Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 21:13:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Satelit AMC-18 připraven pro komerční provoz

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 03.02.2007


Společnost SES AMERICOM, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 1. 2. 2007 oznámila, že u satelitu AMERICOM-18 (AMC-18), který byl vynesen do vesmíru dne 8. prosince 2006, bylo úspěšně dokončeno testování celého systému na oběžné dráze. Satelit nyní může být provozován na své stanovené orbitální pozici 105° západně.

Satelit pro pásmo C je prvním v této kmitočtové oblasti, který na pozici 105° západně provozuje společnost SES AMERICOM. Aby byly splněny požadavky mediálních firem na distribuční šířku pásma pro více kanálů ve standardech HDTV a SDTV, společnost AMERICOM připravila pro významné kabelové operátory tzv. anténu s trojím napájením (triple-feed).

Jakmile je tato anténa instalována, kabelový provider může přijímat a nově distribuovat programy ze tří sousedních družic (AMC-1 na 103° západně, AMC-4 na 101° západně, a nyní AMC-18 na pozici 105° západně). Proto se kabeloví operátoři o tento příjem velmi zajímají. Provozovatelé programů, kteří využívají každý ze tří satelitů, do konce druhého čtvrtletí mohou kanály teoreticky distribuovat pro více než polovinu domácností v USA s kabelovou přípojkou. Očekává se, že do konce roku se zvýší penetrace na 80%.

Pan Bryan McGuirk, zástupce pro mediální služby SES AMERICOM, řekl: „Děkuji pracovnímu týmu pro kosmické systémy společnosti AMERICOM za poskytnutí velké družice, která bude sloužit mediálnímu trhu více než 15 let.” Dále uvedl: „Načasování připravenosti k provozu satelitu AMC-18 a expanze platformy HD-PRIME™ je dokonale synchronizováno s nárůstem poptávky po větší šířce pásma k distribuci nových kanálů HDTV.”


O družici AMC-18

Vynesení satelitu do kosmu zajistila společnost Arianespace ze svého kosmodromu v Kourou. Dodala jej firma Lockheed Martin komerční vesmírné systémy (LMCSS). Je to třináctá družice řady A2100 v satelitní flotile společnosti SES AMERICOM. Byla zkonstruována jako verze úspěšných družic AMC-10 a AMC-11, které byly vyneseny do vesmíru v roce 2004. AMC-18 je satelit pro celé pásmo C. Může distribuovat a přijímat signály z 50 států, karibské oblasti, Mexika. Je projektován jako třetí satelit HD-PRIME™. Získala jej společnost SES satelitní leasing s. r. o., člen skupiny SES; bude jej provozovat a komerčně využívat společnost SES AMERICOM.


O společnosti SES AMERICOM

SES AMERICOM je největším poskytovatelem satelitních služeb v Americe a je považována za průkopnickou společnost v oblasti globálních satelitních komunikačních služeb. V roce 1973 byla založena její první satelitní skupina pro resort obrany USA. Dnes provozuje flotilu 19 družic na orbitálních pozicích. Služby zajišťuje převážně pro celou Ameriku. SES AMERICOM, jako člen skupiny SES, může poskytnout komplexní telekomunikační řešení pro každý region na světě. SES AMERICOM svým společným působením poskytuje vhodné řešení komunikace a distribuce obsahu - vysílatelům, poskytovatelům programů pro kabelové sítě, spojeným telekomunikačním leteckým a námořním subjektům, poskytovatelům internetových služeb, mobilním komunikačním sítím, vládním činitelům, vzdělávacím institucím, dopravním společnostem a pevným globálním datovým sítím.


Monica Morgan, SES AMERICOM


SES Press, 1.2.2007, přeložil Petr Miklík



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2007 • Hustler TV dnes skončí v CS Linku [ 9 ]
29.01.2007 • Astra 1L: start v pátek 13. dubna?
17.01.2007 • Start satelitu NSS-8 plánován na 25. ledna 2007
09.01.2007 • HD 1 nekódovaně na družici Astra 3A - doplněno [ 4 ]
28.12.2006 • Změny ve vysílání Óčka na Astře 3A
21.12.2006 • Změna parametrů satelitní distribuční trasy TV Óčko a TOP TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist