Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 13:28:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Zákazníci Plustelky ako prví s príjmom v štandarde DVB-T2

  Autor: Towercom , e-mail: info@plustelka.sk Přidané: 31.05.2016


Počas letných mesiacov plánuje Towerhome, a.s. prevádzkovateľ televíznej platformy Plustelka, realizáciu zmien v rámci 4. celoplošného multiplexu, v ktorom vysiela pre svojich zákazníkov platenú programovú ponuku. Prechod zo štandardu DVB-T do modernejšieho DVB-T2 bude realizovaný postupne v jednotlivých regiónoch Slovenska.


Nový vysielací štandard DVB-T2 prichádza prirodzene s vývojom terestriálneho vysielania. Prináša efektívnejšie využitie frekvenčného spektra v podobe dodatočného priestoru pre väčší počet TV staníc, a tým umožňuje vysielanie vo vysokom ako aj ultra HD rozlíšení (HDTV a UHD). Tieto technické zmeny tak prinesú divákom vyššiu kvalitu obrazu a zvuku ich obľúbených programov.

Začiatok prechodu na štandard DVB-T2 je predbežne plánovaný na 28. júna 2016, kedy dôjde k prepnutiu prvého vysielača siete 4. multiplexu z kóty Banská Bystrica – Laskomer. Plánovaný harmonogram prepínania bude realizovaný postupne počas letných mesiacov. Prechodné obdobie bude ukončené koncom augusta, kedy bude celá sieť 4. celoplošného multiplexu vysielať v tomto modernom štandarde.

Zákazníci Plustelky pocítia prínos tejto zmeny už začiatkom septembra v podobe rozšírenej programovej ponuky. „Naším zámerom je aj naďalej zatraktívňovať ponuku pre divákov. Teší nás, že sa nám otvára priestor pre zlepšenie programového balíčka Plustelky. Aktuálne rokujeme s vysielateľmi s cieľom zachovať prehľadnosť ponuky ako aj nezmenenú cenu,“ povedal Michal Šuran, marketingový manažér Towerhome, a.s.

Pre zákazníkov Plustelky bude dôležité, aby si skontrolovali svoje koncové zariadenia pre príjem Plustelky. Divákom využívajúcim externý prijímač Zircon T-3000HD Plustelka bude stačiť po zmene v ich lokalite spustiť len vyhľadávanie a automatické naladenie nových TV staníc. Tento prijímač totiž podporuje nový štandard DVB-T2 a preto nie je nutná žiadna ďalšia zmena. Pre zákazníkov s modulmi Plustelka je spolu s partnerom, spoločnosťou Inter-sat, pripravená zaujímavá ponuka, v rámci ktorej budú môcť získať DVB-T2 prijímač za zvýhodnenú cenu. Podrobnosti sa konkrétni zákazníci dozvedia čoskoro prostredníctvom listov a e-mailov.


Plánovaný časový harmonogram prechodu na DVB-T2 v jednotlivých lokalitách

Prechod na nový vysielací štandard DVB-T2 bude realizovaný postupne vo všetkých regiónoch Slovenska. Plán harmonogramu prechodu v jednotlivých lokalitách:

Lokalita Kóta Kanál Dátum prepnutia

1 Banská Bystrica Laskomer 40 26. týždeň
2 Nové Mesto nad Váhom Veľká Javorina 23 27. týždeň
3 Žilina Krížava 39 28. týždeň
4 Bratislava Kamzík 39 29. týždeň
5 Banská Štiavnica Sitno 31 30. týždeň
5 Nitra Zobor 31 30. týždeň
6 Ružomberok Úložisko 46 31. týždeň
7 Lučenec Blatný vrch 32 32. týždeň
8 Košice Heringeš 21 32. týždeň
9 Poprad Kráľova hoľa 22 33. týždeň
9 Košice Dubník 22 33. týždeň
10 Poprad Hranovnica 39 33. týždeň
11 Bardejov Magura 46 34. týždeň


Podrobné informácie o kompletnej ponuke Plustelky a Voľnej telky získajú diváci na webovej stránke www.plustelka.sk, na infolinke 0650 44 44 00 alebo u predajcov anténovej techniky.


O spoločnosti Towerhome

Towerhome, a,s, je dcérskou spoločnosťou Towercom a,s a poskytuje telekomunikačné produkty a služby koncovým zákazníkom. Spoločnosť je prevádzkovateľom televíznej terestriálnej a satelitnej platformy Plustelka, ktorú technologicky zabezpečuje Towercom. Podmienky poskytovania služby Plustelka sú uvedené na www.plustelka.sk


O spoločnosti Towercom, a.s., www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercomu patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia GSM/UMTS sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií. Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programových služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali prostredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka. Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


Bratislava, 31. máj 2016, Michal Šuran, marketingový manažér, Towercom


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.05.2016 • RTVS má od dnešného dňa v DVB-T obe televízne služby v HD kvalite
04.05.2016 • Dvojka HD už aj v ponuke Voľnej telky
02.05.2016 • Výluka TV vysílání z vysílače Cukrák v úterý 3. května
29.04.2016 • Nový obsah v experimentálním vysílání DVB-T2 - vysílání v UHD (4K) rozlišení
11.04.2016 • Experti se shodují: nový televizní standard DVB-T2 přinese divákům lepší kvalitu
05.04.2016 • Plustelka po novom aj s detským programom RiK

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist