Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:40:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Výměna karet Sky Link

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 29.11.2006



Distributor přístupových karet digitálního paketu slovenských digitálních televizí a rádií – Sky Link (dříve Slovak Link) - firma Rádiokomunikácie, odštepný závod společnosti Slovak Telekom, včera oficiálně oznámil termín již delší dobu dopředu plánované a avizované výměny uživatelských přístupových karet.


Výměna se bude realizovat od závěru prosince 2006 do konce února příštího roku a souvisí se zařazením prémiových (příplatkových) kanálů do platformy Sky Link. Jako první bude od začátku roku oblíbená tematická televize Galaxie sport.

Dále budou kódovací a aktivační systém platformy Sky Link používat filmové kanály společnosti SPI International – FILMBOX a NONSTOP KINO a plánují se další příplatkové kanály na karty Sky Link, proto se musí řešit problém zabezpečení nejstarších přístupových karet.

Společnost Rádiokomunikácie provede bezplatnou výměnu registrovaných karet Slovak Link se sériovým číslem od 0 0003 1876 7104 X do 0 0003 1877 8367 X včetně. Bezplatnou výměnu mohou majitelé legálních karet Slovak Link uplatnit u svého prodejce satelitní techniky, kde výměnou za kartu této série získají novou legální kartu Sky Link.

V aktivačním centru TVS Kamzík v Bratislavě se po skončení výměny na konci února provede upgrade firmware a podpora pro staré karty skončí. Od té doby by měla přestat fungovat i softwarová emulace, která se v posledním půlroce velmi rozšířila u řady satelitních přijímačů.

V současné době už skončila možnost registrace více jak dva roky starých karet do systému. Pokud dojde k jejich poškození, není možné je už bezplatně vyměnit za nové. Nových druhů karet Slovak Link anebo Sky Link se tato výměna netýká.

Na konci února 2007 budou také měněné přístupové karty společnosti SPI International v systému Viaccess RED pro příjem filmových kanálů FILM BOX a NONSTOP KINO. Každý abonent obdrží bezplatně po vrácení stávající karty novou přístupovou kartu v systému CryptoWorks, kterou bude aktivovat a spravovat právě provider platformy Sky Link. V současné době se jedná o zařazení kódovaných slovenských televizí jako bonus na tyto přístupové karty i pro občany České republiky – abonenty těchto filmových kanálů.

Pokud máte zájem o sledování těchto zajímavých filmových kanálů, doporučujeme nečekat až na výměnu karet, ale pořídit si již nyní předplatné (na www.filmbox.satcentrum.com), obdržíte kartu v systému Viaccess, kterou můžete používat například s naprogramovaným universálním modulem ZetaCAM (firmware 1.13CW pro podporu kódovacího systému Viaccess i CryptoWorks), a při výměně karet pak bezplatně obdržíte novou kartu na Sky Link.

Výměna karet Sky Link ale nebude jedinou novinkou. Providera také čeká odložený přechod na statistické multiplexování (variabilní datový tok u jednotlivých stanic), měla by se také vysílat aspoň základní informace o vysílaném pořadu (zjednodušená verze EPG), plánuje se i vysílání ve formátu 16:9 a se zvukem Dolby Digital.

V delším horizontu se pak rýsuje přikoupení druhého transponderu pro nové stanice, které by se mohly objevit v platformě v průběhu druhého čtvrtletí roku 2007.

Paket Sky Link dnes přenáší oba programy Slovenské televize - Jednotku a Dvojku a komerční TV Markíza, TV Joj a TA3, dále osm programů veřejnoprávního rozhlasu SRo, komerční rádia Viva (ex. Twist), Okey, Fun, Expres a Hey, religiózní Rádio Lumen a audio kanály pro slovenské obchodní řetězce Store Media (SM1, SM2 a SM CS). Signál televizí (kromě TA3) a audio kanálů (SM) je kódován v systému CryptoWorks.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.11.2006 • Možné problémy při sloučení české a maďarské verze filmového kanálu MGM [ 2 ]
16.10.2006 • Galaxie sport dostupná i na kartách diGITALlink
13.10.2006 • UPC zdarma přidává ke své digitální televizi UPC Direct interaktivní televizní hry [ 17 ]
10.10.2006 • Galaxie sport bude dostupná i na přístupové karty DiGITALlink [ 7 ]
27.09.2006 • Nová služba - registrace karty diGITALlink na 3 roky
12.09.2006 • Technická novinka ve vysílání zápasů v kopané na obrazovce ČT [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  To som zvedavý 

09.01.2007 19:57 • kuco
To som ale zvedavý čo nové prinesie služby skylink, lebo posledné aktivity ma veľmi nepresvedčili. Aj informovanie o výmene kariet a prípadnom zaradení nových programov na kartu na stránke skylinku ťažko najdete
 
 
  Nějak tomu nerozumím...Co se m ... 

30.11.2006 16:08 • Ceca
Nějak tomu nerozumím...Co se myslí pojmem "legální karta"?
je tím myšleno zaregistrovaná nebo může být i neregistrovaná?
 
 
  Uz len dufam, ze predajcovia o ... 

30.11.2006 09:17 • anonym
Uz len dufam, ze predajcovia obdrzia zadarmo karty SkyLink, aby mohli ludom vymienat stare karty Slovak Link. Inac ziadny predajca nic nevymeni.
 
 
  @horaak 

29.11.2006 22:59 • anonym
Pokud máš modul original Viaccess, tak s tím nic neuděláš a budeš si muset koupit CAM Cryptoworks. Pokud máš ZetaCAM, tak ten jde naprogramovat aby chodil jak na Viaccess, tak i na Cryptoworks. Nová karta ti samozřejmě nepůjde ve Via, ale jen v CW.
 
 
  pro redakci 

29.11.2006 22:25 • horaak
Není mi úplně jasné,jak mi bude fungovat Nonstopkino v modulu viaccess po výměně karty viaccess za kartu cryptoworks .To je přece nesmysl. Díky za odpověď
 
 
  Tak dofam že ji zase pak nebud ... 

29.11.2006 17:33 • bafera
Tak dofam že ji zase pak nebudu muset registovat.No odjíždím na leden mimo a tak se chci zeptat zdali si jí mohu nechat vymnenit třeba zítra a nobo zaslat na vymnenu a v lednu dostat poštou novou.
 
 
  Budou se měnit legální karty ( ... 

29.11.2006 17:26 • anonym
Budou se měnit legální karty (jen s čísla, které jsou v databázi). kus za kus. Zřejmě u prodejců Slovak Link/Sky Link na Slovensku.
 
 
  Karta se přiřadí podle čísla v ... 

29.11.2006 17:19 • seree
Tomu nerozumim.Kupoval sem ji před 2roky a doklad asi nemam a to mohu ji vymnenit
tam kde sem ji kupoval a nebo kdekoliv.A nebo ji mam pak nekam poslat ??,
 
 
  Karta se přiřadí podle čísla v ... 

29.11.2006 17:12 • anonym
Karta se přiřadí podle čísla v databázi k původnímu majiteli. V případě požadavku na změnu si musí nový majitel tuto kartu přeregistrovat na novém formuláři.
 
 
  Nebyt premiovych kanalov, tak ... 

29.11.2006 17:10 • kuko
Nebyt premiovych kanalov, tak sa karty nebudu menit asi nikdy ;-)
 
 
  A jak se zaregistruje ta nová karta? 

29.11.2006 17:06 • Kokoska
Pokud si abonent vymění kartu na Slovak-link, dostane novou kartu a tato karta se nějak automaticky přiřadí k původnímu koncesionáři?
Ten prodejce se o to postará nebo se to musí znovu pomocí formuláře registrovat?
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist