Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 01:46:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Food Network získal ocenění na festivalu Tourfilm

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 12.10.2016


Seriál Za Donalem...do Evropy! byl oceněn na prestižním filmovém festivalu v České republice. První epizoda prezentující Budapešť a maďarskou gastronomii získala na festivalu Tourfilm Čestné uznání. Je to již podruhé, kdy pořad televizní stanice Food Network, Za Donalem...! získal jedno z nejvyšších festivalových ocenění.


Mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tematikou - Tourfilm je nejstarším specializovaným filmovým festivalem na světě v oblasti cestovatelské tematiky. Cílem pořadatelů je představit a ocenit dokumentární a reklamní snímky a spoty, které se spolupodílejí na propagaci národního i mezinárodního turismu. Již 49. ročník se uskutečnil ve dnech 6. – 8. října 2016 v Karlových Varech. Do mezinárodní soutěže se letos registrovalo 197 snímků z 45 zemí.

Food Network, jedna z předních značek na trhu televizní zábavy s kulinářskou tematikou, přihlásila do soutěže v kategorii TV a online pořadů první díl cyklu Za Donalem...do Evropy!. Čestné uznání získal snímek v soutěži s dalšími 22 nominacemi.

Kevin Dickie, Senior Vice President Channels, Scripps Networks Interactive, UK & EMEA uvedl: “Před dvěma lety, když jsme seriál Za Donalem...! pro Scripps Networks nakoupili, jsme byli přesvědčeni, že cyklus moderovaný Donalem Skehanem, dobře známým food vloggerem a kuchařem, prezentujícím země prostřednictvím jejich lokálního jídla, bude mít velký úspěch. Titul Za Donalem...do Evropy! byl jeden z vůbec nejsledovanějších pořadů, které jsme na Food Network vysílali v regionu Velké Británie, Evropy a Středního východu. Velmi náš těší, že jedinečnost a zábavný přístup ocenila kromě našich diváků také odborná porota.“

V epizodě, která získala letošní festivalové ocenění, se populární vlogger a moderátor Donal Skehan setkává se svým maďarským protějškem „WorldEaterem“. Společně se v trabantu vydají na jízdu maďarskou metropolí, nadchne je krása budapešťské architektury a ochutnávka typických pokrmů, mezi nimiž nechybí langoš nebo ručně vyráběné bonbony z malé dílny na cukrovinky. Během návštěvy jednoho z největších gastronomických festivalů v Maďarsku ochutná Donal dušená kohoutí varlata či kuřecí paprikáš a pod tlakem pohostinnosti místních jen těžko unikne konzumaci palinky, silné maďarské pálenky.

Donal Skehan řekl: “Filmování v Budapešti byla úžasná zkušenost a přesto, že jsem se obával ochutnání kohoutích varlat (která byla nakonec výborné), užil jsem si každou minutu natáčení nejen v Maďarsku, ale i v každé z dalších zemí, kde jsme natáčeli. Jsem rád, že se o všechny zkušenosti a zážitky mohu podělit s miliony lidí a že moje práce se Scripps Networks byla oceněna odborníky.”

Během 10 epizod druhé řady seriálu natáčené v Evropě doprovodí diváci Donala na jeho výletech do Chorvatska, Nizozemí, Itálie, Švédska, Španělska atd. Navazuje tak na úspěch první řady seriálu Za Donalem…do Vietnamu, kterou představil Skehan na obrazovkách televizní stanice Food Network v roce 2015, a která rovněž přinesla ocenění na festivalu Tourfilm, konkrétně hlavní cenu v kategorii dokumentárních snímků do 30 minut.


O Food Network

Food Network je jedinečná televizní stanice, kterou s jejími diváky spojuje láska k jídlu. Přináší nové pojetí pořadů o jídle a oslavuje jídlo a s ním související kulturu, prostřednictvím zábavy a odborných znalostí diváky učí, inspiruje a baví. Food Network byl uveden na trhu v roce 1993 v USA, kde je desátou nesledovanější kabelovou televizí. Je distribuován do vice než 150 mil. Domácností v USA, Kanadě, Evropě, na Středním východě , Africe, Asii a Tichomoří, Latinské Americe a Karibiku. Je jednou z nejrychleji rostoucích lifestylových značek na trhu, kombinující přehlídku oceněných pořadů, show šéfkuchařů z celého světa i kuchařských soutěží.

Ve Velké Británii se stal jedničkou mezi lifestylovými kanály a je dostupný na všech klíčových platformách. Velké popularitě se těší také v Polsku a Jižní Africe. Ve Spojených státech patří stanice k nejpopulárnějším televizním kanálům vůbec a webové stránky k nejnavštěvovanějším ve svém oboru. Webové stránky www.foodnetwork.co.uk doplňují 24hodinové lineární vysílání, nabízí TV program, online vysílání nebo epizody na vyžádání, biografie šéfkuchařů, přes 12 000 receptů, krátká videa, atd. Dle statistik Comscore webové stránky měsíčně navštíví vice než 4 mil. uživatelů.

Food Network UK je vlastněn společností Scripps Networks Interactive (SNI), který je předním producentem televizního, internetového obsahu v oblasti životního stylu orientovaného na kategorie domov a design, jídlo a cestování.


O Scripps Networks Interactive

Scripps Networks Interactive (NYSE: SNI) je jedním z předních producentů televizního, internetového obsahu v oblasti životního stylu orientovaného na kategorie domov a design, jídlo a cestování. Mediální portfolio společnosti zahrnuje oblíbené televizní kanály a internetové značky HGTV, DIY Network, Food Network, Cooking Channel, Travel Channel a Great American Country, které společně dosahují více než 190 millionů uživatelů měsíčně. Webové stránky doplňují program lineárního vysílání, podporují informovanost a inspiraci doprovodnými videi a sociálními sítěmi.

Scripps Networks International, divize SNI, působí ve 130 zemích Evropy, Středního východu, Afriky, Asie a Pacifiku, Latinské Ameriky a Karibiku a operuje se sedmi zábavnými značkami, mezi něž patří Asian Food Channel, Cooking Channel, DIY Network, Fine Living, Food Network, HGTV a Travel Channel. Divize dále dohlíží na společný podnik s BBC Worldwide v UKTV ve Velké Británii a v Shaw Media v Kanadě a na licenční program. Scripps Networks International sídlí v Knoxville, Tenn., a New Yorku, NY, dále provozuje kanceláře v Londýně, Miami, Miláně, São Paulu a Singapuru. Více informací najdete na: http://www.scrippsnetworksinteractive.com.


Eva Sedláčková, Channels, zastoupení SNI v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.10.2016 • Food Network dnes představí na 49. TOURFILMu v Karlových Varech seriál Za Donalem…do Evropy
07.10.2016 • Telekom uvádza množstvo noviniek pre zákazníkov Magio televízie
27.09.2016 • Česká televize přechází na satelitu k vysílání ve vysokém rozlišení
20.09.2016 • Velký úspěch a příjemná nálada na TOP setkání partnerů Flix TV
18.08.2016 • Internetová televize Nová DIGI TV odstartuje 1. září 2016
28.07.2016 • HD je již běžným standardem pro Čechy i Slováky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist