Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 12:07:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA dále zvyšuje svůj dosah a má zásadní vliv na digitalizaci

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 09.03.2007


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) dále zvyšuje svůj divácký dosah v Evropě a má zásadní vliv na digitalizaci. Začátkem roku 2007 v 35 evropských a severoafrických zemích využívalo audiovizuální vysílací a širokopásmové služby satelitního systému ASTRA celkem 109,2 miliónů domácností s televizním přijímačem.

Z tohoto počtu 47,2 miliónů domácností přijímalo svůj signál přímo ze satelitů ASTRA (DTH), tzn. o 2,2 miliónů více než v loňském roce. Zbývajících 62 miliónů jsou domácnosti s kabelovou přípojkou, které využívají vysílání z družice ASTRA nepřímo, a to prostřednictvím hlavních stanic kabelových sítí.

To jsou výsledky nejnovějšího šetření („Satellite Monitor”), které pro SES ASTRA provádí každý rok významná instituce pro průzkum trhu.

Nové šetření ukázalo, že se výrazně zvýšil podíl digitálního příjmu: z 19,6 miliónů domácností až na současných 80,7 miliónů, když celkový počet domácností s televizním přijímačem v 35 zemích byl 238,5 miliónů. Třetina evropských domácností je dnes „digitálních”. Domácností se satelitním přijímačem je 48,6 miliónů, to představuje 60 %-ní podíl na trhu u všech domácností s digitálním příjmem. Satelitní příjem je nepochybně nejdůležitějším způsobem digitálního příjmu.

Družice ASTRA poskytuje své služby pro 35,2 miliónů těchto domácností s digitálním satelitním příjmem, když v loňském roce to bylo 29,2 miliónů domácností. Ze všech domácností s příjmem DTH z družice ASTRA je 75% „digitálních”, v loňském roce to bylo 65% domácností. Výhradně analogový signál z družice ASTRA ještě přijímá 12 miliónů domácností, z toho je 70% v Německu.

Společnost SES ASTRA, která je hlavním „tahounem” digitalizace, také významně zvýšila svůj digitální satelitní dosah v Německu na 8 miliónů domácností, když v předchozím roce to bylo 6,3 miliónů domácností. Celkový počet německých domácností se satelitním příjmem z družice ASTRA je nyní 16,4 miliónů a z toho téměř polovina je „digitálních” domácností. Toto zvýšení počtu domácností ovlivnil hlavně přechod z digitálního terestrického příjmu na satelitní příjem v několika regionech a výrazné zvýšení programů, které nabízí satelity ASTRA (volných, placených a HDTV). Celkový počet německých domácností s televizním příjmem je stále 37,2 miliónů.

„Tyto impozantní výsledky jasně ukazují, že satelitní systém ASTRA je i nadále nejvýznamnější infrastrukturou pro distribuci obsahu v Evropě,” řekl pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA.

„Společnost SES ASTRA během své svého působení výrazně upevnila své postavení nejdůležitějšího evropského satelitního systému pro příjem DTH a pozici hlavní dynamické síly při digitalizaci. Průzkum jasně zdůraznil, že ASTRA zaujala nejvýznamnější pozici nejdůležitější digitální infrastruktury v Evropě. I nadále jsme plně přesvědčeni o tom, že budeme pokračovat v dalším zlepšování a zvyšování programů, které budou vysílat z našich satelitů a že budeme pokračovat v naší strategii výrazného zvyšování digitálního vysílání a v zachování úrovně kvality, která je nejvyšší v odvětví.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 12 satelitů, které přenášejí více než 1860 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses-global.com.


SES ASTRA Press, 7.3.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.03.2007 • Vesmírná mise rakety Ariane 5 v poslední fázi
02.03.2007 • Pro Sieben Austria se spoléhá na satelitní diváky
28.02.2007 • Kosmodrom v Kourou posílí svou pozici při startu raket
26.02.2007 • Ariane 5 odstartuje do dvou týdnů
22.02.2007 • BBC chce prodloužit vysílání HDTV - pilotní projekt končí v červnu
20.02.2007 • Skupina SES bilancovala rok 2006

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist