Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:43:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Arianespace připravena k letu VA229 se satelitem Eutelsat na palubě

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 09.03.2016


Společnost Arianespace plánuje, že dne 9. 3. 2016 při letu VA229 raketa Ariane-5 ECA z kosmodromu Kourou vynese do kosmu telekomunikační satelit Eutelsat 65 West A. Dne 8. 3. 2016 společnost pro starty raket uvedla, že startovací okno je umístěno od 02:20 do 05:20 hodin (místního času), od 06:20 do 09:20 hodin (10. 3. 2016, SEČ). Start bude možné živě sledovat na internetové stránce www.arianespace.com.


Společnost SSL (Space Systems Loral) v Kalifornii dodala satelit Eutelsat 65 West A, který je třípásmový a je určen pro rychle rostoucí trhy v Latinské Americe. Výkonný satelit v pásmu Ku umožňuje v Brazílii přímý příjem digitálních televizních programů ve standardní (SD) a vysoké kvalitě obrazu (HD) s malou satelitní anténou o průměru 60 cm. Satelit poskytne i kapacity pro telekomunikační spojení firem ve Střední Americe, Karibiku a v horském regionu And. Družice Eutelsat 65 West A je vybavena i transatlantickým pásmem C se zónou ozáření pro televizní vysílání a distribuci signálu. S vícenásobným svazkem (multi-spotbeam) v pásmu Ka satelit poskytne i cenné kapacity pro širokopásmový přístup v Latinské Americe, především v Brazílii.

Satelit Eutelsat 65 West A bude poskytovat své služby z geostacionární orbitální pozice 65° západně, která je považována za významnou televizní pozici na brazilském trhu. Satelit bude uveden do provozu před Letními olympijskými hrami a je považován za jedinečné řešení pro přímé televizní přenosy z Brazílie do Latinské Ameriky, Evropy a prostřednictvím globální flotily společnosti Eutelsat do dalších regionů.

Satelit Eutelsat 65 West A nabídne flexibilní výkonné užitečné zatížení pro rostoucí poptávku po telekomunikačním spojení v Latinské Americe. Pásmo Ku pro Brazílii si zcela pronajala společnost Hughes Network Systems do Brasil (Hughes), které bude sloužit jako odrazový můstek na masovém trhu pro širokopásmové služby.

Díky satelitu Eutelsat 65 West A společnost Eutelsat dále posílí svou pozici jako provozovatele volby na trzích Latinské, Střední a Severní Ameriky. Dosah byl už v roce 2015 upevněn vypuštěním satelitu Eutelsat 115 West B a měl být dále konsolidován satelitem Eutelsat 117 West B, který by měl být vynesen do kosmu v tomto roce.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.03.2016 • Satelit SES-9 byl úspěšně vynesen raketou Falcon 9 SpaceX
03.03.2016 • Fúze společností RR Media a SES Platform Services vytvoří vůdčího celosvětového poskytovatele globálních mediálních řešení
04.02.2016 • Společnosti Discovery a BBC uzavřely smlouvu o vysílání olympijských her
28.01.2016 • Pátý ročník umělecké soutěže ASTRA Talent má vítěze
05.01.2016 • Experti Eurosportu předpověděli hvězdy budoucnosti pro rok 2016, Novak Djoković sportovcem roku v hlasování diváků
16.10.2015 • Satelit Eutelsat 115 West B v provozu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist