Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 19.05.2024 - 01:40:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Satelity NSS-10 a NSS-11 se připojily k flotile SES NEW SKIES

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 05.03.2007


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) oznámila, že satelity skupiny SES AMC-12/ASTRA 4A a AAP-1 byly přiřazeny ke společnosti SES NEW SKIES. Tato společnost bude nyní zodpovědná za všechny činnosti při zajišťování služeb pro své obchodní partnery a při správě satelitních kapacit, které jsou spojené s těmito družicemi. Satelity byly následně přejmenovány na NSS-10 a NSS-11.

Flotila SES NEW SKIES nyní zahrnuje sedm družic. Jsou optimalizované pro spojení mezi různými regiony světa, pro zabezpečení vzájemného spojení mezi regiony a distribuci satelitních kapacit, které zajistí služby pro tyto části světa (mimo Evropu a Severní Ameriku).

Satelity SES NEW SKIES nyní zahrnují: NSS-11 (dříve AAP-1) na orbitální pozici 108,2° východně, NSS-10 (dříve AMC-12/ASTRA 4A) na pozici 322,5° východně, NSS-806 na 319,5° východně, NSS-7 na 338° východně, NSS-703 na 57° východně, NSS-6 na 95° východně a NSS-5 na 183° východně.

Společnost SES NEW SKIES také převzala komerční závazky při vysílání v západoafrickém svazku na družici ASTRA 2B, 28,2° východně.

Satelity SES NEW SKIES společně zajišťují globální pokrytí. Jejich přenosová kapacita (podporovaná satelitní flotilou SES NEW SKIES) je 48%, tj. 215 až 318 transpondérů. Další kapacita zahrnuje 67 transpondérů na satelitu NSS-10 (kvůli současné konfiguraci svazku je nižší než maximální kapacita 72 transpondérů), 28 transpondérů je na družici NSS-11 a 8 transpondérů v západoafrickém svazku družice ASTRA 2B.

V roce 2009 se prostředky SES NEW SKIES na oběžné dráze dále rozšíří o satelit NSS-9. Bude umístěn na pozici 183° východně a umožní nahrazení satelitu NSS-5 družicí NSS-703, protože životnost satelitu téměř dosáhne předpokládané hodnoty.

Pan Robert Bednarek, prezident a generální ředitel SES NEW SKIES uvedl: „Začlenění satelitů NSS-10 a NSS-11 do flotily SES NEW SKIES zajistí jasné a logické uspořádání pro obchodní partnery při jednání se skupinou SES. Dosažitelnost těchto prostředků, ve spojení s naším plánovaným satelitem NSS-9, dokazuje neustálou angažovanost společnosti SES NEW SKIES v růstu a rozvoji ve svých regionech. Také uvažujeme o několika alternativách náhrady za nedávno ztracený satelit NSS-8 a v následujících týdnech pro naše obchodní partnery chceme aktualizovat plány rozvoje na naší nejnovější flotile.”


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti SES NEW SKIES

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další konstruovanou družici (NSS-9) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Hong Kongu, New Delhi, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 43 satelitů. Další informace o společnosti je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses-global.com.

V závěru roku 2006 společnost SES NEW SKIES zajišťovala vysílání 508 televizních kanálů, oproti stejnému období v roce 2005 došlo ke zvýšení o 9%. Podle odhadů tyto kanály přijímá celkem asi 44 miliónů domácností s kabelovou přípojkou a satelitním přijímačem: 25 miliónů v Indii, 3,5 miliónů v Africe a 15 miliónů v Latinské Americe. Využití transpondérů flotily SES NEW SKIES se zvýšilo z 65% (v závěru roku 2005) na 71% (ve stejném období roku 2006).


SES Press, 5.3.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.03.2007 • SES Americom vyřadila z provozu satelit Satcom-C4
02.03.2007 • SES vysílá informační program Evropské unie
22.02.2007 • RadioRopa Hőrbuch 4 v paketu TechniSat už od 1. března 2007
19.02.2007 • FILM BOX a NONSTOP KINO zahájily testovací vysílání na Astře 1D [ 36 ]
16.02.2007 • „Russia Today” ze satelitu Astra
13.02.2007 • TV Nova začala vysílat v CS Linku na Astře 1D [ 39 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist