Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 02:39:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Nejúspěšnější moderátor na nejúspěšnější zpravodajské stanici – CNN

  Autor: Karel Honzík , e-mail: redakce@csdxc.cz Přidané: 26.02.2002


Talk show Larryho Kinga sledovalo na CNN v roce 2001 průměrně 1,3 miliónu diváků a pořad Larry King Live byl nejúspěšnějším programem na CNN. Ti z našich čtenářů, kteří mají možnost CNN přijímat, se mohou na Kingovu živě vysílanou talk show podívat vždy ve 3 hodiny ráno našeho času.

Nejslavnější americký moderátor Larry King (68) odsloužil v televizní stanici CNN už 15 let. Takového moderátora si nemůže žádná stanice dovolit ztratit a tak vyjednávání smlouvy na další roky bylo napínavé. Nakonec se CNN podařilo připoutat k sobě Kinga na další 4 roky, musela mu ale roční plat zvýšit o milión dolarů. Ročně mu tedy bude muset vyplácet 7 000 000 dolarů základního platu, což Kingovi během 4 let vynese s dalšími bonusy celkem téměř 40 miliónů!

King údajně vyjednával s dalšími silnými konkurenty CNN – MSNBC a Fox News. Nakonec kývl na nabídku CNN. Bude tedy i nadále každý večer zpovídat celebrity a zajímavé osobnosti. Za 15 let už prolustroval nekonečnou řadu známých lidí: politiky, kajícníky i manžele Clintonovi (každého zvlášť), zbožného tibetského dalajlámu, přední americké herce, Barbaru Bushovou (Bílý dům), Jásira Arafata, hudebníka Erika Claptona, v roce 1993 dokonce i Michaela Gorbačova a další. Za svůj dosud nejúspěšnější počin ovšem považuje souboj výstředního politika Rosse Perota s viceprezidentem Alem Gorem z listopadu 1993, během něhož se do televizního studia snažilo dovolat na dva a čtvrt miliónu diváků.

Larry King také pravidelně píše sloupky listu USA Today, píše a dobře prodává své knihy, vystupuje ve filmech (Krotitelé duchů, Město šílenců) – a v seriálu o rodině Simpsonových měl tu čest namluvit významnou biblickou pasáž, při níž se otec Homer loučí se životem. Získal i televizní ceny Emmy, několik čestných doktorátů a čestnou hvězdu v panteonu hollywoodských slavných.

Ne vždy mu však bylo veselo. King vzešel z nuzných poměrů newyorského Brooklynu, jako student prý byl jen průměrný a velmi neukázněný. Kariéru odstartoval v jednom rádiu na Floridě, ovšem v řadách pomocného personálu. Později se chytl: v Miami moderoval ranní rozhlasovou show, psal do novin sloupky o společenském dění a pro televizi komentoval zápasy zdejšího klubu amerického fotbalu. V roce 1971 však na zaplacení svých daní použil státní peníze, což jej přivedlo do vězení. V roce 1978 však už opět vede noční pořad sítě amerických rozhlasových stanic. Sedm let poté vstupuje do služeb CNN. V médiích už se tedy pohybuje 40 let.

Zajímavý není jen jeho profesní život, ale i život osobní – King je posedmé ženatý a má 4 děti. Se svou první ženou – Fradou Millerovou – se oženil hned po ukončení střední školy a téměř okamžitě se s ní zase rozvedl. Dvakrát si vzal Alene Akinsonovou, však pokaždé neúspěšně. Jeho poslední ženou je Shawn Southwicková, která mu pomáhá vést nadaci podporující lidi vážně nemocné se srdcem. Larry King zná dobře jejich problémy – sám už překonal několik srdečních komplikací.


Stanice CNN je pro naše diváky dostupná ze satelitu v analogu i digitálu a ve většině kabelových sítí – pozn. red.)

(Podle zahraničních a domácích pramenů zpracoval Karel Honzík, šéfredaktor Radio Revue)


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.02.2002 • Sky News Active - opäť dokonalejší
14.02.2002 • Čo je DATA BROADCASTING?
09.02.2002 • Maďarská karta (alebo UPC Direct v Maďarsku) [ 4 ]
04.02.2002 • Svět evropské placené televize
5.část: Rusko
[ 9 ]
03.02.2002 • Svět evropské placené televize
4.část: Polsko
[ 2 ]
02.02.2002 • Svět evropské placené televize
3.část: Španělsko

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist