Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 19:37:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Atmedia má již výsledky z pilotních HbbTV kampaní

  Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 18.04.2016


Mediální zastupitelství spustilo v únoru a březnu pilotní HbbTV kampaně. Na vybraných tematických stanicích běžela komerční interaktivní sdělení společností Hyundai a Vodafone. Červené tlačítko vyzývající diváka ke spuštění HbbTV aplikace se zobrazilo na televizních obrazovkách téměř 360 tisíc, resp. 160 tisíc domácností.


Atmedia spouští vedle klasické TV a online reklamy také nový interaktivní komerční produkt využívající HbbTV platformu. Společnosti Hyundai a Vodafone se rozhodly tento nový způsob propagace svých produktů vyzkoušet na televizních stanicích Rebel, Relax, Retro, Kino Svět a Praha TV zastupovaných mediálním zastupitelstvím Atmedia. Cílem pilotního projektu bylo otestovat tuto novou interaktivní televizní platformu a její možnosti i přínos pro komerční využití.

První komerční kampaň pod názvem „Tucson je král“ byla od automobilky Hyundai. Komerční HbbTV aplikace obsahovala víceúrovňové menu s několika kategoriemi, mezi kterými nechyběla videa ukazující technické vymoženosti automobilu, fotografie z interiéru automobilu či seznamující diváka s bezpečnostními prvky automobilu. Hlavním cílem kampaně bylo využít interaktivní potenciál aplikace a získat telefonní číslo zájemce o testovací jízdu modelu.

Během čtyř týdnů se červené tlačítko vyzývající diváka ke spuštění HbbTV aplikace zobrazilo na televizních obrazovkách více než 360 tisíc domácností. Míra prokliku do aplikace dosahovala 1,30 %. Diváci strávili sledováním videí či prohlížením interiéru automobilu průměrně více než šest minut.

Společnost Vodafone využila hybridní vysílání k získání nových zákazníků. Aplikace obsahovala interaktivní pole, do kterého mohli diváci zadat svoje telefonní číslo, aby se jim mobilní operátor ozval se speciální nabídkou tarifu. Červené tlačítko se v rámci dvoutýdenní kampaně zobrazilo na televizních obrazovkách více než 100 tisíc domácností. Míra prokliku dosahovala úrovně 1,99 % a diváci strávili v aplikaci průměrně více než 3 minuty.

„Výsledky pilotního projektu HbbTV překonaly naše očekávání. O úspěších kampaní Hyundai a Vodafone vypovídá také počet diváků, kteří na sebe zanechali prostřednictvím aplikace své telefonní číslo a tím vyjádřili zájem o testovací jízdu vozem Hyundai Tucson nebo o speciální nabídku mobilního tarifu. Právě v této interaktivitě, kterou hybridní vysílání umožňuje, vidíme velký potenciál“, říká Iva Pantůčková, Atmedia Sales Director.

Mediální zastupitelství spolupracovalo v rámci pilotního projektu HbbTV se společnostmi Digital Broadcasting a Prague Digital TV, v jejichž multiplexech jsou šířeny některé z televizních stanic zastupovaných společností Atmedia. Na technickém řešení projektu a tvorbě aplikací pracovala společnost Mautilus.


Tomáš Surák, Marketing Manager, Atmedia


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.04.2016 • AMC připravila dvě digitální novinky k druhé řadě seriálu Fear the Walking Dead
08.04.2016 • ORF zavádí další kódovací systém
30.03.2016 • U příležitosti legendárního zápasu El Clásico nabídne Nová DIGI TV programový balíček SPORT za poloviční cenu
29.02.2016 • DIGI CZ spouští službu DIGI Internet
25.02.2016 • Vypnutí sportovních přenosů na programech Dvojka, Dvojka HD, Dajto a Dajto HD
25.02.2016 • Smart – nový programový balíček v nabídce Skylink

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist