Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 06:27:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Diváci v Praze a Středočeském kraji mohou v experimentálním vysílání DVB-T2 sledovat kanál FunBox 4K, který nedávno zahájil ostrý provoz

  Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 22.09.2016


Kanál FunBox 4K, který vysílá program ve 4K rozlišení, přešel do ostrého provozu. Diváci, kteří přijímají pozemský televizní signál, ho mohou naladit v rámci testovacího vysílání Českých Radiokomunikací (ČRa) ve standardu DVB-T2 s kodekem HEVC v Praze a Středních Čechách. Kanál poskytla společnost SPI International a má jedinečný program po celých 24 hodin denně. Vysílání s těmito parametry v rozlišení 4K je poměrně unikátní záležitostí, zejména ve střední Evropě. ČRa v rámci tohoto experimentu testují parametry budoucího vysílání ve standardu DVB-T2.


Současné vysílání dokládá nové možnosti využití terestrické platformy po chystaném přechodu na efektivnější standard DVB-T2. Obsah v rozlišení 4K je jen jednou z možných budoucích výhod.

ČRa začaly s testováním 4K vysílání ve standardu DVB-T2 s kodekem HEVC jako vůbec první ve střední Evropě. Experimentální vysílání odbavují ze Žižkovského vysílače na kanálu č. 50, parametry testovacího vysílání se mohou průběžně měnit.

„Testovací vysílání nám ukazuje, že vysílání 4K obsahu ve standardu DVB-T2 s kodekem HEVC nebude v budoucnu technicky žádným problémem, terestrická platforma je na něj připravena,“ říká Marcel Procházka, ředitel pro regulaci a strategii ČRa. „Takového obsahu ale zatím moc není, hlavně ve střední Evropě. Proto jsme rádi, že ve spolupráci se společností SPI International, můžeme kanál FunBox 4K vysílat v experimentálním DVB-T2 vysílání,“ doplňuje Marcel Procházka.

„Divákům kanálu FunBox 4K přinášíme tu nejlepší zábavu v podobě moderních dokumentů, uměleckých snímků, filmů nebo adrenalinových pořadů. To vše ve špičkovém rozlišení s ostrými detaily, výjimečným kontrastem a bohatými barvami,“ říká Berk Uziyel, výkonný ředitel společností SPI International, která provozuje též rodinu programů FilmBox.

Vedle 4K obsahu je součástí experimentálního vysílání ČRa také kanál ČT sport v rozlišeních 1080p, 1080i a 540p.


České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou lídrem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Společnost SPI International (SPI) již přes dvacet let patří mezi přední poskytovatele filmového a televizního obsahu na mezinárodním trhu. SPI v současné době provozuje 34 TV programů v 41 zemích a jedinečnou VoD videotéku s celkem 25 miliony měsíčními předplatiteli. Díky spolupráci s partnery, mezi které patří například Focus Features, The Weinstein Company, Summit Entertainment, Studio Canal, Pathé, Lakeshore Entertainment, Wild Bunch, BBC, ITV, Beta, Fremantle Corp. či Tandem, poskytuje poutavý obsah vysoké kvality. SPI jej šíří prostřednictvím nejnovějších technologií, které divákům umožňují jednoduchý přístup odkudkoliv. Poslední novinkou od společnosti SPI je aplikace FilmBox Live, jejímž prostřednictvím lze sledovat živé vysílání TV programů i obsah videotéky na jakémkoliv přístroji připojeném k internetu. Společnost SPI International posouvá hranice domácí zábavy a vytváří příležitosti pro svoje partnery z celého světa.


Petra Miterová, Neopublic Porter Novelli


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.09.2016 • Plustelka už vysiela v modernom štandarde DVB-T2
31.08.2016 • České Radiokomunikace spouští testování přijímačů pro novou generaci televizního vysílání DVB-T2
28.08.2016 • Výluka televizního a rozhlasového vysílání v pondělí 29. 8. 2016 z vysílače Zlín/Tlustá hora
25.08.2016 • Towercom prináša divákom v rámci DVB-T nový Ultra HD program - FunBox 4K
20.08.2016 • RÚ povolil TV vysielače na rozšírenie pokrytia 1. multiplexu
18.08.2016 • Terestriálne vysielanie má na Slovensku svoje miesto - Voľná telka v každej tretej domácnosti!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist