Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 08:46:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnosti SES a Eutelsat investují společně na evropském trhu pro mobilní vysílání a další komunikační služby v Evropě

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 02.11.2006


Společnost SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) a společnost Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem ETL ) investují spolu do první evropské satelitní infrastruktury v Evropě, která může přenášet také televizní, rozhlasový signál a data na mobilní přístroje a přijímače ve vozidlech. S ohledem na novost trhu se společnosti SES a Eutelsat shodly na tom, že založí podnik se společnou majetkovou účastí, ve kterém budou mít obě společnosti podíl 50 %.

Společný podnik bude provozovat a komerčně využívat pásmo S na satelitu Eutelsat W2A a bude založen společnostmi SES ASTRA a Eutelsat po souhlasu relevantních regulačních úřadů. Objem investic v pásmu S činí až 130 miliónů EUR.

Pásmo S (2,0 až 2,2 GHz), které znamená nejen pro SES, nýbrž i pro Eutelsat nové kmitočtové pásmo, nabízí řadu frekvencí, které jsou optimální pro podporu bezdrátových sítí pro mobilní aplikace. Televizní a jiné služby tak mohou být poskytovány pro mobilní přístroje, jako jsou telefony, PDA, notebooky a přijímače ve vozidlech. Mobilní televizní služby představují v Evropě velký a teď ještě nerozvinutý trh, který se nyní může rozvíjet výhradně prostřednictvím terestrických řešení. Vývoj mobilních televizních služeb na základě satelitní hybridní sítě tak přinese poskytovatelům programů a provozovatelům dodatečná řešení a alternativy k terestrickým sítím. Všestranný dosah satelitů je přitom rozhodující předností.

Satelit W2A si společnost Eutelsat objednala u firmy Alcatel Alenia Space a družice odstartuje do vesmíru začátkem 2009 ze Sea Launch. Satelit, který bude využit na pozici 10° východně, zahrnuje moderní pásmo S, které tvoří základ pro hybridní infrastrukturu v Evropě, ve které se doplňují satelitní a terestrické sítě. Tato kombinace satelitní a terestrické sítě vytvoří celoplošné pokrytí a umožní příjem mobilních televizních služeb i uvnitř budov. Pásmo S je také využitelné pro řadu dalších komerčních aplikací, např. bezpečnostní monitoring nebo pro interaktivní komerční datové služby.

Pan Romain Bausch, prezident a generální ředitel SES GLOBAL, řekl: „Tato společná investice nám umožní vyvinout inovační mobilní vysílací služby se satelitní podporou. V síti mobilního televizního a rozhlasového vysílání tak může satelit konkurovat jiným řešením infrastruktury a ty může doplňovat. Satelit nabízí jedinečné a vysoce efektivní pokrytí. Společná investice přispěje k tomu, že se může zvýšit sortiment produktů a uživatelská vstřícnost, nejen pro zákazníky, nýbrž i pro provozovatele programu a poskytovatele služeb. Mobilní aplikace jsou důležitým prvkem našeho strategického vývoje. Prostřednictvím spolupráce se společností Eutelsat nabízí tato investice do infrastruktury atraktivní komerční možnost, která dostojí našim interním přednostem v investičním rozhodování.“

Pan Giuliano Berretta, vedoucí pracovník a generální ředitel společnosti Eutelsat Communications, prohlásil: „Digitální obsah a mobilita uživatele, což je umožněno novými přenosnými přístroji, jsou podstatou nynějšího dynamického vývoje v komunikačním průmyslu. Zpřístupňují výrobcům elektroniky, poskytovatelům programů a služeb nové zdroje příjmů a zákazníkům nabízí nové produkty. Touto novou nabídkou, která je optimální s ohledem na šířku pásma a všestranné pokrytí, mohou satelitní služby, které využívají kmitočty v pásmu S, rozhodně přispět k celkovému úspěchu trhu pro mobilní televizi v Evropě. Projekt pásma S je navíc dimenzován pro interaktivní komunikace. Přitom platformě dodáme novou užitečnou náplň, která používá tradiční kmitočty pásma Ku a C, bude možné nabídnout levné a efektivní řešení pro využití nového kmitočtového pásma.“


Yves Feltes, Press Relations SES GLOBAL Vanessa O’Connor, Press Relations Eutelsat
Mark Roberts,Investor Relations SES GLOBAL
Gilles Janvier, Investor Relations Eutelsat



O společnosti SES GLOBAL:

SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites, které zabezpečují nejen globální pokrytí, nýbrž i celosvětové spojení. Společnost také vlastní další strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, a rovněž Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro americkou vládu a ostatní smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím flotily 44 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na internetu: www.ses-global.com.


O společnosti Eutelsat Communications:

Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem ETL) je holdingová společnost Eutelsat a. s. Mediální skupina je jedním z nejvýznamnějších satelitních provozovatelů s komerčně využitelnou kapacitou na 23 satelitech. Pokrývají celý evropský kontinent, Střední východ, Afriku, Indii a významnou část Asie, Severní a Jižní Ameriky. Mediální skupina je vzhledem k obratu považována za jednoho ze tří největších satelitních provozovatelů na světě. Její satelity využívá pro vysílání více než 2100 televizních a 970 rozhlasových stanic pro více než 120 miliónů domácností se satelitním příjmem a kabelovou přípojkou. Mediální skupina také zajišťuje služby spojené s distribucí televizního signálu, služby v oblasti firemních sítí, aplikace na bázi IP, jako je vysokorychlostní internetový přístup, multimediální služby, internetové páteřní spojení a také širokopásmový přístup pro námořní, terestrické a letecké aplikace. Eutelsat Communications má své hlavní sídlo v Paříži a zaměstnává více než 480 odborníků ze 27 zemí. Další informace je možné najít na internetové stránce: www.eutelsat.com.


SES GLOBAL Press, na obrázcích z archivu SES Astra je nákres satelitu W2A a Giuliano Berretta a Romain Bausch při podpisu smlouvy


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.10.2006 • Společnost Eutelsat pověřila firmu Astrium dodáním satelitu HOT BIRD™ 10
20.10.2006 • Odvolací soud potvrdil převzetí APS společností SES ASTRA
17.10.2006 • Ariane 5 vynesla do vesmíru americký a australský televizní satelit
17.10.2006 • Na satelitu se objeví první portugalská stanice v anglické verzi
16.10.2006 • „Regionale Omroeps” od konce listopadu na dvou satelitech
15.10.2006 • Od zítřka pět nových, atraktivních stanic v platformě Eutelsat - KabelKiosk

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist