionální stanice pro Mnichov a jižní Bavorsko nabízí 24-hodinový plnoformátový program, který se věnuje aktuálním klíčovým otázkám Mnichova a regionu. Vysílání münchen.tv může technicky přijímat více než 1,7 miliónů diváků - prostřednictvím kabelových sítí, DVB-T a satelitu. Nejvýznamnějším programem stanice je každodenní lokální zpravodajství „münchen heute“ s aktuálními zprávami z regionu. Vysílání kromě toho poskytuje široký záběr televizních informací ve formě magazínů, diskusních formátů a zábavy. Stanice je v centru dění, aktuálně a denně zpracovává události ve městě a okolí.


PR SES ASTRA, www.astra.de


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.10.2006 • Eutelsat zvyšuje kapacity na pozici 10° východně
06.10.2006 • Novinky na družicích Astra
03.10.2006 • Do Czech Linku přibyla rádia D-dur, Leonardo, Radio Česko a ČRo 4 – Radio Wave - aktualizováno [ 4 ]
25.09.2006 • FILMBOX a NONSTOP KINO na novém transponderu [ 33 ]
22.09.2006 • Stanice Clear TV ukončila satelitní vysílání
20.09.2006 • Od pondělí NONSTOP KINO a FILMBOX na novém transponderu [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist