Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 09:19:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Skupina SES odkupuje zpět od General Electric podíl 19,5% výměnou za aktiva a hotovost

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.02.2007


Skupina SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) oznámila, že se dohodla s americkým koncernem GE (General Electric) na transakci „split-off” ve výši 1,2 miliard Eur. Skupina SES určitá aktiva a hotovost vloží do nové společnosti, jejíž akcie budou směněny za 103 149 900 akcií skupiny SES, které vlastní koncern GE. Uskutečnění této směny je podmíněno úpravou závěrečných ustanovení.

Koncern GE vymění svůj akciový podíl v SES za akcie nové firmy SES International Holdings, zahrnující aktiva a hotovost ve výši 588 miliónů Eur, což je podmíněno úpravou konečných ustanovení. Skupina SES souhlasila s tím, že zaplatí protihodnotu 12 Eur za každou směněnou akcii. Celková hodnota transakce je 1,238 miliard Eur. V závislosti na termínu uzávěrky transakce se může částka v hotovosti a celková hodnota transakce zvýšit cca o 45 miliónů Eur. Aktiva nové společnosti zahrnují satelit AMC-23 a podíly ve firmách Satlynx (100%), Bowenvale (49,5%; tzn. 34,1% ve firmě AsiaSat), Star One (19,99%) a Orbcomm (5 %).

Transakce pomůže skupině SES dosáhnout dvou důležitých komerčních cílů: restrukturalizaci a optimalizaci portfolia aktiv skupiny SES získáním akcií od koncernu GE. Po převzetí společnosti SES NEW SKIES v březnu 2006 se k flotile SES připojilo pět výlučně vlastněných satelitů, které zajišťují služby pro Asii, Afriku a Latinskou Ameriku (NSS-806, NSS-7, NSS-703, NSS-6 a NSS-5). Tyto satelity jsou také vlastněny prostřednictvím podílů ve firmách AsiaSat a Star One, právě tak jako tři další výlučně vlastněné prostředky (AMC-12/ASTRA 4A, AMC-23 a AAP-1), které mají srovnatelné pokrytí a jsou využívány pro podobné komerční cíle jako satelity SES NEW SKIES. Společnost SES NEW SKIES dosáhla nejvyšších výnosů v oblasti vládní a podnikové infrastruktury, proto skupina SES také přehodnotila své satelitních aktivity na firemním trhu a nyní se více zaměří na podnikatelské služby v mediální a vládní oblasti.

Očekává se, že transakce bude uzavřena v druhém čtvrtletí roku 2007, budou-li splněny závěrečné podmínky (mj. souhlas akcionářů SES, schválení regulačního úřadu). Mimořádná valná hromada je plánována na 15. března 2007, aby umožnila zpět odkoupit všech 103 149 900 akcií.

Pan Romain Bausch, prezident a generální ředitel SES, řekl: „Tato transakce s koncernem GE nám umožní splnit dva podnikatelské cíle: restrukturalizovat a optimalizovat naše portfolio aktiv po převzetí NEW SKIES a vyřešit problém přebytečných akcií koncernu GE. Transakce výrazně zvýší příjmy za akcie v roce 2007 a v pozdějších letech, a také zvýší hladinu volných prostředků na 70%. Využití spojení aktiv a hotovosti při tomto záměru umožní společnosti ovlivnit její bilanci, jestliže udrží investiční úroveň úvěruschopnosti. Jsme přesvědčeni o tom, že tato transakce přinese významnou přidanou hodnotu pro akcionáře SES a posílí schopnost skupiny, aby efektivněji rozvinula svou podnikatelskou strategii v Asii a Latinské Americe.”


Mark Roberts, Investor Relations
Yves Feltes, Press Relations



O společnosti SES

SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites, které zabezpečují nejen globální pokrytí, nýbrž i celosvětové spojení. Společnost také vlastní další strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, a rovněž Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro americkou vládu a ostatní smluvní partnery. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím flotily 44 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES naleznete na internetu: www.ses-global.com.


SES Press, 14. 2. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2007 • Rio Carnival 2007 Live
02.02.2007 • Nový německý placený rozhlasový paket „Radiopark”: 50 kanálů
31.01.2007 • Družicu NSS-8 sa nepodarilo vyniesť na orbit - aktualizováno
31.01.2007 • „Ku-Mobil” - SES Astra a institut DLR vyvíjí s partnery mobilní satelitní rozhlas s využitím starších družic [ 3 ]
26.01.2007 • Vypuštění družice NSS-8 odloženo [ 8 ]
22.01.2007 • SES ASTRA podepsala dlouhodobou smlouvu s CANAL+

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist