Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:20:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Glisník: pro kódovanou placenou nabídku v DVB-T má Skylink vybudovánu veškerou infrastrukturu

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.11.2015


Ing. Jaromíra Glisníka, předsedu představenstva a jednatele M7 Group S.A., lucemburské společnosti, která vlastní satelitní DTH platformu Skylink, nemusíme jistě čtenářům satCentrum dlouze představovat. Ing. Glisník bude hostem v pořadí už dvacátého pátého chatu on line, který se uskuteční v úterý 1. 12. 2015 v 13 - 15 hod. Své dotazy mu můžete psát již teď do formuláře pod článkem k chatu.


Při domluvě tohoto interaktivního setkání pana Glisníka s čtenáři našeho webu nám vyšlo trochu času i na pár aktuálních dotazů, se kterými vás nyní seznámíme. Zde jsou:

Otázka - Václav Hrubec, satCentrum: V pátek večer, tj. 20. 11. 2015, začal vysílat nový program Prima MAX. Tato stanice ale zatím vysílá pouze v terestrickém digitálním vysílání v multiplexu Českých Radiokomunikací (resp. jejich dceřinky CDG). Budou moci tuto stanici přijímat i satelitní diváci v platformě Skylink? Jednáte též o zařazení další „Primy“, tedy stanice Prima Comedy Central do Skylinku?

Odpověď - Jaromír Glisník, Skylink: Aktuálně probíhají jednání o zařazení některých nových programů do nabídky Skylinku. Dokud však nebude uzavřena smlouva, však nechci konkrétní případy komentovat.


Otázka: Čtenáře satCentrum zaujala zveřejněná informace o testování některých placených kanálů platformy Skylink v pozemním regionálním multiplexu DVB-T. Proběhnou podobné testy i jinde, než jen v Praze?

Odpověď: Naše technické testy mají za cíl prověřit, nakolik jsou televizory v našich domácnostech kompatibilní s CAM moduly a kartami Skylink. Současně chceme ukázat, že pro placenou nabídku pozemské televize není podmínkou přechod na DVB-T2, jak se často mylně uvádí. Vzhledem k tomu, že pro hrubou orientaci o kompatibilitě televizorů stačí testování na území Prahy a okolí, neplánujeme rozšíření testu na další území. Potřebujeme vědět, zda je kompatibilních 10% nebo 90% televizorů. To nám náš běžící test jistě ukáže.


Otázka: Plánuje M7 Group/Skylink vstoupit vedle satelitní distribuce do DVB-T vysílání, podobně jako to činí Towercom/Towerhome na Slovensku se svou Plustelkou/Volnou Telkou?

Odpověď: Pro kódovanou placenou nabídku má Skylink vybudovánu veškerou infrastrukturu. Obsluhujeme dva milióny zákazníků a dokážeme obsloužit další dva milióny, což je přibližně počet českých domácností využívající DVB-T. V případě zájmu vysílatelů o placené DVB-T jsme připraveni jim naše služby nabídnout.


Otázka: Budete v roce 2016 zvyšovat Servisní poplatek, vzhledem k přechodu vysílání do DVB-S2 a rozšíření nabídky?

Odpověď: O cenové politice Skylinku pro rok 2016 zatím není rozhodnuto.


Tolik několik otázek na našeho dnešního hosta před spuštěním chatu on line. Za jeho odpovědi mu děkujeme. Na další časté dotazy našich čtenářů k „vypínání“ a obnově karet po ročním nepoužívání, k službě SATROsat, k zařazení stanice Nova Sport 2, a.j. se určitě dostane v chatu, který proběhne 1. 12. 2015 v 13 - 15 hodin. Otázky panu Glisníkovi můžete psát již nyní.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 22. 11. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.10.2015 • Spoločnosť SATRO s.r.o. začína ponúkať dve nové služby: SATROsat a internet SATROdsl
20.10.2015 • Food Network získal s dokumentem S Donalem...do Vietnamu další cenu
13.10.2015 • ASTRA podporuje detský talent v rámci 5. ročníka súťaže
06.10.2015 • Da Vinci Learning zve návštěvníky webových stránek freeSAT a jejích facebookových stránek na báječné dobrodružství do Berlína
21.09.2015 • Nová DIGI končí spolupráci s externími dealery, spolehne se na vlastní síť techniků a prodejců
11.08.2015 • freeSAT spouští propagační kampaň, při níž nabízí stávajícím zákazníkům výhody za přivedení nových, slevu dostane každý

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist