Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 18:31:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Satelit SES-10 bude vynesen na opakovaně použitelné raketě společnosti SpaceX

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@cz.ses.com Přidané: 01.09.2016



Přední satelitní operátor bude první společností na světě, která ve čtvrtém čtvrtletí roku 2016 vynese na oběžnou dráhu geostacionární satelit na opakovaně použitelné raketě.



Společnosti SES S.A. (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) a SpaceX oznámily, že se dohodly na vynesení satelitu SES-10 na již prověřené orbitální raketě Falcon 9 s pomocným motorem.

Družice, která bude vynesena na geostacionární dráhu a rozšíří tak možnosti společnosti SES v celé Latinské Americe, se vydá na svou cestu ve čtvrtém čtvrtletí roku 2016. SES 10 bude vůbec prvním satelitem SES vyneseným již osvědčenou (tzn. letem do vesmíru prověřenou) orbitální raketou s pomocným motorem společnosti SpaceX.¨

SES-10 bude zaparkován na pozici 67°W na základě dohody s Andským společenstvím (Bolívie, Kolumbie, Ekvádor a Peru) a bude využit pro satelitní síť Simón Bolivar 2. Tato družice, která má více úloh, bude v Ku pásmu nabízet 55 transpondérů v ekvivalentu 36 MHz jednotek, z nichž 27 je rozšířením kapacity.

SES-10 je prvním satelitem společnosti SES, který je určený výhradně pro Latinskou Ameriku. Nový kosmický aparát na této pozici nahradí satelity AMC 3 a AMC 4 a přinese další kapacitu pro Mexiko, střední Ameriku, Jižní Ameriku a Karibik. Výkonné a flexibilní svazky umožní poskytovat DTH služby, podnikové a mobilní služby.

„Jako prvního komerčního satelitního operátora, který v roce 2013 vypustil satelit ve spolupráci se společností SpaceX, nás těší, že jsme opět prvním zákazníkem, který vypustí do vesmíru satelit na vůbec první misi již osvědčené rakety společnosti SpaceX. Myslíme si, že opakovaně použitelné rakety přinesou novou éru vesmírných letů a přístup do vesmíru bude díky nim efektivnější, pokud jde o řízení výdajů a seznamu nákladů,“ prohlásil Martin Halliwell, hlavní technický ředitel ve společnosti SES. „Tato nová dohoda se společností SpaceX opět ilustruje naši důvěru v její technické a provozní schopnosti. Během důkladné kontroly týmu společnosti SpaceX ve fázi návrhu a testování nosiče satelitu SES-10 jsme nabyli naprostou jistotu, že společnost SpaceX je náš první satelit SES určený pro Latinskou Ameriku schopna do vesmíru vynést.“

„Opětovný start rakety, která již vesmírnou loď na oběžnou dráhu vynesla, je důležitým milníkem na cestě k úplnému a rychlému opakovanému použití," řekl prezident a provozní ředitel společnosti SpaceX Gwynne Shotwell. „Společnost SES je již po mnoho let silným zastáncem přístupu společnosti SpaceX, který se týká opakovaného použití raket, a velmi nás proto těší, že již prověřená raketa poprvé vynese do vesmíru právě satelit SES-10."

SES-10 zhotovila společnost Airbus Defence and Space a je založena na platformě Eurostar E3000. Družice bude využívat plazmový pohonný systém pro manévry na orbitální dráze a chemický systém pro počáteční přesuny a některé manévry na orbitě.


O společnosti SES

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Zaměřujíce se na čtyři klíčové sféry trhu (video, podnikání, mobilita, vládní řešení), zajišťuje společnost SES satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.

Dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb nabízejících sadu inovativních digitálních video a mediálních řešení.
Díky tomu, že SES vlastní společnost O3b Networks, satelitní síť nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken, výrazně navyšuje a zvětšuje existující možnosti videa a dat. SES jako první satelitní operátor na světě poskytuje diferencovanou a zcela škálovatelnou nabídku GEO-MEO řešení s výkonnými technickými možnosti v celé řadě segmentů trhu a zeměpisných oblastí.

Ve společnosti SES vytváříme nové ekosystémy a pokládáme základy nových řešení. Další informace lze nalézt na cz.ses.com. Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: facebook.com/ASTRA.CZSK
Twitter: twitter.com/SES_Satellites
YouTube: youtube.com/SESVideoChannel
Blog: ses.com/blog
SES studie: ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


Marek Němec, PRAM Consulting, 31. 8. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.08.2016 • Společnost SES díky olympiádě zaznamenala rekordní poptávku po své satelitní kapacitě
30.05.2016 • Eurosport a Twin Atlantic odstartují „Rozpal své léto“
27.05.2016 • Eurosport a Speedo se spojují v evropské kampani „Speedo Fit“
28.04.2016 • SES spolu s Eurovision odvysílají letní olympiádu v Riu
11.03.2016 • Raketa Ariane 5 vynesla satelit Eutelsat 65 West A do vesmíru
09.03.2016 • Arianespace připravena k letu VA229 se satelitem Eutelsat na palubě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist