Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 05:09:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nové německé satelitní televize na družicích Astra

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 06.03.2007


Televize RTN Myestate pro nemovitosti, televize „o zdraví” Deutsche Gesundheitsfernsehen, TechniTipp-TV ze světa digitálních médií, interaktivní iTVone anebo nová hudební televize - to jsou nejnovější německé tematické stanice, které buď právě odstartovaly, nebo se objeví v blízké době na orbitu na satelitním komplexu Astra.


RTN Myestate - tématická stanice pro nemovitosti

Německá tématická televize RTN Myestate pro nemovitosti zahájila vysílání ze satelitu Astra, 19,2° východně. Program zahrnuje nabídku bytů a domů k prodeji, prezentovaných ve formě krátkých filmových příspěvků. Další informace jsou k dispozici na tzv. servisním telefonním čísle. V nabídce jsou i luxusní vily a nemovitosti v rekreačních oblastech (např. Mallorca). Na činnosti stanice se podílí mezinárodní televizní síť Real Estate Television Network, které také provozuje podobnou stanici ve Velké Británii.

RTN Myestate vysílá nekódovaně na kmitočtu 12,148 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 3/4. Internetová nabídka je na stránce: www.rtn2.com.


TechniTipp-TV ze světa digitálních médií

Dne 1. 5. 2007 firma TechniSat zahájí vysílání tématické stanice ze satelitu Astra 19,2° východně, která chce divákům jednoduchou, srozumitelnou formou přiblížit svět digitálních médií. „TechniTipp-TV” bude poskytovat zpravodajský servis a přinášet mnoho informací i z oblasti satelitního příjmu, HDTV, WLAN, digitálního rozhlasu, DVB-T, IPTV. Také bude objasňovat technické souvislosti a představovat nejnovější trendy na trhu. Jedním z hlavních aktérů je pan Jean Pütz. Německým divákům je známý jako moderátor z pořadu pro kutily televize ARD, Hobbythek. Bude m. j. prezentovat instalaci satelitního kompletu a jiná technická témata.

Ukázky z nového programu je možné již dnes sledovat na frekvenci 12,604 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6. Internet: www.technitipp.tv.


Nová německá hudební televize ještě letos

Společnost, provozující rozhlasovou stanici Radio Aktiv-FM, plánuje televizní hudební tématický kanál. Licenza Media s. s r. o. & spol. k. s. se skupinou investorů založí novou provozní společnost, která bude provozovat televizní stanici. Program bude vysílat v kabelových sítích a příp. ze satelitu Astra. Podle prohlášení společnosti bude vysílání zahájeno ještě v tomto roce. Další informace společnost nesdělila. Program bude zahrnovat zřejmě taneční hudbu a techno, jako u rozhlasové stanice Radio Aktiv-FM. Internet: www.radioaktiv.fm.


Interaktivní stanice iTVone i ze satelitu

Plánovaná interaktivní stanice iTVone, která bude nejdříve zastoupena jen v kabelových sítích, chce vysílat svůj program i ze satelitu. V rozhovoru pro server „Kontakter” to oznámil to šéf stanice, pan Wolfgang Konrad. Satelitní vysílání má být zahájeno na podzim. Od června bude vysílat v kabelových sítích. Stanice uvedla, že její odpovědní pracovníci vyvíjí technické řešení. Všem domácnostem s analogovým a digitálním televizním příjmem by toto řešení umožnilo přímou účast na všech pořadech stanice, tzn. bez nutného dodatečného přístroje. Podle serveru „Kontakter” stanice při produkci těchto formátů spolupracuje i s partnery z různých zemí. Také se počítá se změnou stávajících televizních formátů na interaktivní. Internet: www.itvone.de.


Promo vysílání „Deutsche Gesundheitsfernsehen”

Německá televize o zdraví „Deutsche Gesundheitsfernsehen” zahájila promovysílání ze satelitu Astra, 19,2° východně, 12,460 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 3/4. Začátkem dubna bude zahájeno oficiální vysílání. Medicína, wellness a rady pro spotřebitele budou náplní programu stanice. Internet: www.dgf-tv.de.


Připraveno s využitím zdroje: satNews.de, 5.3.2007, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.03.2007 • Dubnové premiéry na HBO [ 7 ]
08.03.2007 • Na Galaxii sport začíná nová tenisová sezóna
03.03.2007 • UPC Direct si loni nově předplatilo 15 100 zákazníků [ 6 ]
28.02.2007 • TRADE and TECHNOLOGY zveřejnila aktuální ceník placených programů, platný od 1.3.2007
28.02.2007 • Společnost Gital, s.r.o. rozšiřuje svoji nabídku předplatného pro příjem programu Galaxie sport [ 1 ]
28.02.2007 • Digitální rozhlasové systémy ve stručném přehledu: od DRM přes S-DAB až k Worldspace [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist